reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej,
Staram sie Was czytac na biezaco ale pisze od wielkiego dzwonu, nie mam kompketnie czasu. Moja mała podobnie jak u Goj ogłosiła kryzys, jak wstała o 8:00 tak brak spania i zasnela po 11:00 a byla juz tak marudna ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. A od 11:00 śpi księżna w wózku na tarasie, ciekawe kiedy zawoła :happy:;-) ;)
KP idzie srednio, w wiekszosci odciagam, mam laktator lo vi pro lactis i sobie chwalę bardzo póki co.
StarAnia dzięki za napisanie o power pumping...kompletnie nie znalam zagadnienia a efekty super.
Kinderbueno ile Tytus już ma? Zdjęcia z sesji zapowiadaja się bajkowo.
Roibosgirl u mnie nakladki lądowały na dywanie, mała chwyta pierś po wielkich wojnach. Na noc jej odciągam i jak zje 130 ml tak spi super, je o 20:00, 1:00 i 7:00 wiec absolutnie nie mam na co narzekac biorac pod uwage ze w pn skonczy 4 tygodnie. W dzien jest rozdarciuch ale jakos sobie radzimy.
Mój mąż od pn wraca do pracy i musze zorganizowac odwozy malej do przedszkola, niby tylko 3,5 km ale jednak. Rodzice obiecali pomoc i bratowa. Byle przez zime jakos ogarnac a od marca mysle ze juz damy rade same.

Mój ma 11 dni:) a ile wazy to nie wiem bo położna dopiero za tydzień w czwartek..

reklama
Co do krwawień to ja raz mam słabsze, raz mocniejsze...nie ogarniam. Musze sie zmobilizowac do smarowania blizny po CC bo idzie mi to jak krew z nosa...10 razy zapomne, a raz pamiętam.
Ja uzywam masci contractubex i potem mam cepan.
Dzisiaj idę na Kler, mam potrzebe wyjscia do ludzi, czuje ze juz hormony szaleją i drę się po mężu a on z tuch cierpliwych ale ja to i swietego potrafie wyprowadzic z równowagi...:D

A od kiedy można smarować bliznę ?
Kurde bo ja od kiedy mi minął w czwartek ból jestem nadaktywna i chyba przesadziłam bo kuwa zrobił mi się z boku bliznowiec (!!!) i już się wkurzam, bo nie wiem czy sama jestem sobie winna czy tak po prostu miało być :(

A od kiedy można smarować bliznę ?
Kurde bo ja od kiedy mi minął w czwartek ból jestem nadaktywna i chyba przesadziłam bo kuwa zrobił mi się z boku bliznowiec (!!!) i już się wkurzam, bo nie wiem czy sama jestem sobie winna czy tak po prostu miało być :(
Chyba ruch nie ma wpływu na powstawanie bliznowców. Raczej jest to sprawa, że ktoś ma skłonności po prostu do tworzenia bliznowców. Bliznę możesz smarować po ściągnięciu szwów i odpadnięciu wszystkich strupów. Póki jest różowa to jest czas na działanie na nią różnymi maściami. Później, jak się wybieli, już mało można ugrać.

Chyba ruch nie ma wpływu na powstawanie bliznowców. Raczej jest to sprawa, że ktoś ma skłonności po prostu do tworzenia bliznowców. Bliznę możesz smarować po ściągnięciu szwów i odpadnięciu wszystkich strupów. Póki jest różowa to jest czas na działanie na nią różnymi maściami. Później, jak się wybieli, już mało można ugrać.
Seremida, czy Ciebie boli blizna po cc? Ja jestem 4,5 tyg. po cc i blizna mnie joli szczegolnie po prawej stronie. Walek nadal mam duzy. Polozna mowi, ze wszystko ok. Mam wrazenie, ze po posmarowaniu mascia sylikonowa zaczela mnie bolec bardziej...

Adell mój mąż często sobie przysypia jak ma chwilę..... dziś zdziwiony że obiadu nie zrobiłam, na szybko sobie pierogi gotował ;) adell a to nie jest tak że pracodawca musi nas przyjąć spowrotem mimo iż kończy się nam umowa? Muszę zapytać w zusie. Marcia smakowicie podane kluseczki. Spotkałam swoją koleżankę co kazała mi przypudrowac małemu buzie, o rety Ola co się z tobą stało? W ciąży tak ładnie wyglądałaś a teraz co się dzieje? Ja mówię jak to co zmęczona jestem, a to on nie śpi w nocy? No budzi się co 3h. Aha. Jak zaczął płakać to mówi o boże to on tak płacze , i uciekła. ;)

Niestety nie.. jak się umowa kończy w trakcie to tylko taki przywilej, że macierzyński się przedłuża do końca ale umowa skończona i jak nie przyjmie to niestety nie ma obowiązku

Seremida, czy Ciebie boli blizna po cc? Ja jestem 4,5 tyg. po cc i blizna mnie joli szczegolnie po prawej stronie. Walek nadal mam duzy. Polozna mowi, ze wszystko ok. Mam wrazenie, ze po posmarowaniu mascia sylikonowa zaczela mnie bolec bardziej...
Sama blizna może troszkę przy dotykaniu. Ale puszcza mnie to odrętwienie, które miałam na tym wałku i tam mnie pobolewa pod spodem, ale wiadomo, że tam poszyta i powięź i macica.

Na dobranoc [emoji8] Gucio chciał też skorzystać i się pobujać [emoji23]
received_268558547122808.jpeg

Załączniki

• received_268558547122808.jpeg
    received_268558547122808.jpeg
    35,4 KB · Wyświetleń: 377
reklama
Nienawidze biedronek. Przez to cieplo mamy plage!! Wlaza do domu na potege, a ja sie ich brzydze jak malo ktorych robali [emoji24] ratunku!

Do góry