reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
nieskromnie powiem, że smaczne - została mi jeszcze pasta orzechowa - trzeba tylko ugrilować/usmażyć/upiec bakłażan ;)
taka sytuacja: dziecko spało trochę to pobawiłam się w kuchni - zrobiłam roladki i ugotowałam kaszę jaglaną do wczorajszej pieczeni. Zaczęłam też przygotowywać sos mięsny do lazanii, którą zrobimy jutro - usmażyłam mięso z przyprawami. Przyszedł mąż z pracy - ja karmię dziecko więc mówię, żeby sobie wziął obiad, bo ja już jadłam. Przychodzi po chwili zadowolony do pokoju. Zaczynamy rozmawiać, mówię, że Leoś trochę pospał przy otwartym oknie, a ja zaczęłam robić sos do lazanii, ale nie mamy pomidorów i trzeba kupić. On (m.) robi zagadkową minę i mówi mi, że myślał, że to mięso to na obiad i sobie je zjadł :) - na szczęście nie całe... pieczeń z wczoraj stała w lodówce... faceci...

Ja jak już nie mam pomysłu na moją gangsterke wkładam do kosza i wyje. Czasem się uspokaja. Czasem nie

Mała jest B absorbujaca. Kolki nam dołączają. Wczoraj cierpiała 3h...biedulka. jak nie śpi to poplakuje nie umie sama poleżeć Ale ogólnie jest słodka.smoczek nam zycie ratuje. Nocki sa fajne do 3 śpi spokojnie potem wiercpietka się załącza.
Mój Leon też taki jest - bardzo absorbujący, nie bawi się praktycznie sam nawet w bujaczku muszę go zabawiać. Coś w mieszkaniu czy ze sobą mogę zrobić jak śpi, a śpi głównie w nocy, rzadko w dzień, zwykle na spacerze. Nawet jak jest mąż, to udaje mu się zabawić małego na 10 -15 min. Na szczęście nie ma kolek i śpi w nocy.

O dziwo dochodzi 19 i oprócz płaczu przy kąpieli to nie jest źle, spała mi na rękach ale gdy ją odkładałam do kołyski to się obudziła, ma czkawke i oczywiście ulało się jej.
IMG_20181022_183546.jpg

Załączniki

• IMG_20181022_183546.jpg
    IMG_20181022_183546.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 389
reklama
Mój Leon też taki jest - bardzo absorbujący, nie bawi się praktycznie sam nawet w bujaczku muszę go zabawiać. Coś w mieszkaniu czy ze sobą mogę zrobić jak śpi, a śpi głównie w nocy, rzadko w dzień, zwykle na spacerze. Nawet jak jest mąż, to udaje mu się zabawić małego na 10 -15 min. Na szczęście nie ma kolek i śpi w nocy.
To myślałam że to tylko mój wymaga ciągłej uwagi i zainteresowania . Jak czytam twój post to jakbyś o moim dziecku pisała .

Do góry