reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja też nie. Doktorka mi powiedziała bo zwróciłam uwagę że młody głowę tylko w jedną stronę chce trzymać. To pozostałości po ułożeniu w życiu płodowym i mogą utrzymywać się do 6 tyg.
Przydatna informacja , bo d dzisiaj rozmawiałam z moim T ,że mała często je i leży na mnie na lewej stronie , ale dobrze wiedzieć że do 6 tug może tak być, [emoji5]

reklama
Ona się pojawi jak dziecko będzie miało zaburzenia funkcjonowania gruczołów łojowych co jest normalne u niemowląt i nastolatków. A nawilża się wtedy gdy już jest by wyczesać to bez dodatkowego podrażnienia skóry i nie wywołać nasilenia zmian. Przy natłuszczaniu zdrowej skóry można jedynie zaszkodzić...
nawet na sucha skórka? to niczym się nie robi zeby tej ciemieniuchy nie było?

I teraz też złapiesz w szarym? bo mojemu skórka sie piszczy na zdjęciu stopki i raczek

Nam położna na łuszcząca się skore poleciła

IMG_4547.JPG

Załączniki

• IMG_4547.JPG
    IMG_4547.JPG
    110,7 KB · Wyświetleń: 308
Ja mam bardzo negatywne nastawienie do smoczków w ogóle, także mamy zasadę, że tylko w nocy przy transferze do łóżeczka i zabieram, no i do samochodu. A chyba dwa dni szukałam jaki to ma być smoczek, skoro już jestem taka miękka i podam :p Ale to moja osobista paranoja, roszę pominąć :p (popłakałam się jak mu tego smoka dałam)

A czemu aż tak negatywnie ?
Tak z ciekawości pytam, bo ja uwielbiam swojego jak tak ciągnie tego dużego smoka :)

Mój to był kąpany dopiero w 8 dobie życia :)
W szpitalu nawet na moment mi go nie zabierali. Tylko wieźli mnie na sale pooperacyjna i odrazu do cyca dostawiali. Nawet nie byłam pewna jak wyglada bo nie mogłam się ruszać a wisiał mi na cycu :p
Ja swojego też wykąpałam dopiero jak dzieci z wakacji wróciły więc jakoś 5/6 doba życia i w szpitalu raz pod kranem od pasa w dół bo mu resztki smółki poprzysychały czy co że chusteczkami rady nie dawało. Teraz kąpię co drugi czy czasem trzeci dzień w samej wodzie a raz na jakiś czas płynem Dove go myję ale to wtedy mamy takie spa dla wiekszej bliskosci.. moja fanaberia ot co.

reklama
Starania i co jak dałaś mu tego smoka w aucie to się uspokoił? Ja przy córce też się wzbranialam przed smokiem, ale że miała straszne kolki jak twój Milek to jej dałam. Mój syn jest aniołem w porównaniu do przejść z córka. Czasem pomarudzi, czy brzuszek zaboli. Ale nie drze się jak opętany codziennie jak ona. U Ciebie Ania było na odwrót z tego co kojarzę, że to Weronika była grzeczna a teraz masz terroryste małego ;) co do wyjazdu, jak córka miała półtora roku wyjechałam na NFZ na 3tyg do ciechocinka ;) także Cię rozumiem

Do góry