reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej [emoji4]
My po wizycie patronazowej. Wszystko ok. Młody waży 4370 po kupie, siku i na glodniaka, co daje 890 gramów w 3 tygodnie. Pediatra po podaniu wagi zapytała, czy dziecko karmione sztucznie i na wieść, że nie wyraziła głębokie niedowierzanie [emoji14]
Takze tylko USG bioderek zrobić i wsio [emoji4] zdjęcie w foteliku, bo zrobił głupia mine [emoji14]

@shaggy jasne, że się chustuje! To najlepsza gwarancja tego, że uda Ci się zrobić obiad, czy umyć podłogę [emoji14] dziecko na plecy i heja :DZobacz załącznik 899250Zobacz załącznik 899251

To tyje tak jak u mnie. Tez położna nie dowierzała ze sam cyc. [emoji106][emoji106][emoji106]

reklama
Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.
Szczegolnie prosze o rady mamy okruszkow ponizej 3kg.
Prawie z kazda zmiana pieluchy jest zmiana ciuchow :(
Mój w Pampkach 0 się nie przesikuje Happy 0 nie używałam może są mało chłonne? W 1 ci się nie przesikiwał?

Wiesz mi chodzi o chustę. ze poki taki malutki to ok. A co jeśli się chustuje juz takie starszaka typu pół roku. czy to nie jest tak ze nie chce potem wózka i tylko mama i mama. dzieci ponoc po 1 miesiącu życia juz nabierają nawyków. nie chciałabym np 6 latka ktory z mama śpi czy 3 latka przy cycu itp.
No wszystkiego można oduczyć/ nauczyć. Nie chcesz 3 latka przy cycku czy 6 latka w łóżku to na pewnym etapie trzeba ogarnąć odstawianie. Osobiście jestem za samoistnym dochodzeniem do wszystkiego. Nie wydaje mi się żeby zdrowo rozwijający się dzieckiak spał z matką jako nastolatek ;) ale nie mam jeszcze nastolatka w domu :)

Ale ja dalej pisze o chuscie. czy takie tez sie nosi w chuscie ...
I nie widziałam osobiście dzieci plus 6 msc w chustach myślę że to kwestia wagi raz dwa zainteresowania światem. Półroczne dziecko chce pełzać. Raczkować. Zwiedzać. W wózku ma problem wysiedzieć więc chyba w chuście szlag by je trafił ;)

Wlasnie sobie wczoraj myslalam, ze przezywalysmy pranie np.rozmiaru 56. Teraz ja codziennie piore cala garderobe + rozek i kilka pieluch materialowych. Wczoraj zasikal spacerowy kombinezinik i przescieradlo w wozku. Potem to trzeba wyprasowac jeszcze - lekka masakra :(
Ja teraz nie prasuję . Wszystko prasowałam za pierwszym razem .
Jestem na stronie 4484 i chyba nie jestem w stanie Was nadrobić..

Wyszłam że szpitala w niedzielę wieczorem. Szpital przepełniony to szybko wypisy. Nawał w pełni. Starszy braciszek zakochany w siostrze.
Wysyłam 2 zdjęcia po porodzie.. Jeszcze przed zwazeniem Klaudia i dwa z dzisiaj. Nadrabiam, ale przybywa..Zobacz załącznik 899237 Zobacz załącznik 899238 Zobacz załącznik 899239 Zobacz załącznik 899240
Mała jest cudowna :)
Jak będziesz miała chwilkę daj znać jak się czujesz ;)

reklama
I nie widziałam osobiście dzieci plus 6 msc w chustach myślę że to kwestia wagi raz dwa zainteresowania światem. Półroczne dziecko chce pełzać. Raczkować. Zwiedzać. W wózku ma problem wysiedzieć więc chyba w chuście szlag by je trafił ;)
Dają rade :) tak jak na rękach, czy w nosidle. Podoba im się perspektywa ;) no ale takiego kloca, to raczej na plecy się wrzuca, żeby nie zawadzał i nie obciążał kręgosłupa. Ja nawet Werke wrzucałam na plecy w ciąży, żeby sobie chustę złamać [emoji14] ale to tak rekreacyjnie, oczywiscie, w ramach zabawy, nie dlatego, że chciała na raczki :p
FB_IMG_1536321755017.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1536321755017.jpg
    FB_IMG_1536321755017.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 490
Do góry