reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Berek.

Jestem unhappy.
Nie wyspałam się. Od 1:00 młody MARUDZIŁ. Nie płakał tylko skrzeczał. Cyca nie chciał. Przed 5:00 poddałam się bo walnął takiego bulgota że pół Mokotowa mógł obudzić. Ja go do przewojania a pielucha spompowana aż pajac mokry no to przebieranko, przewijanko i cycanko. A teraz:
20181004_053057.jpg

Załączniki

• 20181004_053057.jpg
    20181004_053057.jpg
    443,3 KB · Wyświetleń: 351
reklama
Dobry dzień mamuśki.
Przestymulował ją gówniarz. Miki przyzwyczajony do takich jazd ale u Nas wszystko do 18stej. Po ma być cisza oni mają wtedy nie biegać mi po pokoju i nie drzeć jap pod drzwiami. Raz mi Mikiego przestymulowali to się cała noc meczylismy. A gości delikatnie póki co wypraszam po 17stej
Ona chyba nie lubi gdy ludzi jest dużo w domu, to tak jak przedwczoraj byłam u teściowej też nie bardzo jej pasowało bo spała tam po 20-30 minut i zaraz cyc szedł w ruch, wczoraj to samo z tym że jeszcze hałas... No ja nie mogłam wygonić siostry bo raz my się rzadko widujemy a dwa jeszcze mojemu ojcu piec do C.O. strzelił i szwagier szukał na internecie jakiś używek...
I Nas też tak.
Widzisz @Chloe.Chloe. nie masz "innego" dziecka tylko gorzej to znosisz...

BTW kocham Was. Cieszę się że tu nadal piszemy i że nie opowiadamy tylko jak to piekną kupkę zrobiły ślicznie spały... Jest mi stokroć łatwiej być wyrozumiałą dla Mikołaja gdy wiem że wasze pociechy mają takie same jazdy i tak samo Was umęczą. Gdybym miała Was przy pierwszej dwójce nie byłabym tak sfrustrowaną matką wtedy. Obwiniałam się że nie radzę sobie że inne dzieci są takimi cukierkami bo wszystkie znane mi mamy tylko ochy i achy i czułam się beznadziejnie...
Ja powiem tak, ze starszym synem jeszcze nie było takiej możliwości z internetem, z młodszym już owszem i z nim jak byłam w ciąży i również po, byłam zarejestrowana na innym portalu o podobnej tematyce i tam też opisywałysmy swoje perypetie ciążowe, życiowe, z problemów się wyglądać można było i również już po urodzeniu dzieci wymieniałyśmy się doświadczeniami. Z niektórymi mamami do teraz mam kontakt na Fb, a nawet kiedyś jak nasze dzieci podrosły zrobiliśmy spotkanie już w realu. Wspierałyśmy się również w każdym temacie [emoji846] także Gosiu wiem o czym mówisz, człowiek sam w domu to że nie ma gdzie gęby otworzyć to chociaż tutaj popisze, wyżali się. Żałuję że tak późno do Was dołączyłam...

A tu mi siostra cyknęła fotkę z moją kruszynką [emoji1] [emoji2] [emoji3] [emoji4]
IMG_20181004_052635.jpg

Załączniki

• IMG_20181004_052635.jpg
    IMG_20181004_052635.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 320
My o 5 pobudka, córka przyszła do mnie spać, mały zrobił mi kupę na łóżko, więc zmiana prześcieradła, potem karmiłam go, a córka bajkę ogląda... nie wiem czy uśnie jeszcze :/
O to dziś noc wędrówek ludów ...nasza 9 kk a też zapłakana przybiegła dziś..... Utuli na...dostała na pociechę do siebie poduszkę chmurkę i śpi
Aurora za to po kąpaniu spała 5h pojadla i spała 1-5:30.....teraz zaslala 2pieluche i chojrakuje.....[emoji848][emoji16]

Ratunku!
Mam pocharatana.lewa brodawke nie leje sie krew ale jest cala czerwona... boki strasznie... smaruje mlekiem co jeszcze robic ?? Do tego w tej samej poersi robi mi sie chyba zastoj:( a odciągnąć laktatorem nie potrafię przy tym bolu brodawki....
Maść z czystą lanoliną, np. z Ziai. Dużo wietrzyć.

