reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny.

Doprowadziła młodego dopiero na lekcje na 12 to nie mialam jak poczytać.
U nas tragiczny wczorajszy wieczór i jeszcze gorsza noc. Klaudia nie spała od 23.30 do 3.. taka przerwa. Dodam, że wczoraj też w dzień mało spała. Teraz sobie odbija. Byliśmy na spacerze odprowadzić D do szkoły. Ale wiatr.. Teraz posypia trochę, a ha próbuje coś ogarnąć. Może coś zjem nawet.
O to miałyście z córką bezsenną noc . Jak ona śpi to też sobie zrób drzemkę :)

reklama
Ja nie mowie, ze Tobie łatwiej, tylko jak Ty to ogarniasz? Rady szukam.
Problem taki, ze jak go odkladam to jest ryk az sie zanosi, nie da sie go ululac...
Wlasnie szukam hustawki, moze mi troche pomoze. Ja chce go karmic piersia, ale nie moge tego robic caly czas :( doslownie caly czas. Chcialabym zeby spal chociaz 2 h rano i 2 po poludniu, zebym mogla sie doprowadzic do porzadku i cos zrobic, zalatwic.
Dużo od niego chcesz mój tyle NIE W NOCY śpi tylko w wózku na dworze podczas jazdy nie daj Bóg postoję z Nim dłużej niż 10 minut to ryk. Jeśli sądzisz że ogarniam to w jakimś sensie nie masz racji bo zawsze jest coś nie zrobione i mam wrażenie że zaniedbuję emocjonalnie starszych... bo albo Miki śpi albo Miki cyca... To starszaki muszą czekać aż Miki zje żeby coś tam mama dała czy zrobiła. Zapomniałam też co to kąpiel codziennie co to siedzenie w wannie dłużej niż 10 minut głowę myję raz w tygodniu a o układaniu włosów czy farbie mogę zapimnieć... niedługo będzie lepiej jak zaczną go interesować zabawki karuzelki itp. Póki co jego zaintetesowania to cycek i nic więcej.
Co do organizacji robię to co MUSZĘ to priorytet cała reszta pomiędzy cyckami czasem z syreną w tle lub smrodem na ręku (bede miala biceps jak Pudzian udo) czesto z domu wyjezdzamy na sygnale irp.

Wspolczuje ci bo przechodzilam to samo z pietwszym dzieckiem i wiem ze duzo to psychika i beak doswiadczenia i zmiana trybu zycia wywoluja doly i chec pieprzniecia wszystkim i ucieczki i nikt nie pisze o tym ze macierzynstwo to jak wojna tylko wszyscy pusza o tych cukierusnych chwilach a potem taka patomatka ma dwprwsje

Ja miałam jednego. Wybrałam czopki Procto-Glyvenol i smarowałam maścią tej samej firmy. To się wchłonął.

Tez stosuje te czopki. Zuzylam jedno opakowanie i byla znaczna poprawa, ale jak przestalam uzywac to po kilku dniach znowu zaczal bolec, wiec lece z drugim opakowaniem. Ale ulga juz po pierwszym, na poczatku nie moglam w ogole siadac ;)

Ale cyc mamuśka :)
Ja jeszcze się nie uczesałam a co dopiero mówić o malowaniu czy coś .
Męczę się z tą piersią okrutnie :( robię tak jak Ania radziła Ogrzewam , karmię spod pachy i robię zimny okład. Mam nadzieję że szybko przejdzie bo boli przy każdym ruchu .
Weź nie mogę na soebie patrzeć ALE wrzucam ta fote dla wszystkich sfrustrowanych matek ktore byc moze odniosly wrazenie ze mam idealne niemowlę i DORACELA w dupie...

