Wiesz co mówię po sobie i swoich starszakach o tym bo wszyscy mamy skłonność do śpiochów i czasem do zapalenia spojówek. No i generalnie nawet kiedy nie mamy zapalenia zdarzają się dni/noce że tego zoltawego czy białego jest dość dużo i np. mnie często rano skleja oczy lub oko. Tak się zastanawiam czy byłaś u okulisty bo jak to tylko jedno oko to może ono slabsze lub bardziej wrazliwe np. na swiatlo. Póki nie jest zaczerwienione a wydzielone cuda sa biale to bym sie nie martwila jakos specjalnie...No wlasnie nie do konca, bo caly czas w jednym oczku i zakleja czasem rzesy, pojawia sie czasem kilka razy w ciagu dnia
reklama
MumToBe ;)
Fanka BB :)
Nie doczytałam wcześniej, widziałam tylko ostatni post. Ciekawa jestem czy u nas ten żel zadziała...Ma zaczerwienione, bo okulista sam mi o tym powiedzial. Jestem z nim w kontakcie i tak jak pisalam mamy teraz od piatku czwarte krople juz i czekamy na wynik wymazu.
Moja starsza córka miała to samo i też długo z tym walczyłyśmy. Biedne te dzieciaczki.... od maleńkiego na lekach
Carmi
Czerwcowa mama 2009
No wlasnie nie do konca, bo caly czas w jednym oczku i zakleja czasem rzesy, pojawia sie czasem kilka razy w ciagu dnia
To dokładnie tak samo było u nas. Sol fizjologiczna i masaż, nic więcej nie robiliśmy.
Mam Little froga i jest wykochana i cudna.
O to fajnie, bo ta nawet kolorystycznie bardziej mi się podoba A mam upatrzone używki.
Fajne chusty, jak najbardziej dobrej jakości z polskich firm polecam też np. Lenny Lamb
Dzięki wielkie poluje na używaną kółkową bo głównie do domu i na krótkie wypady bo poza dom mamy stara mandukę. Także mam aktualnie wybór między tą albo tą niemiecką. To chyba wybór padnie na czarno-biała Little Frog
D
Deleted member 180961
Gość
Wiesz co mówię po sobie i swoich starszakach o tym bo wszyscy mamy skłonność do śpiochów i czasem do zapalenia spojówek. No i generalnie nawet kiedy nie mamy zapalenia zdarzają się dni/noce że tego zoltawego czy białego jest dość dużo i np. mnie często rano skleja oczy lub oko. Tak się zastanawiam czy byłaś u okulisty bo jak to tylko jedno oko to może ono slabsze lub bardziej wrazliwe np. na swiatlo. Póki nie jest zaczerwienione a wydzielone cuda sa biale to bym sie nie martwila jakos specjalnie...
Nie bylam u okulisty, pytalam pediatry ale w sumie nic nie powiedziala na to, bardziej byla zaaferowana wpieraniem mi diety.
D
Deleted member 180961
Gość
To dokładnie tak samo było u nas. Sol fizjologiczna i masaż, nic więcej nie robiliśmy.
O to fajnie, bo ta nawet kolorystycznie bardziej mi się podoba A mam upatrzone używki.
Dzięki wielkie poluje na używaną kółkową bo głównie do domu i na krótkie wypady bo poza dom mamy stara mandukę. Także mam aktualnie wybór między tą albo tą niemiecką. To chyba wybór padnie na czarno-biała Little Frog
A dasz rade odnalezc ten link? Bo wpisalam w youtube ale tam nie wiem ktory to wlasciwy [emoji1]
JoAnnA250694
Fanka BB :)
Mi mama powiedziała że to przez to że jem wszystko i na jeden dzień jadłam chleb i piłam wodę ,mała płakała wieczorem tak jak zwykle także zapytałam co jej zdaniem mam odstawić chleb czy wodę? Skończyło się głupie gadanieO matko, a diety bo? (Btw. Mi ostatnio młoda pediatra zakazała jedzenia kiszonek i surowych owoców. Nie mogłam się powstrzymać i parsknelam smiechem, to zaczęła się tłumaczyć, że tylko na kilka dni, żeby się przekonać, czy mu kolki przejdą )
Carmi
Czerwcowa mama 2009
A dasz rade odnalezc ten link? Bo wpisalam w youtube ale tam nie wiem ktory to wlasciwy [emoji1]
Powinnam znaleźć ale to filmik po niemiecku poszukać? On tam pokazuje jak masować, palcem albo patyczkiem do uszu.
D
Deleted member 180961
Gość
O matko, a diety bo? (Btw. Mi ostatnio młoda pediatra zakazała jedzenia kiszonek i surowych owoców. Nie mogłam się powstrzymać i parsknelam smiechem, to zaczęła się tłumaczyć, że tylko na kilka dni, żeby się przekonać, czy mu kolki przejdą )
Bo sie poskarzylam, ze boli go brzuszek i rzadziej robi kupke niz zwykle. No i uslyszalam, ze to przez to ze zjadlam papryke i salate. Jak sie dowiedziala, ze zjadlam kawalek sernika to skomentowala „biedne dziecko”. Myslalam, ze szlag mnie u niej trafi.
Zalecenie od niej takie, zeby przez 3 miesiace jesc gotowanego kurczaka, gotowana marchewke i buraki oraz biale pieczywo, nie podawac mu ani probiotyku ani espumisanu, a jak bedzie go dalej bolalo i bedzie plakal, to trudno, przebolec.
Kocham lekarzy.
reklama
D
Deleted member 180961
Gość
Mi mama powiedziała że to przez to że jem wszystko i na jeden dzień jadłam chleb i piłam wodę ,mała płakała wieczorem tak jak zwykle także zapytałam co jej zdaniem mam odstawić chleb czy wodę? Skończyło się głupie gadanie
Moja mama mnie ostatnio rozbroila, bo jest tym typem czlowieka, ktory wyznaje zasade ze w ciazy nie mozna od razu rzucic palenia, bo to szkodzi dziecku, a takze, ze mozna wypic troche wina lub piwa w ciazy. Ale zjesc ogorka swiezego, czy salate podczas karmienia piersia to zbrodnia.
AHA.