reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja też nie. Doktorka mi powiedziała bo zwróciłam uwagę że młody głowę tylko w jedną stronę chce trzymać. To pozostałości po ułożeniu w życiu płodowym i mogą utrzymywać się do 6 tyg.
Przydatna informacja , bo d dzisiaj rozmawiałam z moim T ,że mała często je i leży na mnie na lewej stronie , ale dobrze wiedzieć że do 6 tug może tak być, [emoji5]

reklama
Ona się pojawi jak dziecko będzie miało zaburzenia funkcjonowania gruczołów łojowych co jest normalne u niemowląt i nastolatków. A nawilża się wtedy gdy już jest by wyczesać to bez dodatkowego podrażnienia skóry i nie wywołać nasilenia zmian. Przy natłuszczaniu zdrowej skóry można jedynie zaszkodzić...
nawet na sucha skórka? to niczym się nie robi zeby tej ciemieniuchy nie było?

I teraz też złapiesz w szarym? bo mojemu skórka sie piszczy na zdjęciu stopki i raczek

Nam położna na łuszcząca się skore poleciła

IMG_4547.JPG

Załączniki

• IMG_4547.JPG
    IMG_4547.JPG
    110,7 KB · Wyświetleń: 318
Ja mam bardzo negatywne nastawienie do smoczków w ogóle, także mamy zasadę, że tylko w nocy przy transferze do łóżeczka i zabieram, no i do samochodu. A chyba dwa dni szukałam jaki to ma być smoczek, skoro już jestem taka miękka i podam :p Ale to moja osobista paranoja, roszę pominąć :p (popłakałam się jak mu tego smoka dałam)

A czemu aż tak negatywnie ?
Tak z ciekawości pytam, bo ja uwielbiam swojego jak tak ciągnie tego dużego smoka :)

Mój to był kąpany dopiero w 8 dobie życia :)
W szpitalu nawet na moment mi go nie zabierali. Tylko wieźli mnie na sale pooperacyjna i odrazu do cyca dostawiali. Nawet nie byłam pewna jak wyglada bo nie mogłam się ruszać a wisiał mi na cycu :p
Ja swojego też wykąpałam dopiero jak dzieci z wakacji wróciły więc jakoś 5/6 doba życia i w szpitalu raz pod kranem od pasa w dół bo mu resztki smółki poprzysychały czy co że chusteczkami rady nie dawało. Teraz kąpię co drugi czy czasem trzeci dzień w samej wodzie a raz na jakiś czas płynem Dove go myję ale to wtedy mamy takie spa dla wiekszej bliskosci.. moja fanaberia ot co.

reklama
Starania i co jak dałaś mu tego smoka w aucie to się uspokoił? Ja przy córce też się wzbranialam przed smokiem, ale że miała straszne kolki jak twój Milek to jej dałam. Mój syn jest aniołem w porównaniu do przejść z córka. Czasem pomarudzi, czy brzuszek zaboli. Ale nie drze się jak opętany codziennie jak ona. U Ciebie Ania było na odwrót z tego co kojarzę, że to Weronika była grzeczna a teraz masz terroryste małego ;) co do wyjazdu, jak córka miała półtora roku wyjechałam na NFZ na 3tyg do ciechocinka ;) także Cię rozumiem

Do góry