reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja odpuściłam sprzątanie, gotowanie itp. Świat poczeka, ja mam teraz swój świat na rękach i wszystko poza tym nie ma znaczenia. Czym jest ta zimna owsianka na 3 razy? Za kilka lat nie będziesz o tym pamiętać. Moje dziecko to cały mój Świat, a ja jestem całym dla niej. Łapmy te momenty teraz bo dzieci tak szybko rosną..
Mimo tych wymądrzań wyżej przyznaję baby blues dopadł i mnie.. Płacze, wyje itp.. powody są rozne: bo mam zdrowe Dziecko, a kazali mi te aminopunkcja robić i ryzyko miałam 1:11!!!!, bo nie mam czasu dla starszego i widzę jego miotanie w szkole, bo m puścił go wczoraj bez czapki, bo znów mi wychowawczyni pisze głupiego maila, a ja już mam dość wiadomości że szkoły.. itd..
Pragnę tylko kilku godzin snu- nieprzerywanych.. i znow wyję.. ja, klaudia na mnie spi.. wiec nawet nie uprasuje jej ubrań..
Podobne dołki mam...

reklama
Masz rację , wszędzie pokazują mamę z uśmiechniętym dzieckiem , która ma fryzurę jak z salonu, pełny make up , ubranie jak z butiku i nieskazitelnie czysty dom plus obiad z dwóch dań . A niestety życie to weryfikuje i trzeba umieć ustalać priorytety .Ja też dopiero się uczę odpuszczać pierdoły . Przecież świat się nie zawali jak w domu będzie podłoga pozamiatana co drugi dzień a nie codziennie . Ale to też moje pierwsze dziecko, świat stanął do góry nogami i dopiero powoli się uczę wszystkiego
No to wam powiem że jedno dziecko to pikuś, ale widzi się to dopiero później......

Ale masz jedzenie!!!! Hihi
Dziś na szybko... a chłopcy moi lubią... poza tym żrą cudowne dwudaniowe posiłki w szkole dostają zajebiste śniadanka do szkoły i forsę na pidwieczorki jak zostają dłużej. W domu zawsze muszę mieć mleko i płatki żeby zjedli ciepłe śniadanie lub kolację i żebym nie musiała stać przy garach sto lat... Czasem są takie dni baaaardzo rzadko że gotuję 3 obiady bo niestety w ciąży nie byłam w stanie pogotować i pomrozić..

Weź nie mogę na soebie patrzeć ALE wrzucam ta fote dla wszystkich sfrustrowanych matek ktore byc moze odniosly wrazenie ze mam idealne niemowlę i DORACELA w dupie...

Bo mi nie chodzi o to by ktoś się porównywał że ta to se radzi a ja nie...
Jest jak jest tylko ja już przuwykłam po pierwszym dziecku że nie da się wszystkiego. Zimna kawa czy zimny obiad czasem przypalony lub rozgotowany czasem śmieciowy. Kapiele i wiele innych rzeczy przerywanych na cyca do tego zdrowie czasem daje popalić i może nie ryczę ale bywa że mam dość i chce mi sie wyc ale musze choc przy dzieciach udawac ze jest iście zaj..biście bo jal ja wsciekla to i cala trojca a wtedy to kuz hardcore
Goj, ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazic, tylko nie umiem sobie wyobrazic jeszcze np.dwoch starszakow w tym wszystkim. Masz racje, ze to pierwsze dziecko i wywrocony porzadek swiata do gory nogami. I wiem, ze Leoś nie jest najgorszy, bo w nocy spi z przerwa na cyca co 2-3h, czasami tylko robi sobie 2-godzinne sesje. Po prostu najbardziej frustruje mnie mysl, ze ten moj dzieciak sie nie najada i jest glodny... jak dostanie mm to spi 3h jak zastrzelony... wiem, ze sie dluzej i ciezej trawi, ale chcialabym zeby po jedzeniu piersi zasnal chociaz na 1,5h.
I nie mowie o zamiataniu co drugi dzien, ale raz w tygodniu ;)

No to wam powiem że jedno dziecko to pikuś, ale widzi się to dopiero później......
A ja widzę po sobie że czym więcej dzieci tym lepiej mi się zorganizować ale ka tak mam lubię pracować pod presją czasu i lepiej mi się myśli... i wiecie już mi szkoda że nie będę mieć więcej takich kurczątek...

Dziś na szybko... a chłopcy moi lubią... poza tym żrą cudowne dwudaniowe posiłki w szkole dostają zajebiste śniadanka do szkoły i forsę na pidwieczorki jak zostają dłużej. W domu zawsze muszę mieć mleko i płatki żeby zjedli ciepłe śniadanie lub kolację i żebym nie musiała stać przy garach sto lat... Czasem są takie dni baaaardzo rzadko że gotuję 3 obiady bo niestety w ciąży nie byłam w stanie pogotować i pomrozić..
Ja wczoraj gotowalam kupionego kopytka do sosu, w zamrażarce mam frytki i pyzy z truskawki i śliwkami kupione oczywiście, no dziś wielki gar rosołu ale to dzięki mamie będzie na dwa dni a później pomidorówka zrobię! I zleci na weekend będzie mąż, ten tydzień panny maja mało lekcji więc łaskawie dla mnie,

A jutro idę do mopsu bo dzwoniłem dziś i kasy w październiku nie dostane tylko w listopadzie z wyrównaniem ale ja nie chcę mamy coś jutro wymyślec, i jutro mam położna

Idę zjeść rosół

Goj, ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazic, tylko nie umiem sobie wyobrazic jeszcze np.dwoch starszakow w tym wszystkim. Masz racje, ze to pierwsze dziecko i wywrocony porzadek swiata do gory nogami. I wiem, ze Leoś nie jest najgorszy, bo w nocy spi z przerwa na cyca co 2-3h, czasami tylko robi sobie 2-godzinne sesje. Po prostu najbardziej frustruje mnie mysl, ze ten moj dzieciak sie nie najada i jest glodny... jak dostanie mm to spi 3h jak zastrzelony... wiem, ze sie dluzej i ciezej trawi, ale chcialabym zeby po jedzeniu piersi zasnal chociaz na 1,5h.
I nie mowie o zamiataniu co drugi dzien, ale raz w tygodniu ;)
Ale to ty decydujesz czy chcesz go KP czy MM czy to i to. Twoja sprawa.
A propo ostatnio śniłam że chcę młodego na MM przestawić żeby wstawał co 4h i sama w tym śnie siebie zj..łam jak burą suczkę ;)

Ja wczoraj gotowalam kupionego kopytka do sosu, w zamrażarce mam frytki i pyzy z truskawki i śliwkami kupione oczywiście, no dziś wielki gar rosołu ale to dzięki mamie będzie na dwa dni a później pomidorówka zrobię! I zleci na weekend będzie mąż, ten tydzień panny maja mało lekcji więc łaskawie dla mnie,
Wierzyć mi się nie chce że kto jak kro ale TY masz kupne cokolwiek w lodówce obiadowego! Normalnie kamień z serca bo mnie w kompleksy wpedzałaś :-D

reklama
A jutro idę do mopsu bo dzwoniłem dziś i kasy w październiku nie dostane tylko w listopadzie z wyrównaniem ale ja nie chcę mamy coś jutro wymyślec, i jutro mam położna

Idę zjeść rosół
A to ch..je. Ja nie dostalam ani w sierpniu abi we wrzesniu z wyrównaniem i dodzwonic sie nie mogę do dziadow. Jutro i tak chce tam jechac zlozyc papiery to zapytam co z kasa za dwa poprzednie msc

Do góry