reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witam dziewczyny
Z nocnego karmienia
Pytanko jak długo może lecieć z piersi mleko, teraz jak karmiłam mała mm to z obu piersi leciało ciurkiem, ilu mam nocne poty , budzę się cała mokra .... Co to jest cholera [emoji16]

Tez miałam poty - ponoć normalne. I nieraz byłam zlana mlekiem. Np jak młody przespał porę karmienia, albo jak beczal a zanim ja z cycem wystartowałam. ... A przy karmieniu to Pił z jednej z drugiej się lało. I Wystarczyło ze wypuścił cyca i miał pełno mleka w oczach i wszystko wkoło mokre. Teraz już się uregulowało. A Ty nie karmisz już piersią ? Czy tylko dokarmiasz ? Bo ja się już gubię troszkę.

reklama
A ja jak nakarmiłam o 21:30 to wstał o 2 i teraz o 5,

Goj napisze mi kobieto jak urodziłam 18.09 to składając papiery w mops ona mi powiedziała że w październiku dostanie wyrównanie 500 i rodzinne od tego dnia co urodzilam ok ale chyba w październiku powinnam też dostać za całość za październik od razu? Czy nie? Czyli powinno byc za miesiąc z góry skoro składam we wrześniu i wyrównane września? Tak? Weź mi napisz ty bardziej obcykana.... Ogólnie biorę żelazo które mi przepisali ale wczoraj rozmawiałam z lekarzem i wizytę kontrola mam 6 października mam do tego czasu zrobić morfologie

I teraz pytanie do was mój syn słabo odbija po mleku! Ba nawet często mu się zdarza nie odbić albo muszę go naprawie długo trzymać a jak się już naje i dopiero po godz potrafi dopiero ulac, czy którejś dziecko też nie chve odbijać po jedzeniu???

Moje starsze na butelce niezależnie czy z moim czy z mm rzadko odbijały. Ale tez rzadko ulewaly. Młody na cycku tez nie zawsze odbije ale trzymam go długi bo inaczej jest pewne ze uleje albo będzie płakać zachwile i podniosę go a on uleje na mnie.

Tez miałam poty - ponoć normalne. I nieraz byłam zlana mlekiem. Np jak młody przespał porę karmienia, albo jak beczal a zanim ja z cycem wystartowałam. ... A przy karmieniu to Pił z jednej z drugiej się lało. I Wystarczyło ze wypuścił cyca i miał pełno mleka w oczach i wszystko wkoło mokre. Teraz już się uregulowało. A Ty nie karmisz już piersią ? Czy tylko dokarmiasz ? Bo ja się już gubię troszkę.
Nie karmię piersią w ogóle już od początku mała jest na mm. Nie mam twardych piersi nie mam zastoju, ale może przez to że z mężem wczoraj były całuski (oczywiście bez sexu) i może dlatego w nocy tak leciało że mnie to mleko .

Ja sobie z Kasią smsowałam że mbie brzuch boli że zapodałam i apap i nospę i buscopan i siedzę w wannie i że to na pewno nie to bo jeden skurcz miałam 5 minut temu drugi po nim 3 minuty... potem już nie pisałam bo myślałam że umrę i modliłam się żeby w końcu nie bolało i przy każdym nadchodzącym skurczu myśl "o nie... znowu... nie wytrzymam"

Oj było było ... Ty jeszcze pamiętasz poród ??bo ja jak przez mgle :)

Nie karmię piersią w ogóle już od początku mała jest na mm. Nie mam twardych piersi nie mam zastoju, ale może przez to że z mężem wczoraj były całuski (oczywiście bez sexu) i może dlatego w nocy tak leciało że mnie to mleko .

Może być... skok jakiegoś hormonu itd. ja się dobrze nie wypowiem w tym temacie bo nie pamietam za dobrze jak to było ze starszymi jak przeszłam na mm. Ile Twoja piękność już ma ?

reklama
Dziewczyng wypadlam calkiem z obiegu prywatny jeszcze ogarnoalam tego juz nie...

Urodzilam 8.09.2018
Kubus 3700 55 cm
Urodzony przez cc
Trafiłam do szpitala w pt o 11 z wysokim cisnieniem. Zbijali i nic nie pomagalo. W sb rano ktg i od razu o 9 na porodowke bo maly za wysokie tetno przelezalam do 17 pod ktg w miedzyczasie oksytocyna ktora njc bie pomogla i dalej bledne zapisy ktg.
17.30 juz Kuba byl na swiecie

Sama fizycznie po cc czuje sie super. Tylko pierwsze 4 dni byly tragiczne. Maz pomogl mi niesamowicie... bez niego popadlabym w depresje i to tak serio.

Byl i kryzys w karmieniu.
Teraz odpukac zywimy sie na cycu

Mały zdrowy i grzeczny tylko czasem boli brzuszek

I tak mamy juz ponad 2 tyg

Gratulacje wszystkim mamusiom i trzyman kciuki za reszte!!!!

Do góry