reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A wiecie że od MM dziecko może się uzależnić?! I rządać więcej karmień/mleka niż mu trzeba? A przejedzenie MM skutkuje min. problemami skórnymi?!
No raczej pilnuje godz ale sztywno nie trzymam się bo jak głodny i drze to my dam taki typ w nocy na szczęście ma dłuższe przerwy, 90 ml to ok jak na ten wiek,

Ja mam dokładnie te same odczucia :):)
Zawsze to lepiej jak słyszę, że ktoś ma podobnie. I nie żebym życzyła komuś nieprzespanej nocy bo sama nie śpię, ale dlatego ze skoro inne też tak msją to jest to normalne.
Bo dużo znajomych matek że szkoły /przedszkola itp itd udaje i klamke że wszystko jest cacy i pięknie, że nie mają problemow i dziecko nie płaczę i nic nie dolega........ Ja osobiście udaje do ala znajomych w jednej kwestii a no nigdy nie wspominam o swoim problemach i nigdy nie rozmawiam na temat pieniędzy! Bo niestety człowiek ten zamiast pomoc lub wesprzec słowem to cieszy się pod nosem że ktoś ma dany problem, ale jak sąsiadki pyta mnie co ciężko? Płacze? To odpowiadam a no płacze...

Ja znalazłam taką rozpiskę i się nią kieruje
Bo właśnie boje się tego przejedzenia czy uzależnienia. No i nie częściej niż 3 godziny

Zobacz załącznik 904177
U mnie się zgadza ilość ale odstępy szwankuja! Tylko ja już poznałam swoje dziecko i nie będę go męczyć według jakiejś tabeli bo by cały budynek słyszał jak płacze z głodu, teraz np nie dojadl zostawił więc aż tak lalomy nie jest

Berek.

Jestem unhappy.
Nie wyspałam się. Od 1:00 młody MARUDZIŁ. Nie płakał tylko skrzeczał. Cyca nie chciał. Przed 5:00 poddałam się bo walnął takiego bulgota że pół Mokotowa mógł obudzić. Ja go do przewojania a pielucha spompowana aż pajac mokry no to przebieranko, przewijanko i cycanko. A teraz:
Zobacz załącznik 904174
A teraz śpi w najlepsze i jeszcze wygląda przy tym przesłodko :)

Dzień dobry.
Nie meldowałam się w nocy, bo UWAGA moje dziecko spało od 23:30 do 6:00 [emoji33] przestraszyłam się, że nie słyszałam w nocy, jak płakała albo że jest chora! Cały dzień wczoraj nie spała, miała tylko ultra krótkie drzemki, bo brzuszek ją męczył. Może dlatego. A ia też spałam jak zabita, bo źle się czułam orzez to przeziębienie.
Ona na cycu tak ładnie długo śpi ? :)
Może musiała sobie odespać ten dzień co się męczyła bidulka .

reklama
Melduję się! Myślalam że obejrzęNa dobre i na złe a tam seriale się zacząl a ja już chrapalam hihi ohiudozlam się w trakcie zlana potem i dalej spać! No powiem wam zmęczenie wychodzi bo moich starszych kapalam o 18 szybko wszystkie szykuje, łóżko sciele żeby tylko już o 19 w łóżku być...
Carmen ile twoja zjada? Mój ma 16dni daje mu 90ml ale widzenia jakby miał ochote na jeszcze ciągnie butle dalej...

KINDERBUENOO88 a Twój ile mleka zjada?
Dobra spadam spać
Dobrze dajesz 90 ml musi mu starczyc niestety, nie wolno mm za. Dużo dawać ja jestem pomiędzy 90- 100
100ml pdaje jak prześpi noc koło 5h to wtedy 100 A tak jak je co 3 h 3.5 tyo podaje 90 nie ma za dużo co podawać po skończeniu miesiąca można więcej. Nie możemy przekarmiac , ale Ty karmisz teraz piersią z tego co wyczytałam

Do góry