reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja odpuściłam sprzątanie, gotowanie itp. Świat poczeka, ja mam teraz swój świat na rękach i wszystko poza tym nie ma znaczenia. Czym jest ta zimna owsianka na 3 razy? Za kilka lat nie będziesz o tym pamiętać. Moje dziecko to cały mój Świat, a ja jestem całym dla niej. Łapmy te momenty teraz bo dzieci tak szybko rosną..
Mimo tych wymądrzań wyżej przyznaję baby blues dopadł i mnie.. Płacze, wyje itp.. powody są rozne: bo mam zdrowe Dziecko, a kazali mi te aminopunkcja robić i ryzyko miałam 1:11!!!!, bo nie mam czasu dla starszego i widzę jego miotanie w szkole, bo m puścił go wczoraj bez czapki, bo znów mi wychowawczyni pisze głupiego maila, a ja już mam dość wiadomości że szkoły.. itd..
Pragnę tylko kilku godzin snu- nieprzerywanych.. i znow wyję.. ja, klaudia na mnie spi.. wiec nawet nie uprasuje jej ubrań..
Leon tez jest dla mnie najwazniejszy i chcialabym dla niego wszystkiego co najlepsze, dlatego tak frustruje mnie, ze on sie nie najada...i mam tak, ze po calym dniu "wiszenia" na piersi ja jestem zmeczona i sfrustrowana i gdzies ta radosc ucieka. Dzisiaj mialam tyle zapalu do dzialania i nadal nic nie jest tkniete. Np. jego wizyty u lekarzy, moja wizyta u lekarza. Nie mam kiedy rachunkow zaplacic, etc. I ja uwielniam go karmic i sie nim zajmowac, ale najbardziej z rana lub po jego drzemce ;). Jak dlugo spi to ja wrecz za nim tesknie ;) ale jak nie moze zasnac od 9 do 16 (nie licze 10-15 minutowych drzemek na moich kolanach) to chcialabym zeby juz spal i dal mi chwile wolnosci od siebie. Nawet nie mam jak go wywerandowac, bo budzi sie po 5 min od polozenia do wozka -zanim zaloze mu czapke i otworze okno :(

reklama
Goj, ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazic, tylko nie umiem sobie wyobrazic jeszcze np.dwoch starszakow w tym wszystkim. Masz racje, ze to pierwsze dziecko i wywrocony porzadek swiata do gory nogami. I wiem, ze Leoś nie jest najgorszy, bo w nocy spi z przerwa na cyca co 2-3h, czasami tylko robi sobie 2-godzinne sesje. Po prostu najbardziej frustruje mnie mysl, ze ten moj dzieciak sie nie najada i jest glodny... jak dostanie mm to spi 3h jak zastrzelony... wiem, ze sie dluzej i ciezej trawi, ale chcialabym zeby po jedzeniu piersi zasnal chociaz na 1,5h.
I nie mowie o zamiataniu co drugi dzien, ale raz w tygodniu ;)
Mój w niedzielę , poniedziałek i wczoraj po cycaniu w dzień spał po 30 minut . W nocy śpi 2 do 4 godzin ale w dzień dawał czadu . A dzisiaj już spał 2 godziny . Może to przejściowe ??

Wierzyć mi się nie chce że kto jak kro ale TY masz kupne cokolwiek w lodówce obiadowego! Normalnie kamień z serca bo mnie w kompleksy wpedzałaś :-D
Haha a co ty myślisz że co będę kopytka lepic? Wolę iść spać razem z Damianem Hehe właśnie idę na drzemke może się uda...... Dzieci się bawią a mały śpi

Leon tez jest dla mnie najwazniejszy i chcialabym dla niego wszystkiego co najlepsze, dlatego tak frustruje mnie, ze on sie nie najada...i mam tak, ze po calym dniu "wiszenia" na piersi ja jestem zmeczona i sfrustrowana i gdzies ta radosc ucieka. Dzisiaj mialam tyle zapalu do dzialania i nadal nic nie jest tkniete. Np. jego wizyty u lekarzy, moja wizyta u lekarza. Nie mam kiedy rachunkow zaplacic, etc. I ja uwielniam go karmic i sie nim zajmowac, ale najbardziej z rana lub po jego drzemce ;). Jak dlugo spi to ja wrecz za nim tesknie ;) ale jak nie moze zasnac od 9 do 16 (nie licze 10-15 minutowych drzemek na moich kolanach) to chcialabym zeby juz spal i dal mi chwile wolnosci od siebie. Nawet nie mam jak go wywerandowac, bo budzi sie po 5 min od polozenia do wozka -zanim zaloze mu czapke i otworze okno :(
A ja widzę siebie z Kacprem i mówię Ci wypracujesz to wszystko jeszcze!

reklama
Dziewczyny przeczytałam parę stron wstecz i napiszę co mi się nasuwa.

U mnie z laktatorów najlepiej sprawdza się Medela Swing, droga ale działa. Rozkręciłam nią laktację, dokarmiałam swoim, odciągam dla męża kiedy zostawiam z nim Młodego, kiedy wychodzę z domu albo po prostu mam dość po 3h wiszenia Młodego na piersi i chcę skorzystać z łazienki.
Wtedy karmi Stary. Smoczkiem calma od medeli.
Młody niestety nieodkładalny bez tego.

Za chwilę jadę do szpitala, bo niestety mój krwiak po cc się nie wchłania, mam nadzieję że coś mi pomogą i nie będą chcieli zostawić [emoji15] [emoji32]

A z pozytywniejszych spraw. Może
śmieszniejszych [emoji1]
Koleżanka ze szkoły pytała o moje samopoczucie i "dzidzię".
A ja taka umęczona, odpisałam, dodałam zdjęcie i k...a patrzę. A tam: :ja, dzidziuś słodki tak pionowo do odbicia, pierś lewa zakryta pieluszką i k...a prawa radośnie stercząca z wielką brodawką i brązową, murzyńską otoczką [emoji33] [emoji15] [emoji3]
Ja piern....ę. Nikomu bym tego świadomie nie wysłała a tu koleżance ze szkoły.
Tak, że tak.

Do góry