Bo mi nie chodzi o to by ktoś się porównywał że ta to se radzi a ja nie...
Jest jak jest tylko ja już przuwykłam po pierwszym dziecku że nie da się wszystkiego. Zimna kawa czy zimny obiad czasem przypalony lub rozgotowany czasem śmieciowy. Kapiele i wiele innych rzeczy przerywanych na cyca do tego zdrowie czasem daje popalić i może nie ryczę ale bywa że mam dość i chce mi sie wyc ale musze choc przy dzieciach udawac ze jest iście zaj..biście bo jal ja wsciekla to i cala trojca a wtedy to kuz hardcore

Ale mnie leb boli od tej pogody [emoji17]

Bylismy dzis na tej sesji. W nocy i rano mlody mial problem z dwojka, prezyl sie i kwekal, ale nic nie chcialo wyjsc.
Oczywiscie na sesji sie odblokowal jak mial gola dupe[emoji23] wynik taki, ze osral najpierw fotografke, jak chcialam ja ratowac to osral mnie, a na koniec podloge i wszystko dookola[emoji23] wysral z siebie chyba ten caly swoj nadmierny przyrost wagi [emoji23] kochane dziecko, ma wyczucie.

Dużo od niego chcesz mój tyle NIE W NOCY śpi tylko w wózku na dworze podczas jazdy nie daj Bóg postoję z Nim dłużej niż 10 minut to ryk. Jeśli sądzisz że ogarniam to w jakimś sensie nie masz racji bo zawsze jest coś nie zrobione i mam wrażenie że zaniedbuję emocjonalnie starszych... bo albo Miki śpi albo Miki cyca... To starszaki muszą czekać aż Miki zje żeby coś tam mama dała czy zrobiła. Zapomniałam też co to kąpiel codziennie co to siedzenie w wannie dłużej niż 10 minut głowę myję raz w tygodniu a o układaniu włosów czy farbie mogę zapimnieć... niedługo będzie lepiej jak zaczną go interesować zabawki karuzelki itp. Póki co jego zaintetesowania to cycek i nic więcej.
Co do organizacji robię to co MUSZĘ to priorytet cała reszta pomiędzy cyckami czasem z syreną w tle lub smrodem na ręku (bede miala biceps jak Pudzian udo) czesto z domu wyjezdzamy na sygnale irp.

Wspolczuje ci bo przechodzilam to samo z pietwszym dzieckiem i wiem ze duzo to psychika i beak doswiadczenia i zmiana trybu zycia wywoluja doly i chec pieprzniecia wszystkim i ucieczki i nikt nie pisze o tym ze macierzynstwo to jak wojna tylko wszyscy pusza o tych cukierusnych chwilach a potem taka patomatka ma dwprwsje
Masz rację , wszędzie pokazują mamę z uśmiechniętym dzieckiem , która ma fryzurę jak z salonu, pełny make up , ubranie jak z butiku i nieskazitelnie czysty dom plus obiad z dwóch dań . A niestety życie to weryfikuje i trzeba umieć ustalać priorytety .Ja też dopiero się uczę odpuszczać pierdoły . Przecież świat się nie zawali jak w domu będzie podłoga pozamiatana co drugi dzień a nie codziennie . Ale to też moje pierwsze dziecko, świat stanął do góry nogami i dopiero powoli się uczę wszystkiego

Ale mnie leb boli od tej pogody [emoji17]

Bylismy dzis na tej sesji. W nocy i rano mlody mial problem z dwojka, prezyl sie i kwekal, ale nic nie chcialo wyjsc.
Oczywiscie na sesji sie odblokowal jak mial gola dupe[emoji23] wynik taki, ze osral najpierw fotografke, jak chcialam ja ratowac to osral mnie, a na koniec podloge i wszystko dookola[emoji23] wysral z siebie chyba ten caly swoj nadmierny przyrost wagi [emoji23] kochane dziecko, ma wyczucie.
Ha ha ha ha :)
Historia tygodnia, ma chłopak wyczucie chwili nie da się ukryć :D
Ale przynajmniej wiesz że jest porządnie wyróżniony :D

reklama
Masz rację , wszędzie pokazują mamę z uśmiechniętym dzieckiem , która ma fryzurę jak z salonu, pełny make up , ubranie jak z butiku i nieskazitelnie czysty dom plus obiad z dwóch dań . A niestety życie to weryfikuje i trzeba umieć ustalać priorytety .Ja też dopiero się uczę odpuszczać pierdoły . Przecież świat się nie zawali jak w domu będzie podłoga pozamiatana co drugi dzień a nie codziennie . Ale to też moje pierwsze dziecko, świat stanął do góry nogami i dopiero powoli się uczę wszystkiego
O jak widać po literówkach piszę w biegu bo a to jem a to on je a to ktoś coś a to dzwonek do drzwi ;)

Do góry