reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wporzadku , no właśnie zastanawiałam się żeby wprowadzić rutyne ale , myślę że najpierw zacznę co 2 dzień a później zobaczę [emoji6] GOJ może Ty mi napiszesz jako doświadczoną matką kiedy dzieci nie budzą się co 3h ?
Zależy jakie dzieci, moje bliźniaczki zaczęły przesypiac cała noc jak skończyły 3 miesiące!!!! A syn budzil się na butle nawet jak miał 9 miesięcy więc to zależy od dziecka

reklama
I pojechal!! Sama z czwórka dzieci, sama! Mam stres, mam doła, hormony mnie wykańczaja, baaardzo dużo mi pomagał aż za nad i przez to nie mogę się ogarnąć że już urodziłam, że mały mnie nie kopie, zgaga zniknęła magia, aż nie mogę uwierzyć że jeszcze niedawno marudzilam że chce urodzić a teraz mam obawy czy poradzę sobie z codziennościa......
Przesyłam wirtualne tulasy. Na pocieszenie powiem, że ja mam tak, że bardziej ogarniam jak starego nie ma. Dzisiaj pierwszy raz pojechał do pracy na 5 godzin, to udało mi sie posprzątać, wykąpać dzieci, odciągnąć starszej mleko do kubka, a nawet wypić kawę! A sprzątanie nie byle jakie, bo odgruzowalam pokój córki, który był nietknięty od urodzenia Miłosza, bo jak wyszłam ze szpitala, to mi ręce opadły i starałam sie udawać, że ten pokój nie istnieje [emoji14]

My koło 19:00 chciałam o 20:00 ale nie idzie go przeciągnąć taki ma tryb...
Ja kąpię o 19 lub parę minut po to równiez nasz rytuał ale trafił mi się egzemplarz który nie lubi się kąpać i drze jape tak miałam z jedną z blizniaczek, nie da się normalnie ubrac szybko na wariata bo już szukać butli i zryc się chce Hehe ten to ma charakter bo Adaś to w ogóle nie płakał! A ten daje czadu od narodzin

I pojechal!! Sama z czwórka dzieci, sama! Mam stres, mam doła, hormony mnie wykańczaja, baaardzo dużo mi pomagał aż za nad i przez to nie mogę się ogarnąć że już urodziłam, że mały mnie nie kopie, zgaga zniknęła magia, aż nie mogę uwierzyć że jeszcze niedawno marudzilam że chce urodzić a teraz mam obawy czy poradzę sobie z codziennościa......
Dasz radę [emoji110] będzie zapewne ciężko [emoji22] ale nie masz wyjścia jesteśmy z Tobą myślami [emoji6]

Kiedy ja pęknę?
Już mam dość... normalnie wszystko mnie meczy. Skurcze są, szkoda ze nieregularne i nie porodowe [emoji53]
Ja chyba przestanę się przejmować tym że też już mam dość, urodze w tym tygodniu to urodze, przenoszę to przenoszę, już powoli przestało mi zależeć. Czasami trzeba odpuścić wtedy wszystko zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie [emoji6]

@Bajdelka35 tule wirtualnie[emoji847]. Dasz radę na pewno. Ważne by dobrze się zorganizować [emoji846]

reklama
Bajderka, ja nie jestem dobra w pocieszaniu, ale jestem przekonana, ze sobie swietnie poradzisz. Na szczescie palic w piecu na razie jeszcze nie trzeba, a jak dojdziesz do siebie to dasz rade ze wszystkim. Jestes bardzo dobrze zorganizowana i dzielna.
A moze jest ktos- mama, siostra- kto moglby Cie czasami wspomoc?
Mama musi dojechać więc wiadomo jak będę w kryzysie to przyjedzie i pomoże ale ona też planuje wyjazd do Niemiec na 1,5 miesiąca ehhh takie życie ale dzieki za pocieszenie mi poprostu na raz zwalilo się na głowę i doszło te hormony

Do góry