reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moja uwielbia na wertepach spać. Najlepiej właśnie jak ją wytrzepie. To i kupa idzie dobrze [emoji23]Będzie dobrze! Trzymam kciuki [emoji110]Ja podaję strzykawką około 0.5 ml na raz, ale połowę i tak wypluwa [emoji23] tam w 1 ml jest 25 kropli. To tak około 10 ml podaję. Ale położna mówi, że można na spokojnie (symetykon nie wchłania się w jelitach). Można też Dolicol i Floractin i te inne kropelki na kolki i wzdęcia i żeby podawać, jeśli pomagają. Mówiła też o tych niemieckich kroplach SabSimplex czy jakoś tak, ale to taki sam skład jak Espumisan..

Była położna dzisiaj. Mała jutro kończy 3 tygodnie, przytyła już 1kg [emoji33]
Dzieki. A jak czesto mozna podawac te krople? Bo w ulotce espumisan sa zalecenia powyzej 1 miesiaca i wtedy jest nalisane, ze przed kazdym karmieniem, a u mlodszych?

Co do nienoszenia dziecka że się nie domaga bo tak nauczone. No cóż... kiedyś czytałam o śierotkach niemowlakach i noworodkach na wielkiej szpitalnej sali które w ogóle nie płakały...

My jednak zostajemy do jutra na obserwacji [emoji26] malutki przybral od wczoraj tylko 5g [emoji26]
A ile spadl z wagi? Jak jest przyrost, to chyba ok.
Moj spadl 250 gr (5%) i nie bylo przyrostu, a nam pozwolili wyjść do domu.

Bylam u internisty, wydluzylam sobie zwolnienie do poniedziałku, jak nie ruszy, to pojde na ta patologie (bedzie 42 tyg skończony). Ale dzis troche skurczy mnie mecza, wiec mam nadzieje, ze sie rozkręci

Dziewczyny załapałam baby bluesa placzliwa jestem strasznie , dobrze że mam tą pomoc po porodzie co opiekuje się mną i moim dzieckiem to teraz idę spać , żeby nabrać siły . Pozdrawiam dziewczyny , i mam nadzieję że mój stan się z dnia na dzień się polepszy [emoji4][emoji16]

Był obchód idę na USG. Jestem jedyną osobą , której lekarz nie chce wypchnąć na porodówkę.

Powiedział ,że musi sprawdzić co się dzieje z małą . No wiadomo , przepływy , waga , wody. Bardzo się cieszę , bo się zainteresowal . Ta szyjka i rozwarcie nadal zero. Myślę ,że nie trzyma mnie tak bez powodu. Nie ma najmniejszych warunków do rodzenia. To usłyszałam.

Jestem niecierpliwa , ale dobrze ,że jestem w dobrych rękach. Musi być dobrze !!!!
Trzymam kciuki już żeby mała jak najszybciej była z Tobą, będzie dobrze [emoji6]

Lista mam czekających na rozpakowanie:
AgulaK82
aniach85
Bajdelka35
cheetah
D_dream
dareczka1994
Dominika_92
KINDERBUENOO88
klaraklara
Marciątko
martabunia
RooibosGirl
Shaggy
tola_tola

Zgadza się?
U mnie jeszcze się zgadza, wczoraj podłogi myłam, dziś pomyłam tylko 100mkw i chyba dupa bo nawet brzuch nie stwardniał, wrrrr....
A mnie dziś czeka wizyta u gina. Ciekawa jestem czy ostatnia w tej ciąży.
Ja mam jutro... Heh też mam taką nadzieję że ostatnia ale nadzieja matką głupich [emoji23]
Jeszcze ja [emoji2]
Na kiedy masz TP?
My jednak zostajemy do jutra na obserwacji [emoji26] malutki przybral od wczoraj tylko 5g [emoji26]
@Olka.fasolka nie denerwuj się, 5gram dla takiego maluszka to spoko, grunt że nie spada z wagi [emoji5]

Co by tu jeszcze zrobić by coś ruszyło [emoji848][emoji848][emoji848][emoji848]
Sexu mam dość, sutki od maskowania bolą i tak skutków nie ma [emoji23][emoji23][emoji23][emoji12]

reklama
Jutro na pewno wyjdziecie :)
Dzieki. A jak czesto mozna podawac te krople? Bo w ulotce espumisan sa zalecenia powyzej 1 miesiaca i wtedy jest nalisane, ze przed kazdym karmieniem, a u mlodszych?
Ja staram się na dobę nie przekraczać tego 1 ml. Teraz obecnie podaję Floractin, odstawiłam Espumisan.
Dziewczyny załapałam baby bluesa placzliwa jestem strasznie , dobrze że mam tą pomoc po porodzie co opiekuje się mną i moim dzieckiem to teraz idę spać , żeby nabrać siły . Pozdrawiam dziewczyny , i mam nadzieję że mój stan się z dnia na dzień się polepszy [emoji4][emoji16]
Z każdym dniem będzie coraz lepiej :)

Do góry