reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Serio? Bo ja jak na swój patrzę to się czasem boję że nie zniknie o_O
Niby nie mam dużego brzucha, całkiem płaski się już robi ale dżaba jest (dżaba czyli robocza nazwa tego wałka)
Szczególnie z prawej strony mam tak mocno podcięty ten brzuch.

Ja swojej siostrze wysłałam zdjęcie brzucha a ona ze wyglada to jak delfin :)

Mi został niby 1 kg do wagi z przed ciazy ale w spodniach się nie dopne, i brzucha trochę jest. Ale u mnie to największy problem to te cholerne bliznowce:( masakra to wyglada, smaruje maścią Sutricon i zobaczymy. Wiedziałam, że kurde musiało coś mi wyjść :(

Jeb mnie olały [emoji14]
To napiszę to, co pamiętam. Kasia współczuję przygody :/ wiesz, że powinno to być zgłoszone jako NOP do sanepidu? Przypilnuj tego, proszę - to ważne!

Miłosz ostatnio na mnie nie sika, ale pewnie zrobi to przy najbliższej okazji, bo się pochwaliłam. Ryczy dziś cały dzień. Jedyna przerwa, to w chuście na zakupach. W samochodzie się poddałam i poszedl w ruch mój eko-sreko smoczek - jest mi z tym bardzo źle :/ ale nie bylo wyjścia - młody zanosił się z płaczu, a dzieci jezdza same z tyłu, więc robiło się niebezpiecznie. Po przyjściu do domu znowu ryk. Do teraz. Teraz zasnął przy cycku, a ja się boję ruszyć, żeby go nie obudzić. Obiecuję sobie że bezpośrednio po odkarmieniu delikwenta zgłaszam się z wnioskiem o sanatorium i wybywam na 3 tygodnie SAMA. O!

Jako tako lekarz nie uznał tego jako odczyn poszczepienny. Odwodnienie przez to ze mniej jadł bo był rozdrażniony po szczepieniu co jest normalne. A kupki miał częstsze już wcześniej po zażywaniu zawiesiny na bóle brzucha. Wiec tez nie po szczepieniu. Poprostu ma tendencje do odwodnień. Wogole do przygód wszelakich z tego co widzę. Ale pogadam jeszcze jutro z tym pediatra.

Kasiaczek same nerwy z tymi maluchami, dobrze że byłaś czujna, ja nawet nie wiedziałam że zapadniete ciemiaczko to oznaka odwodnienia.seremida gratuluję zdania egzaminu :) mój syn po raz kolejny mnie obsikal przy zmianie pieluchy ;) u was też się zdarza fontanna? ;)

Mój to sika tak w 8/10 zmian pieluchy.. najczęściej na siebie ale i na mnie dość często :(

Dodatkowo kupiliśmy 1 z babydream pieluchy i w tych pampersach już tez kulka razy mnie oblał... nie wiem jakim cudem bo pamper suchy a wszystko mokre... w pampersach mi się to nie zdarzało

Niepożądany Odczyn Poszczepienny - jest nim kazde pogorszenie stanu zdrowia pojawiające się do 4 tygodni po szczepieniu i powinno być rejestrowane w sanepidzie, bo prowadzą oni stosowne statystyki, żebyśmy my, rodzice, byli w stanie ocenić ryzyko podania danej szczepionki.

A młodemu też czlapaki kupilam, takie o :) no i moje, ale to screen ze strony wklejam, bo nie chce się tłuc - młody zasnąłZobacz załącznik 906620Zobacz załącznik 906621
A jak to się zgłasza?

Buty fajne ja młodemu chciałam kupić takie podobne ale bardziej jak trapery Kappa z tym że cena mnie rozp..liła. A te twoje spoko ale aktualnie morderstwo dla moich pleców:)

Ale. Się dziś kiepsko czuje boli i boli nie Wiem co może faktycznie kolka, ale mam napięcia macicy takie skurcze..... Nadododatek ten pęcherz ja nie wiem boję się że się rozchoruje i nie dam rady opiekować się dziećmi...
Mały ma w ciągu dnia ataki płaczu nie wiem czy to brzuszek czy co kupę dziś zrobił jedna ale była, dużo sika......

Carmen ile twoja zjada teraz mleka?
KINDERBUENOO88 a ty karmisz cyckiem czy mm?

U nas mały je butelkę 70 ml, ale daje mu też cyca- głównie rano tak koło 8 i po południu tak 16, ale to jest taki czas pieszczot bardziej- bo trwa to Max 30 minut i mały zasypia bo karmimy się na leżąco bo tak mi najwygodniej i to taki czas wspomnień ze szpitala :)

Ostatnio raz na dwa dni... sama też nie mam czasu. Jak mawiała moja babka "z gów.nem się nie bił" ;)

Co do obsikiwania itp. Wcześniej ze 2x mnie olał a zazwyczaj... osrywa. Ostatnio się zachowije w miarę kulturalnie w trj kwestii.

Ooooo to było hasło jak mieszkałam w internacie :)
,, idziesz się kapać ?"
,, nieee z gownem się nie biłam "
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Jeb mnie olały [emoji14]
To napiszę to, co pamiętam. Kasia współczuję przygody :/ wiesz, że powinno to być zgłoszone jako NOP do sanepidu? Przypilnuj tego, proszę - to ważne!

Miłosz ostatnio na mnie nie sika, ale pewnie zrobi to przy najbliższej okazji, bo się pochwaliłam. Ryczy dziś cały dzień. Jedyna przerwa, to w chuście na zakupach. W samochodzie się poddałam i poszedl w ruch mój eko-sreko smoczek - jest mi z tym bardzo źle :/ ale nie bylo wyjścia - młody zanosił się z płaczu, a dzieci jezdza same z tyłu, więc robiło się niebezpiecznie. Po przyjściu do domu znowu ryk. Do teraz. Teraz zasnął przy cycku, a ja się boję ruszyć, żeby go nie obudzić. Obiecuję sobie że bezpośrednio po odkarmieniu delikwenta zgłaszam się z wnioskiem o sanatorium i wybywam na 3 tygodnie SAMA. O!

A jaki to smok ? Pokaz :)

Do góry