reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak zorganizować pierwsze wyjście na dwór? dzis byl balkon przez 20 min w wózku i skonczylo sie rykiem. Pytam o takie szczegóły jak : jak go bakarmie i dopiero opakuje to pewnie będzie ulewal i ciagle chciał jeść. A jak na głośnego go ubiorę to potem ja to nakarmić przeciez sie cały upoci....

Ja dopiero w czwartek mam wizytę i zobaczę jak przybiera.. mega mnie interesuje bo wydaje mi się, ze on ciagle mały.. i niby raczki z fałdkami to jednak chude..

W ogóle co ja się z nim mam dziś. Nic nie chce spać... jedzenie zwymiotował, potem ulał.. sika na potęgę, co godzinę mokry pampers, raz nawet obsikał i siebie i rożek.
Leży już w samym Body na krótki lekko przykryty i tylko tak się nie poci..

Muszę zainwestować w bujaczka bo nie mam pomysłu jak zająć i czym..
Spróbuj może go kocykiem skrępowac? Na moja to mega działa jest momentalnie spokojna

Dziewczyny jak zorganizować pierwsze wyjście na dwór? dzis byl balkon przez 20 min w wózku i skonczylo sie rykiem. Pytam o takie szczegóły jak : jak go bakarmie i dopiero opakuje to pewnie będzie ulewal i ciagle chciał jeść. A jak na głośnego go ubiorę to potem ja to nakarmić przeciez sie cały upoci....

Ja jak nakarmie daje mu z 20 minut na odetchniecie i potem akurat jest taki lekko śnięty, wiec szybko idzie. Ale czasem od razu po karmieniu tez sie zdarza i o dziwo w wozku jakos nie ulewa

Dziewczyny a jak moj zasypia czy cycku a ja go tylko przenoszę do łóżeczka to czy ja czasem nie robię źle? bo jak Was czytam to wy po karmieniu nosicie bujacie i odkładacie do łóżeczka i tak ciagle az zaśnie samo w łóżku.

reklama
Dziewczyny a jak moj zasypia czy cycku a ja go tylko przenoszę do łóżeczka to czy ja czasem nie robię źle? bo jak Was czytam to wy po karmieniu nosicie bujacie i odkładacie do łóżeczka i tak ciagle az zaśnie samo w łóżku.
Ja robie tak jak ty. U mnie bujanie nie pomaga na sem, a cyc tak.
Na spacery zabieram mojego podstepem, tzn.ubieram jak jest najedzony i mocno spi. Od wczoraj udalo sie ze smoczkiem- karmie, przysypia, daje smoka, ubieram i wychodze lapiac kurtke po drodze. Czy to sposob wart polecenia? Nie wiem, u mnie nic innego nie dziala. Bylo tak, ze karmilam ubranego w otwartym oknie balkonowym lub na balkonie (zeby sie nie zgrzal). Potem wychodzilismy sposobem opisanym wyzej.

Ostatnia edycja:
Do góry