reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zirytowala mnie dzisiaj baba.
Jestem z malym w biedronce, chcialam kupic ten inhalator co Goj mowila, ze bedzie od dzisiaj. Oczywiscie nie bylo, wiec mam tylko banany i ide do kasy. Standardowo korek, bo ktos cos czegos gdzies zapomnial.
Stoimy tak dluzsza chwile, mlody zaczyna sie denerwowac, no bo przeciez STOIMY A MAMA MIELISMY JECHAC!!
Otwieraja druga kase, ale leci tabun ludzi do niej wiec juz czekam przy tej swojej. Dochodzi prawie ze moja kolej, kasjer kasuje ostatnia osobe przede mna. Mlody wyje, no bo MAMA PRZESADZILAS, probuje go okielznac smoczkiem i wkracza ona-typowa Grażyna, na oko lat 60, calkiem harda i w pelni sprawna. I sie wciska miedzy mnie a wozek „przepraszam, przepraszam, ja tylko sie przed pania skasuje, bo ja mam tylko gazetke”. Unosze brwi. Patrze na nia, odpowiadam, ze ja mam tylko banany. Grazyna zdziwiona, „no ale mi sie spieszy”. W wozku juz katastrowa, wrzask totalny, wiec jej mowie „super, a mi wyje dziecko!!”. I wiecie co mi bezczelna na to mowi?
„Juz ta minuta by pania nie zbawila”. No zagotowalam sie i powiedzialam, ze jest bezczelna i zeby sie czasem ugryzla w jezyk.
Miałam podobną sytuację. Dziecko identycznie, tylko ja pełen koszyk zakupów. Musiałam wziąć go na ręce, huśtałam jego i wózek drugą ręką z nerwów i zmęczenia [emoji6] Mój 5 latek wypakował mi zakupy, a dwie panie koleżanki w wieku 60+ wymyślały. Jedna płaciła za zakupy obu. I okazało się że nie ma na paragonie mleka za 2,80zl. Kasjerka szukała i szukała. A mi ręce mdlały, Młody zrzędził. Znalazła: nie było mleka za 2,80 bo były 2 mleka i pozycja 5,60zł [emoji16] Panie sobie zażyczyły, żeby im podkreślić długopisem co która kupiła. Ja pi....lę! [emoji35] [emoji49] Jedna z nich (tesciowa znajomej) coś powiedziała, że pani z dzieckiem czeka a druga, że nic (mi) się nie dzieje. Nie odezwałam się bo bym bardzo wybuchła, ale mordowałam wzrokiem. Tak, że tak... [emoji6]

reklama
Ja jak już nie mam pomysłu na moją gangsterke wkładam do kosza i wyje. Czasem się uspokaja. Czasem nie

Mała jest B absorbujaca. Kolki nam dołączają. Wczoraj cierpiała 3h...biedulka. jak nie śpi to poplakuje nie umie sama poleżeć Ale ogólnie jest słodka.smoczek nam zycie ratuje. Nocki sa fajne do 3 śpi spokojnie potem wiercpietka się załącza.
Masz się też no nic musimy wytrwać

nieskromnie powiem, że smaczne - została mi jeszcze pasta orzechowa - trzeba tylko ugrilować/usmażyć/upiec bakłażan ;)
taka sytuacja: dziecko spało trochę to pobawiłam się w kuchni - zrobiłam roladki i ugotowałam kaszę jaglaną do wczorajszej pieczeni. Zaczęłam też przygotowywać sos mięsny do lazanii, którą zrobimy jutro - usmażyłam mięso z przyprawami. Przyszedł mąż z pracy - ja karmię dziecko więc mówię, żeby sobie wziął obiad, bo ja już jadłam. Przychodzi po chwili zadowolony do pokoju. Zaczynamy rozmawiać, mówię, że Leoś trochę pospał przy otwartym oknie, a ja zaczęłam robić sos do lazanii, ale nie mamy pomidorów i trzeba kupić. On (m.) robi zagadkową minę i mówi mi, że myślał, że to mięso to na obiad i sobie je zjadł :) - na szczęście nie całe... pieczeń z wczoraj stała w lodówce... faceci...
Im garnek przed nosem postawić tylko przykryty i już nie wiedza gdzie obiad :D

Dobra dałem radę wróciłam szybko dołożyć do pieca aha w suszarce pościel więc lecę do piwnicy Ufff kąpię małego ciut ryku ale znosnie tacie sami się kąpia teraz oglądają bajkę i bez kolacje bo jedli u teściowej Ufff jeszcze umyć bidony i spokój mogę i ja się kąpać, aparat zamówiony, lodówka pusta ale teściówa dała zupę krupnik na jutro aha kupiła Adasiowi w Lidlu dwie pary tych zimowych butów jedne kozaki świecące a drugie na rzep super są, panna ciocia stwierdziła że kupi kozaczki w ccc pasujące do kurtek dobrze mam z nimi i doceniam każdy gest..... A jutro kawka z koleżanką bo mnie odwiedza oby mały byl w miarę grzeczny....

Miałam podobną sytuację. Dziecko identycznie, tylko ja pełen koszyk zakupów. Musiałam wziąć go na ręce, huśtałam jego i wózek drugą ręką z nerwów i zmęczenia [emoji6] Mój 5 latek wypakował mi zakupy, a dwie panie koleżanki w wieku 60+ wymyślały. Jedna płaciła za zakupy obu. I okazało się że nie ma na paragonie mleka za 2,80zl. Kasjerka szukała i szukała. A mi ręce mdlały, Młody zrzędził. Znalazła: nie było mleka za 2,80 bo były 2 mleka i pozycja 5,60zł [emoji16] Panie sobie zażyczyły, żeby im podkreślić długopisem co która kupiła. Ja pi....lę! [emoji35] [emoji49] Jedna z nich (tesciowa znajomej) coś powiedziała, że pani z dzieckiem czeka a druga, że nic (mi) się nie dzieje. Nie odezwałam się bo bym bardzo wybuchła, ale mordowałam wzrokiem. Tak, że tak... [emoji6]
Kurcze, no!
Szkoda, ze jednak nie powiedzialas jej, ze dzieje: ze placze dziecko, a Ci coezko je utulac. Moze by pomyslala nastepnym razem.

czy profutura nie ma lepszego skladu? nie ma przede wszystkim oleju papmowego co jest jego duzym plusem jak dla mnie
Nie wiem matko jedyna z tym mlekiem narazie jestem na tym hipoteczne combiotik podano ma najlepszy skład że wszystkich mlek obserwujemy kupę dziś była zobaczę jutro jak będzie w miarę ok to zostaje na tym mleku bo nie chce dziecku mieszać drogiego jest ale wolę zapłacic a żeby mały był spkojony choć zastanawia mnie jego ulewanie narazie obserwacje

reklama
Do góry