reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja z mężem pod jego zakładem pracy, mąż wkurwiony bo nie ma busa do którego ma się spakować, a mnie brzuch się stawia ale to pewnie z tego powodu że on jedzie. On wczoraj poszedł spać a ja wyłam... Dziś wizyta u doktora, zobaczymy co powie....

No u mnie tez tak straszyli ta waga, a maly ostatecznie 3445 [emoji5] dodatkowo niby ma 55cm a wszystko na nim wisi:p taki okruszek!
Dobrze, ze z Twoim Maluchem wszystko w porzadku [emoji8]
Co ty. To normalna statystycznie średnia waga i długość... Wisi to na tych naszych okruszkach 2plus ;) Ja byłam pewna że urodzę 56 i 3 z haczykiem:p

A ja z mężem pod jego zakładem pracy, mąż wkurwiony bo nie ma busa do którego ma się spakować, a mnie brzuch się stawia ale to pewnie z tego powodu że on jedzie. On wczoraj poszedł spać a ja wyłam... Dziś wizyta u doktora, zobaczymy co powie....
Ja ryczałam na porodówce nim mój dotarł. No cholernie źle mi było ale to z powodu szpitofobii. :) I naprawdę Bogu dzięki ze urodziłam w domu..

Co ty. To normalna statystycznie średnia waga i długość... Wisi to na tych naszych okruszkach 2plus ;) Ja byłam pewna że urodzę 56 i 3 z haczykiem:p

Ja wiem, ze to normalne wymiary, ale wlasnie balam sie, ze wszystkie ciuszki ktore mam dla niego beda za male, przez to ze tak nnie straszyli ta waga. A tu najmniejsze jakie mam sa na niego za duze [emoji85]
Nie wyobrazam sobie jak malutkie musza byc wasze dzieciatka [emoji33]

BEREK
Idę dziś z Mikim do lekarza. O 11:20 mamy być. Młody je jak dziki a kupy nie było od 16:00 w poniedziałek. Pielęgniarka i dr. Google mówią że nawet na cycku i 7 dni może nie robić ale nie mówią jak mu pomóc. A ewidentnie się męczy. Ulewa. No to kuźwa niech go medyk oglądnie i coś doradzi.
Niby trzecie dziecko a czasem czuję się jak ślepy we mgle...

Porypane sny miałam. Śniło mi się że całą rodziną czyt. z mężem we wszystkich świętych byliśmy na Cmentarzu Bródnowskim. Groby naszych bliskich były puste w sensie kwiaty i znicze. I mówię że wypada coś kupić. Poszliśmy a tam handlarze się zwijali... Zostali tylko ci z jedzeniem. Zabawkami... a ci co mieli kwiaty to tylko jakieś tycie znicze też jak tea light normalnie umeczylam sie. A jeszcze w tym śnie odpadły mi koła od Mikołajowego wozu...

Ja wiem, ze to normalne wymiary, ale wlasnie balam sie, ze wszystkie ciuszki ktore mam dla niego beda za male, przez to ze tak nnie straszyli ta waga. A tu najmniejsze jakie mam sa na niego za duze [emoji85]
Nie wyobrazam sobie jak malutkie musza byc wasze dzieciatka [emoji33]
No mój teraz taki już raczej jakby właśnie urodzony ale był kurde taki tyci... jak dziecięce lalki. Szczególnie jak leżał w szpitalu i obok przewijały się dzieci 3500+:)

reklama
Szybka relacja: juz wczoraj o godzinie 21-16 urodzila sie Kornelia (4330 gr i 58 cm). O 18-30 bylam jeszcze na Ip, skurcze co 10 min. Godzine później juz co 5 i co 3 min. Ok 20 trafilam na porodowke. Nawet prysznic nie zdazylam wziąć bo tak szybka akcja. Niestety krocze nie udalo sie ochronic (stara blizna zle trzymala, wiec nacieli). Odpoczywamy ale mala bardzo wymagajaca [emoji5]
Gratulacje [emoji5] niech Kornelia rosnie zdrowo [emoji6] A Tobie szybkiego powrotu do siły
Duża kluseczka [emoji5]

Do góry