reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ratunku!
Mam pocharatana.lewa brodawke nie leje sie krew ale jest cala czerwona... boki strasznie... smaruje mlekiem co jeszcze robic ?? Do tego w tej samej poersi robi mi sie chyba zastoj:( a odciągnąć laktatorem nie potrafię przy tym bolu brodawki....

reklama
Ratunku!
Mam pocharatana.lewa brodawke nie leje sie krew ale jest cala czerwona... boki strasznie... smaruje mlekiem co jeszcze robic ?? Do tego w tej samej poersi robi mi sie chyba zastoj:( a odciągnąć laktatorem nie potrafię przy tym bolu brodawki....
Ja miałam zastój wczoraj i dzięki Ani udało mi się go pozbyć . Więc przed karmieniem ogrzej pierś ja to robiłam termoforem , przykładaj w takiej pozycji żeby broda dziecka była w kierunku bolącego miejsca a po karmieniu zimny okład . Ja tak zrobiłam 4 razy plus na noc okład z kapusty i już jest dobrze. A co do poranionej brodawki to może dziewczyny pomogą bo na mnie działało smarowanie mlekiem ale to robiłaś.

Melduję się! Myślalam że obejrzęNa dobre i na złe a tam seriale się zacząl a ja już chrapalam hihi ohiudozlam się w trakcie zlana potem i dalej spać! No powiem wam zmęczenie wychodzi bo moich starszych kapalam o 18 szybko wszystkie szykuje, łóżko sciele żeby tylko już o 19 w łóżku być...
Carmen ile twoja zjada? Mój ma 16dni daje mu 90ml ale widzenia jakby miał ochote na jeszcze ciągnie butle dalej...

KINDERBUENOO88 a Twój ile mleka zjada?
Dobra spadam spać

Ja miałam zastój wczoraj i dzięki Ani udało mi się go pozbyć . Więc przed karmieniem ogrzej pierś ja to robiłam termoforem , przykładaj w takiej pozycji żeby broda dziecka była w kierunku bolącego miejsca a po karmieniu zimny okład . Ja tak zrobiłam 4 razy plus na noc okład z kapusty i już jest dobrze. A co do poranionej brodawki to może dziewczyny pomogą bo na mnie działało smarowanie mlekiem ale to robiłaś.
A sciagalas pokarm czy nie ? Pojadl Kuba ale czuje ze jeszcze cos tam jest

Moja mala go też taka kombinatorka , byłam z nią na spacerze to tak ryczala z3 musiałam ja wziąć na ręce uspokoić, i pochodzić i dopiero zasnęła, tak samo jak jechałam z nią autem to taka sama historia , ja po prostu nie wiem czyżby to był skok rozwojowy , od 2 dni te z problem z kąpielą , jak mam ja przebrać to taki wrzask że się zanosi. [emoji25]
A ile ona ma??

Jesuuuu jestem wykończona [emoji42] Dziś mieliśmy gości, siostra z mężem i ich 8-letni syn. Temu dziecku nie szło przetłumaczyć że ma zachowywać się odrobinę ciszej, on nie ma po hamowania w krzyczeniu, biegał po całym domu wydając przeróżne dźwięki... Julka budziła się co chwilę, gdy była przy cycu ten siedział i się patrzył a ja ten wzrok jego czułam na sobie, mnie się w środku zdenerwowanie plątało więc i przy karmieniu się ono odbijało, siostra go tam strofowała ale on miał wszystko gdzieś co się do niego mówiło. Myślałam że jak wykąpie młodą, dam jej cyca na spokojnie w sypialni to ona i zje i zaśnie spokojnie a była to 19 godzina ale co tam wszyscy przy mnie nawet w sypialni... Pojechali dopiero koło 20:30 i jeszcze się z nią męczę bo bidulka zasnąć nie może, tzn niby śpi ale słyszę postękiwania, szybkie oddechy, gdzieś tam wzdrygnie ale mam nadzieję że już trochę pośpi.
Czytałam Was jak miałam chwilę ale wybaczcie jestem tak padnięta że nie odniosę się do Waszych wpisów [emoji42]

Do zobaczenia może przy nocnej zmianie, teraz lecę szybko zaliczyć prysznic i [emoji42][emoji42][emoji42][emoji42][emoji42]
Przestymulował ją gówniarz. Miki przyzwyczajony do takich jazd ale u Nas wszystko do 18stej. Po ma być cisza oni mają wtedy nie biegać mi po pokoju i nie drzeć jap pod drzwiami. Raz mi Mikiego przestymulowali to się cała noc meczylismy. A gości delikatnie póki co wypraszam po 17stej

Mój identycznie . Jeszcze zamiast grzecznie jeść to rzuca się , wygina, szarpie sutek. Kąpanie było o 19 a zasnął 10 minut temu . I to tulony, lulany cały czas bo inaczej ryk . Dojadał w międzyczasie 3 razy i oczywiście czkawkę też zaliczyliśmy .
I Nas też tak.
Widzisz @Chloe.Chloe. nie masz "innego" dziecka tylko gorzej to znosisz...

BTW kocham Was. Cieszę się że tu nadal piszemy i że nie opowiadamy tylko jak to piekną kupkę zrobiły ślicznie spały... Jest mi stokroć łatwiej być wyrozumiałą dla Mikołaja gdy wiem że wasze pociechy mają takie same jazdy i tak samo Was umęczą. Gdybym miała Was przy pierwszej dwójce nie byłabym tak sfrustrowaną matką wtedy. Obwiniałam się że nie radzę sobie że inne dzieci są takimi cukierkami bo wszystkie znane mi mamy tylko ochy i achy i czułam się beznadziejnie...

reklama
Melduję się! Myślalam że obejrzęNa dobre i na złe a tam seriale się zacząl a ja już chrapalam hihi ohiudozlam się w trakcie zlana potem i dalej spać! No powiem wam zmęczenie wychodzi bo moich starszych kapalam o 18 szybko wszystkie szykuje, łóżko sciele żeby tylko już o 19 w łóżku być...
Carmen ile twoja zjada? Mój ma 16dni daje mu 90ml ale widzenia jakby miał ochote na jeszcze ciągnie butle dalej...

KINDERBUENOO88 a Twój ile mleka zjada?
Dobra spadam spać
A wiecie że od MM dziecko może się uzależnić?! I rządać więcej karmień/mleka niż mu trzeba? A przejedzenie MM skutkuje min. problemami skórnymi?!

Do góry