reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny jak zorganizować pierwsze wyjście na dwór? dzis byl balkon przez 20 min w wózku i skonczylo sie rykiem. Pytam o takie szczegóły jak : jak go bakarmie i dopiero opakuje to pewnie będzie ulewal i ciagle chciał jeść. A jak na głośnego go ubiorę to potem ja to nakarmić przeciez sie cały upoci....
U nas jest karmienie po sam korek, potem ubieranie i schodzimy na dół. Jak wózek zacznie jechać to mała momentalnie śpi.

Dziewczyny a jak moj zasypia czy cycku a ja go tylko przenoszę do łóżeczka to czy ja czasem nie robię źle? bo jak Was czytam to wy po karmieniu nosicie bujacie i odkładacie do łóżeczka i tak ciagle az zaśnie samo w łóżku.
Ja też tak robię. Dopiero jeśli nie zasypia to jest bujanie itp :)

reklama
Dziewczyny jak zorganizować pierwsze wyjście na dwór? dzis byl balkon przez 20 min w wózku i skonczylo sie rykiem. Pytam o takie szczegóły jak : jak go bakarmie i dopiero opakuje to pewnie będzie ulewal i ciagle chciał jeść. A jak na głośnego go ubiorę to potem ja to nakarmić przeciez sie cały upoci....
Ja karmie aż się porządnie naje, ubieram na śpika i spacerujemy [emoji5]

Ja nie zwracam uwagi, byle całkiem głodny nie był. Jak mam zamiar nakarmić po ubraniu, to otwieram okna i tyle :)

@Marciatko Miłosz też od razu po wyjściu ze szpitala złapał katar od Werki i na spokojnie pozbyliśmy się go solą fizjologiczna, gesim smalcem i odciąganiem. Oczywiście takiego bąbelka trzeba zbadać, ale myślę, że wszystko będzie dobrze :)

Tak pięknie dziś! Nawet Miłosz zaakceptował wózek!Zobacz załącznik 905939Zobacz załącznik 905940Zobacz załącznik 905942Zobacz załącznik 905943
Niedługo nie będzie się mieścił w gondoli ;)

@StarAnia a jest coś takiego u dziecka jak faworyzowanie danej piersi? Dlaczego pytam, bo moja Julka z prawej piersi je super spokojnie a z lewej jak je to się bardzo denerwuje, łyka powietrze co potem odbija się czkawką i ulewaniem...
Ja nie jestem Anią ale faktem jest że niektóre dzieci faworyzują jedną pierś bardziej. Mileny córka to jednej piersi w ogóle nie akceptowała... Miki preferuje moją lewą ale i z prawej je choć ewidentnie z fochem ;)

Padam na twarz!!! Dosłownie mały trochę japke podarl ale już śpi zasnę na serialu pewnie...
Byłam u pediatry i za długo ma na twarzy ten trądzik! Podejrzewa alergie na mleko krowie co oznaką mówiła mogą być twarde kupy, ale daje mu szanse jeszcze dwa tygodnie wtedy będziemy myśleć ja daje mu bebiko to kazała zmienić na Bebiko 1 Ha (fot) skończeniu te co mam i zacznę podawać, Delicol mam podawać i Floractin, z tym że te mleko kosztuje opakowanie 28zl czyli podwójna cena tego zwykłego kupilam zobaczymy co się nie robi dla dzieci tylko niech ktoś mi powie że mam 500plus a ko mam ale nie dla siebie....

Mamy te które używają tych kropli Floractin czy wam też one na krótko wystarczają? Mi jakiś na 5dni a jest ich tylko 5ml a kosztują 35zl no jakiś kosmos ja je przechylam myślę nie chve lecieć a tam ich już nie ma :frown:

Zaraz poczytam bo byłem u mamy i nie byłoby czasu

Aha foto

Załączniki

• DSC_2590.JPG
    DSC_2590.JPG
    763,2 KB · Wyświetleń: 96
Chyba jest bo moj woli lewa. z prawa jest jak opisujesz...
Mój tak samo . Woli z prawej niż z lewej jeść
Ja nie jestem Anią ale faktem jest że niektóre dzieci faworyzują jedną pierś bardziej. Mileny córka to jednej piersi w ogóle nie akceptowała... Miki preferuje moją lewą ale i z prawej je choć ewidentnie z fochem ;)
Czyli nie jestem odosobniona w tym temacie, moi chłopcy nie faworyzowali jednej piersi, jadali z obydwóch równomiernie, bez nerwów i spinek. Kamil jedynie miewał kolki.

reklama
Moje kochane dziecko śpi. Docycał do 20:00 i śpi... ciekawe czy znowu do 23:00 pośpi potem do 3:00 i o 6:00 witaj dniu... Jestem wieczorami zdołowana ostatnio nie wiem być może ze zmęczenia no i na wieczór wszystko się kumuluje.
Kacper płacze bo nie chce myć głowy. Jakby ktoś mu robił krzywdę największą na świecie... Kur.wa zwariuję za chwilę. U niego zabiegi higieniczne to jakby go żywym ogniem przypalali...
Bartek się awanturował o lekcje bo chce odrabiać na kolanie a ja na to nie pozwalam i ogólnie cyrk na kółkach... serio chyba te cholerne hormony jeszcze mnie męczą...

Do góry