reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To u mnie matka moja była jak Miki wyskoczył i się poryczała bo pierwszy raz widziała to od tej strony. ;)
I nie napisałam że jako osoba b. empatyczna zapytałam przez zęby "czego ryczysz?" :)
Haha nieźle [emoji23] to że Twoja mama była to Ci zazdroszczę, wiele bym dała by moja była ale nie można mieć wszystkiego [emoji24] Ja tam wierzę że z góry czuwa nade mną i moją rodziną [emoji5]

reklama
Moje dziecko w nocy budzi się co 1,5 godziny. WHY?!
Moje starszaki też tak miały, a nawet częściej.
Ratuj, znów dałam do dokarmienia. Niedługo minie 24h od cc. Wczoraj zaraz po cc jadł z piersi, aż do wieczora. Zrobił 3 kupy, ulewał.
W nocy kryzys, teraz obudził się, trochę zjadł i znów pół godziny od piersi do piersi.
I sama poprosilam, żeby mu coś dali.
Nie wiem, odciągać pomiędzy kamieniami? On ma wielki apetyt, zresztą ja też super głodna, może jak mi jeść dadzą to będzie lepiej.

Klara klara pij duzo wody ale jak mowisz ze ulewa to masz pokarm. Moja non stop na.cycu wisiala..az do teraz :-) :-)

Moj mlodszy syn jak mial 4400 pil w 3dobie 150ml mleka duzy dzidzius wieksze potrzeby chyba

Czy tylko moje dziecie nie toleruje lozeczka???w ogole pozycja na.plecach jest beee

Klara klara pij duzo wody ale jak mowisz ze ulewa to masz pokarm. Moja non stop na.cycu wisiala..az do teraz :-) :-)

Moj mlodszy syn jak mial 4400 pil w 3dobie 150ml mleka duzy dzidzius wieksze potrzeby chyba

Czy tylko moje dziecie nie toleruje lozeczka???w ogole pozycja na.plecach jest beee
To co ty za złe łóżeczko masz :)

Nie tylko Twoje! U nas tylko pozycja na brzuszku i pod niebiosa wynoszę dostawke, bo przynajmniej daje się oszukać, że to to samo wyrko [emoji14]

Szybka relacja: juz wczoraj o godzinie 21-16 urodzila sie Kornelia (4330 gr i 58 cm). O 18-30 bylam jeszcze na Ip, skurcze co 10 min. Godzine później juz co 5 i co 3 min. Ok 20 trafilam na porodowke. Nawet prysznic nie zdazylam wziąć bo tak szybka akcja. Niestety krocze nie udalo sie ochronic (stara blizna zle trzymala, wiec nacieli). Odpoczywamy ale mala bardzo wymagajaca [emoji5]

Gratulacje [emoji324][emoji324][emoji324]
Jaka duża dziewczynka :):):)

Tak, działałby w sumie od razu, bo to nic innego jak enzym laktazy. Pozostaje w takim razie próba eliminacji, albo pogodzenie się z faktem, że taki egzemplarz ;) generalnie wg bossów laktacyjnych, jak nie ma krwi w kupie, ani uciążliwych zmian skórnych, to lepiej nie eliminować całkiem alergenów. Werka miała podobnie jak u Ciebie. Robiła mega śluzowe, cuchnące kupy, było ulewanie, bóle brzucha. Miałam dietę bez bmk przez 3 miesiące. Pomogła. Potem powoli zaczęłam wracać do zakazanych produktow i okazało się, że młoda już sobie radzi z nabiałem.

Zbadam kupę na ta krew utajona. Wczoraj przez dzień było w porządku, a noc znów beznadziejna. Kupki i jedzonko wkoło i marudzenie zamiast spania ... po kupię trochę lepiej a przed to szkoda gadać. No coś narazie tyle mogę to zrobię i będziemy widzieć co dalej. Dzięki za wsparcie

reklama

Ty masz takie łóżeczko jak ja, to mnie nie strasz :p

Do góry