Podobne dołki mam...Ja odpuściłam sprzątanie, gotowanie itp. Świat poczeka, ja mam teraz swój świat na rękach i wszystko poza tym nie ma znaczenia. Czym jest ta zimna owsianka na 3 razy? Za kilka lat nie będziesz o tym pamiętać. Moje dziecko to cały mój Świat, a ja jestem całym dla niej. Łapmy te momenty teraz bo dzieci tak szybko rosną..
Mimo tych wymądrzań wyżej przyznaję baby blues dopadł i mnie.. Płacze, wyje itp.. powody są rozne: bo mam zdrowe Dziecko, a kazali mi te aminopunkcja robić i ryzyko miałam 1:11!!!!, bo nie mam czasu dla starszego i widzę jego miotanie w szkole, bo m puścił go wczoraj bez czapki, bo znów mi wychowawczyni pisze głupiego maila, a ja już mam dość wiadomości że szkoły.. itd..
Pragnę tylko kilku godzin snu- nieprzerywanych.. i znow wyję.. ja, klaudia na mnie spi.. wiec nawet nie uprasuje jej ubrań..
reklama
18grudzien
Fanka BB :)
No to wam powiem że jedno dziecko to pikuś, ale widzi się to dopiero później......Masz rację , wszędzie pokazują mamę z uśmiechniętym dzieckiem , która ma fryzurę jak z salonu, pełny make up , ubranie jak z butiku i nieskazitelnie czysty dom plus obiad z dwóch dań . A niestety życie to weryfikuje i trzeba umieć ustalać priorytety .Ja też dopiero się uczę odpuszczać pierdoły . Przecież świat się nie zawali jak w domu będzie podłoga pozamiatana co drugi dzień a nie codziennie . Ale to też moje pierwsze dziecko, świat stanął do góry nogami i dopiero powoli się uczę wszystkiego
Dziś na szybko... a chłopcy moi lubią... poza tym żrą cudowne dwudaniowe posiłki w szkole dostają zajebiste śniadanka do szkoły i forsę na pidwieczorki jak zostają dłużej. W domu zawsze muszę mieć mleko i płatki żeby zjedli ciepłe śniadanie lub kolację i żebym nie musiała stać przy garach sto lat... Czasem są takie dni baaaardzo rzadko że gotuję 3 obiady bo niestety w ciąży nie byłam w stanie pogotować i pomrozić..Ale masz jedzenie!!!! Hihi
Chloe.Chloe
Goj, ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazic, tylko nie umiem sobie wyobrazic jeszcze np.dwoch starszakow w tym wszystkim. Masz racje, ze to pierwsze dziecko i wywrocony porzadek swiata do gory nogami. I wiem, ze Leoś nie jest najgorszy, bo w nocy spi z przerwa na cyca co 2-3h, czasami tylko robi sobie 2-godzinne sesje. Po prostu najbardziej frustruje mnie mysl, ze ten moj dzieciak sie nie najada i jest glodny... jak dostanie mm to spi 3h jak zastrzelony... wiem, ze sie dluzej i ciezej trawi, ale chcialabym zeby po jedzeniu piersi zasnal chociaz na 1,5h.Weź nie mogę na soebie patrzeć ALE wrzucam ta fote dla wszystkich sfrustrowanych matek ktore byc moze odniosly wrazenie ze mam idealne niemowlę i DORACELA w dupie...
Bo mi nie chodzi o to by ktoś się porównywał że ta to se radzi a ja nie...
