reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mocno oba. czyscimy kilkanascie razy dziennie rumiankiem i sola fizjologiczna. Taka zolto zielona wydzielina
Witam. Jestem mamą lipcówką [emoji4]
Piszę, bo akurat u nas świeżo po wizycie w szpitalu właśnie z ropiejącymi oczkami. Jeśli wydzielina robi się już zielona, to oznacza, że wdała się infekcja bakteryjna. U nas od urodzenia ropiały oczka. Wydzielina była biała i żółta. Na 2 tygodnie wszystko sie wygoiło i w ten weekend wróciło z zieloną ropką i czerwonymi gałkami. Lekarz powiedział, że maleńka przeniosła sobie coś rączkami. Dostałyśmy żel do oczu z antybiotykiem.
Obserwuj oczka. Jeśli widzisz jakieś zaczerwienienie to idź do lekarza. My daliśmy też wymaz do badania.
Pozdrawiam. [emoji4]

reklama
@StarAnia , czy znasz takapolską firmę produkujacą chusty, Little Frog i możesz coś o ich produktach powiedzieć? Mam do wyboru albo ich albo Storchenwiege, ale kółkową i ciekawi mnie czy ich chusty są tak samo dobre jak te niemieckie bo ładne wzorki mają.

@StarAnia , czy znasz takapolską firmę produkujacą chusty, Little Frog i możesz coś o ich produktach powiedzieć? Mam do wyboru albo ich albo Storchenwiege, ale kółkową i ciekawi mnie czy ich chusty są tak samo dobre jak te niemieckie bo ładne wzorki mają.
Mam Little froga i jest wykochana i cudna.

Witam. Jestem mamą lipcówką [emoji4]
Piszę, bo akurat u nas świeżo po wizycie w szpitalu właśnie z ropiejącymi oczkami. Jeśli wydzielina robi się już zielona, to oznacza, że wdała się infekcja bakteryjna. U nas od urodzenia ropiały oczka. Wydzielina była biała i żółta. Na 2 tygodnie wszystko sie wygoiło i w ten weekend wróciło z zieloną ropką i czerwonymi gałkami. Lekarz powiedział, że maleńka przeniosła sobie coś rączkami. Dostałyśmy żel do oczu z antybiotykiem.
Obserwuj oczka. Jeśli widzisz jakieś zaczerwienienie to idź do lekarza. My daliśmy też wymaz do badania.
Pozdrawiam. [emoji4]
Ma zaczerwienione, bo okulista sam mi o tym powiedzial. Jestem z nim w kontakcie i tak jak pisalam mamy teraz od piatku czwarte krople juz i czekamy na wynik wymazu.

Zaczynam sie w ogole martwic czy z malym wszystko ok. Nie wiem czy to hormony mi buzuja, czy o co chodzi, ale teraz mi sie wydaje, ze za bardzo oddycha brzuszkiem. Jak zasnie gleboko to oddycha spokojnie, ale przy zasypianiu ten brzuszek mu mega chodzi. Wasze maluchy tez tak maja?

Zaczynam sie w ogole martwic czy z malym wszystko ok. Nie wiem czy to hormony mi buzuja, czy o co chodzi, ale teraz mi sie wydaje, ze za bardzo oddycha brzuszkiem. Jak zasnie gleboko to oddycha spokojnie, ale przy zasypianiu ten brzuszek mu mega chodzi. Wasze maluchy tez tak maja?
Tez tak ma moj :) i jeszxze przy zasypianiu "macha" oczami zanim nie zasnie gleboko

Dziewczyny po CC a czy Wy coś stosujecie by ten wałek był mniejszy? Jakieś okłady lub co?
Temat był ale byłam bardziej skupiona na tym moim okropnym bliznowcu ale stosuje maść Sutricon od 5 dni i serio widać efekty.. tzn nadal wyglada to beznadziejnie choć lepiej:) i to napawa mnie optymizmem, że może i ten wałek jakoś ogarnę :)

A co najważniejsze, nie boje się kolejnej ciazy (!!!) co jest mega szokiem bo bardzo zle znosiłam tydzień po porodzie a teraz marzy mi się więcej dzieci :):)
A które plastry kupiłaś? większe czy mniejsze? jeden dziennie?

reklama
Do góry