reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Z tym różnie jest, dlatego pytam na czym bardziej się skupić [emoji14]

Ja muszę coś kombinować bo ostatnio była przerwa bo ten podziebiony to nie chciałam go ruszać [emoji14] ale marzy mi się by przed tym piątkiem to minimalnie choć coś ruszyło..

Brzuch mi się chyba obniżył prawda???
Czy tez sobie wkręcam ?:(

Zobacz załącznik 899222
Niby dobrym domowym sposobem sprawdzenia na to czy brzuch się obniżył jest ile palców mieści między cycami a górną częścią brzucha.

Z tym różnie jest, dlatego pytam na czym bardziej się skupić :p

Ja muszę coś kombinować bo ostatnio była przerwa bo ten podziebiony to nie chciałam go ruszać :p ale marzy mi się by przed tym piątkiem to minimalnie choć coś ruszyło..

Brzuch mi się chyba obniżył prawda???
Czy tez sobie wkręcam ?:(

Zobacz załącznik 899222
Na moje oko jest nisko.

Moja uwielbia na wertepach spać. Najlepiej właśnie jak ją wytrzepie. To i kupa idzie dobrze [emoji23]Będzie dobrze! Trzymam kciuki [emoji110]Ja podaję strzykawką około 0.5 ml na raz, ale połowę i tak wypluwa [emoji23] tam w 1 ml jest 25 kropli. To tak około 10 ml podaję. Ale położna mówi, że można na spokojnie (symetykon nie wchłania się w jelitach). Można też Dolicol i Floractin i te inne kropelki na kolki i wzdęcia i żeby podawać, jeśli pomagają. Mówiła też o tych niemieckich kroplach SabSimplex czy jakoś tak, ale to taki sam skład jak Espumisan..

Była położna dzisiaj. Mała jutro kończy 3 tygodnie, przytyła już 1kg [emoji33]

Wow super. U nas 4 tyg i niecały kg. Ale pierwszy tydz nie tyl. A teraz ten brzuszek. Ale i tak położna chwali. My dziś dostaliśmy floractin dodatkowo i odstawiam jednak mleko i jaja ...

Co do nienoszenia dziecka że się nie domaga bo tak nauczone. No cóż... kiedyś czytałam o śierotkach niemowlakach i noworodkach na wielkiej szpitalnej sali które w ogóle nie płakały...

Ja byłam chowana bez noszenia. I moje rodzeństwo. Nie spaliśmy tez z mama nigdy. Ani raz. Ojca przykaz. I ja uważam ze przez to jestem jaka jestem. Sierota emocjonalna.

reklama
Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.
Szczegolnie prosze o rady mamy okruszkow ponizej 3kg.
Prawie z kazda zmiana pieluchy jest zmiana ciuchow :(

Do góry