reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Się melduję.
Młodemu przeszło.. jasne k..wa napsuł matce krwi i poszedł spać przebudzając się od czasu do czasu na cyca czy pieluchę. Wpadła teściowa na chwilę. Młody po kąpieli nacycany w wyrku leżał i podziwiał świat a ona zachwycona jaki już duży a jaki grzeczny... No k..wa grzeczny jak ktoś patrzy.. a tak to pomiot szatana! Nie lubiłam go dziś serio... umęczył mnie jakbym co najmniej sama na 3 zmiany w żłobku pracowała...
Ze wszystkiego się poryczałam koniec końców sle czułam że pęknę już od piętnastej...

reklama
Adell mój mąż często sobie przysypia jak ma chwilę..... dziś zdziwiony że obiadu nie zrobiłam, na szybko sobie pierogi gotował ;) adell a to nie jest tak że pracodawca musi nas przyjąć spowrotem mimo iż kończy się nam umowa? Muszę zapytać w zusie. Marcia smakowicie podane kluseczki. Spotkałam swoją koleżankę co kazała mi przypudrowac małemu buzie, o rety Ola co się z tobą stało? W ciąży tak ładnie wyglądałaś a teraz co się dzieje? Ja mówię jak to co zmęczona jestem, a to on nie śpi w nocy? No budzi się co 3h. Aha. Jak zaczął płakać to mówi o boże to on tak płacze , i uciekła. ;)
Nie wydaje mi się że nie musi . Po prostu kończy się umowa i tyle . Mi niby powiedzieli że będę mogła wrócić na moje stanowisko ale zobaczymy , to jeszcze rok . Tam się wszystko zmienia z dnia na dzień i rotacja pracowników jest ogromna także raczej się nie spodziewam że będą na mnie czekali .

Moj ma dzisiaj taki atak z brzuszkiem, ze jakis koszmar. Placze razem z nim, to juz nie placz tylko wrzask :( najgorsze jest to, ze raz sie tak zaniosl, ze przestal wydawac z siebie krzyk, ale przestal tez oddychac, zastygnal w takim okropnym grymasie, wydawalo mi sie ze jeszcze chwila i straci przytomnosc. Zerwalam sie z nim i zaczelam potrzasac i cale szczecie sie ocucil, ale to bylo okropne..
Przy takim zanoszeniu delikatnie dmuchnij mu w twarz.

Adell mój mąż często sobie przysypia jak ma chwilę..... dziś zdziwiony że obiadu nie zrobiłam, na szybko sobie pierogi gotował ;) adell a to nie jest tak że pracodawca musi nas przyjąć spowrotem mimo iż kończy się nam umowa? Muszę zapytać w zusie. Marcia smakowicie podane kluseczki. Spotkałam swoją koleżankę co kazała mi przypudrowac małemu buzie, o rety Ola co się z tobą stało? W ciąży tak ładnie wyglądałaś a teraz co się dzieje? Ja mówię jak to co zmęczona jestem, a to on nie śpi w nocy? No budzi się co 3h. Aha. Jak zaczął płakać to mówi o boże to on tak płacze , i uciekła. ;)
Jak sie umowa konczy po ciąży, to niestety nie musi przyjąć z powrotem pracodawca. Zus placi macierzynski przez rok i tyle.

Tez chetnie bym poszła do kina, w listopadzie u nas w miescie otwarcie galerii i multikina, wiec dalo by sie urwać na 2 godzinki moze. Na razie ciesze sie z samotnego wyjścia do lidla czy na poczte ☺

Jak sie umowa konczy po ciąży, to niestety nie musi przyjąć z powrotem pracodawca. Zus placi macierzynski przez rok i tyle.

Tez chetnie bym poszła do kina, w listopadzie u nas w miescie otwarcie galerii i multikina, wiec dalo by sie urwać na 2 godzinki moze. Na razie ciesze sie z samotnego wyjścia do lidla czy na poczte ☺
U mnie starszaki chcą do kina... w zeszłym roku w okresie szkolnym chodziliśmy raz w miesiącu na jakiś film dziecięcy. Miło to wspominam i oni za tym zatesknili i tak kombinuję żeby coś odciągać i zostawiać małego z babcią... do kina mamy 10 minut z buta więc...

Dużo dzieci się zanosi, wbrew pozorom, to poprawny objaw. Następnym razem dmuchnij mu w buzię, powinien się "odetkac".

Ja właśnie usypiam młodego. Głowa mnie boli tak, że zaraz eksploduje. Natężenie dzwiekow mnie wykańcza. Jakim cudem ja kiedyś tak chętnie chodzilam na koncerty?!
A w ogóle takie wstrzymanie oddechu z przestrachu 2x uratowało mi Kacpra przed utonięciem...

Dużo dzieci się zanosi, wbrew pozorom, to poprawny objaw. Następnym razem dmuchnij mu w buzię, powinien się "odetkac".

Ja właśnie usypiam młodego. Głowa mnie boli tak, że zaraz eksploduje. Natężenie dzwiekow mnie wykańcza. Jakim cudem ja kiedyś tak chętnie chodzilam na koncerty?!
Jak człowiek zmęczony to i bania boli i dźwięk wkurza... do dupy..

U mnie starszaki chcą do kina... w zeszłym roku w okresie szkolnym chodziliśmy raz w miesiącu na jakiś film dziecięcy. Miło to wspominam i oni za tym zatesknili i tak kombinuję żeby coś odciągać i zostawiać małego z babcią... do kina mamy 10 minut z buta więc...
Ja właśnie nie chce butelke wprowadzać tym razem w ogole, wiec na razie to tylko marzenia. Choc mala mi spi po 3 godziny w dzien czasami, a w nocy nawet dłużej, to nie wiem, co za kilka miesięcy sobie wymysli ☺

reklama
Do góry