reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A my mielismy upojna noc.we dwoje- ja i syn. Tatus w pokoju obok, bo bierze go przeziebienie, a my cala noc w lozku. Karmilam dwa razy na spiocha, potem dopiero rano ok.8. Wyspana jestem i gotowa do dzialania. Tylko, ze mlody znowu na piersi wisi...
Dziewczyny, tu szczegolnie czule spogladam w kierunku Ani, poradzcie co zrobic, zeby mlodziak sie lepiej najadal. Ewidentnie rano i po poludniu nie moze sie najesc. To popoludniowo-wieczorne karmienie zwykle sie konczy dokarmianiem mm. Nie mam kiedy odciagnac, bo on ciagle na cycu. Jedyna mozliwosc jest w nocy, ale jestem nieprzytomna i potykam sie o wlasne nogi, przysypiam podczas karmienia. Zreszta, jak wczoraj sciagalam ok 23.30 to sciagnelam tylko ok. 30ml pokarmu, a taka porcja to on sie nie naje(wczesniej jednorazowo sciagalam po 50-60ml). Chcialabym go moc nakarmic do syta, bo jestwm przekonana, ze on tak dlugo ssie, bo jest glodny, a nie dla zabawy czy bliskosci.

reklama
Nie placz

, tylko rob jak radzi Ania. A "mądrosci" mamy puszczaj mimo uszu.
Musze dodac, ze moja mama, ktora karmila nas wszystkich piersia nie wymadrza sie na ten temat i generalnie przyznaje, ze duzo w kwestii opieki nad dziecmi sie pozmienialo wiec tu do niej nie mam zastrzezen ;). I generalnie jak nie interesowala sie ciaza, to dzwoni regularnie pytac o wnuka.

Ach te złote rady Waszych mam, a ile ja bym dała żeby mi moja dała takie złote rady [emoji24] i się poryczałam [emoji24][emoji24][emoji24]

Mimo szarugi za oknem mam dzisiaj chec dzialac: posprzatac, poprac, pozalatwiac sprawy, ale obawiam sie, czy przyssawka zwana malym ssakiem ;) mi pozwoli...
Milego dnia Dziewczyny :)

Hej Joanna pytanie czy u Twojej małej zmniejszył się ten trądzik niemowlęcy ? Bo mojej wyszło i raz jest lepiej raz jest gorzej [emoji33]
Buźka wygląda tak jak na zdjęciu [emoji4] przemywałam przegotowaną wodą no i mleczkiem
IMG_20181003_080606_HHT.jpg

Załączniki

• IMG_20181003_080606_HHT.jpg
    IMG_20181003_080606_HHT.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 362
reklama
Nie wiele widać na tym zdjęciu, bo z tego pierwszego zdjęcia to było znacznie tego , ale z Twojego wpisu widać że jest znaczna poprawa , ja też tylko woda przygotowana przemywam [emoji6]
Słaby aparat mam niestety ale jest dużo lepiej kilka krostek zostało
IMG_20181003_085518_HHT.jpg
IMG_20180928_115450.jpg

Załączniki

• IMG_20181003_085518_HHT.jpg
    IMG_20181003_085518_HHT.jpg
    43,4 KB · Wyświetleń: 336
  • IMG_20180928_115450.jpg
    IMG_20180928_115450.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 337
Do góry