reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja nie biorę ani smoczka ani zabawek. Zawsze się czymś zabawi dziecko. A w sumie takie najczęściej potrzebuje snu lub matki . Na cycku mam to pół biedy. Ale miałam tamte na mm i wiem ze trzeba było kombinować. Ale u matki/ koleżanki/sąsiadki jest ciepła woda przecież. A na cpn czy w galerii są przewijaki. Są termosy termoopakowanie pojemniczki na proszek. No cuda. Podgrzewacze niewielkie nawet do gniazda samochodowego. Wydaje mi się ze wszystko się da. Jak przyjdzie potrzeba. Ja muszę wiec nie dokładam sobie zmartwień czy marudzi czy beczy czy śpi czy głodny. Nieraz wychodzę ze śpiącym. Wkładam w fotelik i przykrywam. Dokładnie. I tyle. Kombinezon można później ubrać o ilenagrzejemy auto. Jak wózkiem to uśpić w gondoli. Zazwyczaj w aucie czy wózku śpią maluchy. Jak w gościach marudzi to chyba każdy rozumie ze to maluch. Na mnie się w galerii ostatnio patrzyła baba z politowaniem a ja se jem kebaba tel przy uchu młodego we wózku bujam noga. I wiecie. Super mi było Bo nauczyłam się mieć wyjebane poprostu. Z czasem się ogarniesz sama. Przyzwyczaisz sie nowej sytuacji to i przestaniesz się tak bać. Trzymam kciuki [emoji106]

No mi to aż wstyd bo gdyby to było moje pierwsze dziecko.... No ale...
Podobno ograniczenia są w naszej głowie więc pora je wyrzucić chyba

reklama
Dziewczyny, która ma doświadczenie dotyczące nisideł? Kiedy i jakie nosidło jakby nam.z chustą nie wyszło? Ergonomiczne gdy dziecko samo siedzi? Czy można coś wcześniej bezpiecznie?

Jestem zdołowana... nie u siebie... nadal czekam na meble... dziwnie i obco... cycamy... jedyna stała w moim życiu teraz...
20181024_181728.jpg

Załączniki

• 20181024_181728.jpg
    20181024_181728.jpg
    562,5 KB · Wyświetleń: 373
Ja nadal bez prądu. Na infolinii nagrana wiadomość że do 20:00 czasowe braki w dostawie .
A najlepsze że na klatce schodowej jest prąd a u mnie w mieszkaniu nie .
Jestem na innej fazie.
Pół wsi prąd ma a drugie pół nie .
Tiaaaa
Muszę chłopcom ogarnąć mycie. Woda w bojlerze jeszcze ciepła jest więc pod prysznic dam wanienkę Uli i im naszykuje wodę. Dziś przy świecach bedzie.

Ja mam fobie i niewiele brakuje abym umiala agregat obsłużyć. Ale mam zapas świec ,baterii do lampek tych cotton coś tam, zawsze naładowane telefony wszystkie oraz power bank i zapas do kominka

No mój przy mojej mamie to tak samo! I teraz ja się jej żale a ona do mnie, ze tydzień była i widziała go i ze ja to bym chyba lalkę chciała mieć.. a on serio jest inny
Moja mama tak samo , że on taki grzeczny że kochany wnuczek babci . Ja jej się żalę a on później nie to dziecko . Ostatnio po szczepieniach , chodzę bujam co przysnął to próbowałam go odłożyć to on od razu oczy jak 5 zł , cały dzień nie miałam nawet kiedy iść do toalety , przyjechała moja mama wzięła to na ręce na 2 minuty po czym jak gdyby nigdy nic odłożyła do łóżeczka i spał.

Ja to chyba najbardziej się bałam tego życia po porodzie o oczywiście najbardziej zdupilam..

Siedzę od poniedziałku dopiero sama i siedzę dosłownie w domu. Bo wieje i pada, bo dziecko mi się popsuło i w dzień marudne, bo wciąż nie wykombinowałam co z tym wózkiem ( myślałam ze Kamil mi będzie rano stelaż znosił ale młody lubi jak go w nim bujam, bo gondola się buja jak kołyska )
I tak choć dopiero to 3 dzień to czuje jak mnie to przeraża. Chłop pracuje 7-20 wiec więcej go nie ma niż jest. A ja czuje się jak więzień.. potrzebuje wyjść do fryzjera czy kosmetyczki ale nawet nie wiem jak to ogarnąć.
Czekam na przyszly tydzień i poprawę pogody bo może to z nią przyjdzie optymizm ;)
Czemu nie poszłas do fryzjera gdy mama była? U nas też juz kiepsko z pogoda ale wychodzić muszę chociażby po syna do przedszkola więc mam zmuszenie może i dobrze?

Ja na swoim zadupiu jestem też praktycznie ciągle sama z dziećmi w domu.
Do kina z nimi nie pojadę bo oni za mali żeby iść sami na seans a ja znów z małą nie pójdę.
Na basen to samo. Sama z trójką nie ma mowy. Centrum handlowe czy sala zabaw najbliżej 55km.
Koleżanka moja najlepsza 15 km ode mnie. W dodatku ma córkę 3 miesięczną a że to pierwsze dziecko to ona nieogarnięta z wyjazdami.
Tak żeby ktoś przyjechał i mnie odwiedził to się raczej nie zdarza.
Mama teraz przychodzi rano popilnować Uli jak idę chłopców zaprowadzić do szkoły. Wypije kawę i wraca do siebie.
Chłopa mam w DE. Wraca raz na 5/6 tygodni.
To tyle mojego towarzystwa.
Matko jedyna ja jeszcze mam tutaj świetlice wiejska zawsze mogą moją trójce tam zostawić codziennie od 14do 19 oczywiście nie robię tego codziennie ale oni Lubia tam chodzić i mają też dużo wycieczek wczoraj ich zostawiłem o pojechałam do mamy zrobilam zakupy dobrze ze chociaż kawę z mamą wypijesz więc aż tak do końca nie jestem sama

reklama
A ja to się zastanawiam zaraz że mlemleko trzeba brać i jak.spac nie bedzbę chciał.to marudny i tyle z wizyty i że mu rytm dnia zaburze...
No ale ja biorę zawsze mleko! I ubranka, mam takie pudełko na mleko z otworem wsypujesz miarki i masz do tego termos z wodą i butelka... Nie mogę myśleć tak że trzeba to i to brać bo inaczej bym nigdy z domu nie wyszła a mój akurat lubi autem jeździć a to że się drze u kogoś taki charakter trudno

Do góry