reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry.
Nie meldowałam się w nocy, bo UWAGA moje dziecko spało od 23:30 do 6:00 [emoji33] przestraszyłam się, że nie słyszałam w nocy, jak płakała albo że jest chora! Cały dzień wczoraj nie spała, miała tylko ultra krótkie drzemki, bo brzuszek ją męczył. Może dlatego. A ia też spałam jak zabita, bo źle się czułam orzez to przeziębienie.
Wow tylko pozazdrościć i oby tak zawsze było [emoji6][emoji16]
Cześć kobitki ! Moje większe szykują się do szkoły. My po śniadanku cycanku , ubrany już i śpi na matce.
No ja swoich dziś expressem szykowałam bo przysnęło mi się po 6 i obudziłam się równo o 7, a gdzie śniadanie jedno drugie, poranna toaleta chłopaków, wszystko z językiem na brodzie ale zdążyli [emoji12]

Młoda śpi w najlepsze i ja się jeszcze kimne [emoji42]. Dziś wraca mąż i posiedzi z nami 2 tygodnie [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Pierwszy raz zobaczy Juleczkę [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]

reklama
No raczej pilnuje godz ale sztywno nie trzymam się bo jak głodny i drze to my dam taki typ w nocy na szczęście ma dłuższe przerwy, 90 ml to ok jak na ten wiek,
Napisałam to trochę jako ciekawostkę ale też dlatego że Bartek od 4msc był na butli wcześniej na cycu. Byłam debilem bo dawałam mu butlę jak cycka NŻ. Aż dostał alergii. Pediatra mnie uświadomiła i potem był hardcore gdy oduzależnialiśmy się od takich ilości MM...

Cześć kobitki ! Moje większe szykują się do szkoły. My po śniadanku cycanku , ubrany już i śpi na matce.
Mój też spał na mnie i z lękiem położyłam go do leżaka ;) ale chyba (odpukać, przepluć, odcharchać) jest tak samo jak ja zmęczony po nocce i śpi a ja myk do wanny może zdążę umyć włosy.

3 tygodnie, ale urodziła się tydzień po terminie więc nie wiem czy ma to jakieś znaczenie . , ogólnie skończyła dzisiaj 3 tygodnie
To nie skok a te bakterie trawienne w brzuszku czy tam coś... wszystkie tu prawie przechodziłyśmy TO FATUM 3 TYG. A na pewno Kasia i Ja ;) Potem będzie skok nr 1. potem numer 2. i trochę spokoju.

Napisałam to trochę jako ciekawostkę ale też dlatego że Bartek od 4msc był na butli wcześniej na cycu. Byłam debilem bo dawałam mu butlę jak cycka NŻ. Aż dostał alergii. Pediatra mnie uświadomiła i potem był hardcore gdy oduzależnialiśmy się od takich ilości MM...
Dobrze napisane , mm nie wolno karmić na żądanie

121B251B-38F0-4FD9-A1DF-C1E5C4299925.JPG

Witamy sie z rana, dwie spuchniete buzki, mama od zaspania a synek z bycia pulpetem [emoji1] mimo wczorajszej wieczornej jazdy nocka bardzo ok, nawet sie wyspalam.

Musze dzisiaj jechac do urzedu odnosnie becikowego, bo fakt sprawdzili sobie sami dochody, ale ze w 2016r nie mialam jednej stalej umowy tylko czesc zlecenia a czesc o prace, musze donosic jakies dokumenty. Co za chore panstwo, przeciez te dochody mam juz dawno rozliczone i wystarczylby pit za tamten okres. NO ALE NIE, tułaj sie z dzieciakiem po urzedach teraz. Jeszcze absurd, bo po to jakies oswiadczenie mam przyjechac ja i je podpisac, ale zlozyc je musi moj maz, bo z jego profilu zaufanego poszedl wniosek przez neta [emoji23] paranoja

Załączniki

• 121B251B-38F0-4FD9-A1DF-C1E5C4299925.JPG
    121B251B-38F0-4FD9-A1DF-C1E5C4299925.JPG
    208,8 KB · Wyświetleń: 336
reklama
Do góry