Dzień dobry.
Nie meldowałam się w nocy, bo UWAGA moje dziecko spało od 23:30 do 6:00 [emoji33] przestraszyłam się, że nie słyszałam w nocy, jak płakała albo że jest chora! Cały dzień wczoraj nie spała, miała tylko ultra krótkie drzemki, bo brzuszek ją męczył. Może dlatego. A ia też spałam jak zabita, bo źle się czułam orzez to przeziębienie.

Melduję się! Myślalam że obejrzęNa dobre i na złe a tam seriale się zacząl a ja już chrapalam hihi ohiudozlam się w trakcie zlana potem i dalej spać! No powiem wam zmęczenie wychodzi bo moich starszych kapalam o 18 szybko wszystkie szykuje, łóżko sciele żeby tylko już o 19 w łóżku być...
Carmen ile twoja zjada? Mój ma 16dni daje mu 90ml ale widzenia jakby miał ochote na jeszcze ciągnie butle dalej...

KINDERBUENOO88 a Twój ile mleka zjada?
Dobra spadam spać

Mój dostaje teraz 70 ml jeśli chodzi o mm. Jeśli moje odciągnie a ma apetyty zdarzało mu się zjeść ciut więcej. Jeszcze nie miał ważenia poszpitalnego nie wiem jak przybiera i nie chce go przekarmic ale już po nim widzę ze chętnie by zjadł więcej .)

I Nas też tak.
Widzisz @Chloe.Chloe. nie masz "innego" dziecka tylko gorzej to znosisz...

BTW kocham Was. Cieszę się że tu nadal piszemy i że nie opowiadamy tylko jak to piekną kupkę zrobiły ślicznie spały... Jest mi stokroć łatwiej być wyrozumiałą dla Mikołaja gdy wiem że wasze pociechy mają takie same jazdy i tak samo Was umęczą. Gdybym miała Was przy pierwszej dwójce nie byłabym tak sfrustrowaną matką wtedy. Obwiniałam się że nie radzę sobie że inne dzieci są takimi cukierkami bo wszystkie znane mi mamy tylko ochy i achy i czułam się beznadziejnie...

Ja mam dokładnie te same odczucia :):)
Zawsze to lepiej jak słyszę, że ktoś ma podobnie. I nie żebym życzyła komuś nieprzespanej nocy bo sama nie śpię, ale dlatego ze skoro inne też tak msją to jest to normalne.

A wiecie że od MM dziecko może się uzależnić?! I rządać więcej karmień/mleka niż mu trzeba? A przejedzenie MM skutkuje min. problemami skórnymi?!

Ja znalazłam taką rozpiskę i się nią kieruje
Bo właśnie boje się tego przejedzenia czy uzależnienia. No i nie częściej niż 3 godziny

IMG_4305.JPG

Załączniki

• IMG_4305.JPG
    IMG_4305.JPG
    147,8 KB · Wyświetleń: 383
reklama
Ja mam dokładnie te same odczucia :):)
Zawsze to lepiej jak słyszę, że ktoś ma podobnie. I nie żebym życzyła komuś nieprzespanej nocy bo sama nie śpię, ale dlatego ze skoro inne też tak msją to jest to normalne.
No dokładnie bo wszędzie tylko czekoladki i cukierki albo "dobre rady" a człowiek zwyczajnie czasem chce usłyszeć że z Nim i jego dzieckiem jest okej że inni mają tak samo a nie co zrobić żeby było cukieraśnie bo potem się robi te wszystkie super metody a cukierasów nawet na horyzoncie nie widać...
Wiem też po sobie że moje starszaki czasem wydają mi się totalnie koszmarni i że jestem beznadziejną matką i mają mnie w du..ie. Póki nie zobaczę że w innych domach dzieci innych ludzi są tak samo nieznośne :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry