reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Widocznie po prostu taki model, trzeba się z tym pogodzić. Wiem, że ciężko, ale na prawde dzieci płaczą z wielu innych powodów niż ból i głód. Naszym błędem jest to, że mało podmiotowo traktujemy dzieci. Warto sobie często przypominać, że to małe "to-to", to człowiek, tylko mały i pozbawiony wielu sposobów komunikacji. To że dziecko je z dwóch, trzech, dziesięciu piersi, o niczym nie świadczy. Nikt nigdy nikomu nie mówił, że na jedno karmienie tylko jeden cycek :) jest ok!Było skomentować wagę położnej. U dzieci kp nie istnieje coś takiego jak "przekarmianie" dziecka.Nie ma znaczenia. Laktoza to cukier mleczny, obecny w mleku każdych ssaków na kuli ziemskiej oprócz fok. Niezależnie od tego co i ile zjesz, laktoza będzie, to element stały w składzie mleka ;)

Dzięki Ania.

reklama
Mój syn śpi już 3 godziny, jestem w wielkim szoku . Pewnie wstanie mega głodny :) . Myślałam że to będzie taka drzemka jak zwykle w dzień i że pójdziemy na spacer, a on śpi i śpi :) siedzę i czekam bo cycki już bolą

Mi nigdy nie zasugerował że to źle że mlody tyle żre i przybiera natomiast WYTLUMACZONO mi że w związku z tym może ulewac czy miec problemy z trawieniem czy brzuszkiem. Ale nikt nie skrytykował nigdy czy głupio nie skomentował...

My byliśmy na dworze również. I też w OPSie. Ale odeszliśmy z kwitkiem.
Teraz cycamy z awanturką w tle ;)

Widocznie po prostu taki model, trzeba się z tym pogodzić. Wiem, że ciężko, ale na prawde dzieci płaczą z wielu innych powodów niż ból i głód. Naszym błędem jest to, że mało podmiotowo traktujemy dzieci. Warto sobie często przypominać, że to małe "to-to", to człowiek, tylko mały i pozbawiony wielu sposobów komunikacji. To że dziecko je z dwóch, trzech, dziesięciu piersi, o niczym nie świadczy. Nikt nigdy nikomu nie mówił, że na jedno karmienie tylko jeden cycek :) jest ok!Było skomentować wagę położnej. U dzieci kp nie istnieje coś takiego jak "przekarmianie" dziecka.Nie ma znaczenia. Laktoza to cukier mleczny, obecny w mleku każdych ssaków na kuli ziemskiej oprócz fok. Niezależnie od tego co i ile zjesz, laktoza będzie, to element stały w składzie mleka ;)

Dobrze, ze mamy tutaj Ciebie :)

reklama
21B722E0-46BD-43B1-BB71-A5E959151D70.jpg

Chcialabym przyznac nobla temu, kto wymyslil bujaczek.
Zrobilam obiad i zjadlam goracy, w miedzyczasie mlody sie ululal wiec ide na drzemke [emoji1]

Załączniki

• 21B722E0-46BD-43B1-BB71-A5E959151D70.jpg
    21B722E0-46BD-43B1-BB71-A5E959151D70.jpg
    489 KB · Wyświetleń: 369
Do góry