Jest jak jest tylko ja już przuwykłam po pierwszym dziecku że nie da się wszystkiego. Zimna kawa czy zimny obiad czasem przypalony lub rozgotowany czasem śmieciowy. Kapiele i wiele innych rzeczy przerywanych na cyca do tego zdrowie czasem daje popalić i może nie ryczę ale bywa że mam dość i chce mi sie wyc ale musze choc przy dzieciach udawac ze jest iście zaj..biście bo jal ja wsciekla to i cala trojca a wtedy to kuz hardcore
I nie mowie o zamiataniu co drugi dzien, ale raz w tygodniu
A ja widzę po sobie że czym więcej dzieci tym lepiej mi się zorganizować ale ka tak mam lubię pracować pod presją czasu i lepiej mi się myśli... i wiecie już mi szkoda że nie będę mieć więcej takich kurczątek...No to wam powiem że jedno dziecko to pikuś, ale widzi się to dopiero później......
18grudzien
Ja wczoraj gotowalam kupionego kopytka do sosu, w zamrażarce mam frytki i pyzy z truskawki i śliwkami kupione oczywiście, no dziś wielki gar rosołu ale to dzięki mamie będzie na dwa dni a później pomidorówka zrobię! I zleci na weekend będzie mąż, ten tydzień panny maja mało lekcji więc łaskawie dla mnie,Dziś na szybko... a chłopcy moi lubią... poza tym żrą cudowne dwudaniowe posiłki w szkole dostają zajebiste śniadanka do szkoły i forsę na pidwieczorki jak zostają dłużej. W domu zawsze muszę mieć mleko i płatki żeby zjedli ciepłe śniadanie lub kolację i żebym nie musiała stać przy garach sto lat... Czasem są takie dni baaaardzo rzadko że gotuję 3 obiady bo niestety w ciąży nie byłam w stanie pogotować i pomrozić..
18grudzien
A jutro idę do mopsu bo dzwoniłem dziś i kasy w październiku nie dostane tylko w listopadzie z wyrównaniem ale ja nie chcę mamy coś jutro wymyślec, i jutro mam położna
Idę zjeść rosół
Idę zjeść rosół
Ale to ty decydujesz czy chcesz go KP czy MM czy to i to. Twoja sprawa.Goj, ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazic, tylko nie umiem sobie wyobrazic jeszcze np.dwoch starszakow w tym wszystkim. Masz racje, ze to pierwsze dziecko i wywrocony porzadek swiata do gory nogami. I wiem, ze Leoś nie jest najgorszy, bo w nocy spi z przerwa na cyca co 2-3h, czasami tylko robi sobie 2-godzinne sesje. Po prostu najbardziej frustruje mnie mysl, ze ten moj dzieciak sie nie najada i jest glodny... jak dostanie mm to spi 3h jak zastrzelony... wiem, ze sie dluzej i ciezej trawi, ale chcialabym zeby po jedzeniu piersi zasnal chociaz na 1,5h.
I nie mowie o zamiataniu co drugi dzien, ale raz w tygodniu
A propo ostatnio śniłam że chcę młodego na MM przestawić żeby wstawał co 4h i sama w tym śnie siebie zj..łam jak burą suczkę
Wierzyć mi się nie chce że kto jak kro ale TY masz kupne cokolwiek w lodówce obiadowego! Normalnie kamień z serca bo mnie w kompleksy wpedzałaśJa wczoraj gotowalam kupionego kopytka do sosu, w zamrażarce mam frytki i pyzy z truskawki i śliwkami kupione oczywiście, no dziś wielki gar rosołu ale to dzięki mamie będzie na dwa dni a później pomidorówka zrobię! I zleci na weekend będzie mąż, ten tydzień panny maja mało lekcji więc łaskawie dla mnie,
reklama
A to ch..je. Ja nie dostalam ani w sierpniu abi we wrzesniu z wyrównaniem i dodzwonic sie nie mogę do dziadow. Jutro i tak chce tam jechac zlozyc papiery to zapytam co z kasa za dwa poprzednie mscA jutro idę do mopsu bo dzwoniłem dziś i kasy w październiku nie dostane tylko w listopadzie z wyrównaniem ale ja nie chcę mamy coś jutro wymyślec, i jutro mam położna
Idę zjeść rosół