reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mam trochę na szczęście koszul także spoko. Teraz szukałam sukienki i w całym mieście nie ma wyjściowej kiecki do karmienia. Zadupie ... a tak to właśnie podkoszulki i do góry. Albo taka rozciągliwa kiecka i zsuwam z ramienia lekko i wystawiam bar mleczny. Są takie z zamkami ukrytymi fajne ciuszki. Ale na necie u mnie stacjonarnie nic ...
U mnie stacjonarnie też nic nie ma , totalnie nic . Mam sukienkę z guzikami z przodu z lumpa za 10 zł i jest teraz moim ulubionym ubraniem :) A tak to też bluzki i do góry normalnie podnoszę i już :)

reklama
Aaa i miałam zachwalać. Na blizny. Staromodny pewnie już Cepan. Młoda miała bliznowiec po tym jej zbladł i zmniejszył się. A używała może z raz , dwa dziennie przez kilka dni. Ja mam pod kolanem taki suchy strupek i bliznę po ugryzieniu czegoś. Ciemne i nieładne. Dwa razy smarowałam i już jaśniejsze miękkie i mniej widoczne. Miałam różne maści polecane nowości za dużo pieniędzy a tu maść śmierdząca cebula za 17 zł okazała się super
A można też stosować na bliznę na kroczu ?
Wiem że tam nie widać i w ogóle ale dla własnego komfortu chciałabym żeby ta blizna była jak najmniejsza :)

Tez tak myslalam, ale nie wiem jak bedzie ze spacerami.moj maluch okropnie podskakuje w wozku na wertepach i staram sie trzymac blisko domu poki co, a potem przyjdzie ta ciemna zimna jesien...pewnie na wiosne z takim polrocznym bobasem bedzie latwiej.
Moja uwielbia na wertepach spać. Najlepiej właśnie jak ją wytrzepie. To i kupa idzie dobrze [emoji23]
Był obchód idę na USG. Jestem jedyną osobą , której lekarz nie chce wypchnąć na porodówkę.

Powiedział ,że musi sprawdzić co się dzieje z małą . No wiadomo , przepływy , waga , wody. Bardzo się cieszę , bo się zainteresowal . Ta szyjka i rozwarcie nadal zero. Myślę ,że nie trzyma mnie tak bez powodu. Nie ma najmniejszych warunków do rodzenia. To usłyszałam.

Jestem niecierpliwa , ale dobrze ,że jestem w dobrych rękach. Musi być dobrze !!!!
Będzie dobrze! Trzymam kciuki [emoji110]
A ile podajesz kropli espumisanu? U nas wczoraj troche zaczal plakac od bolu brzuszka i dalam 5 kropli i za kilka godzin znowu 5 i mu przeszlo. Polozna mowila, ze taka dawka jest ok, ale nie wiem czy to nie za duzo. Dzis jeszcze pediatry zapytam.
Ja podaję strzykawką około 0.5 ml na raz, ale połowę i tak wypluwa [emoji23] tam w 1 ml jest 25 kropli. To tak około 10 ml podaję. Ale położna mówi, że można na spokojnie (symetykon nie wchłania się w jelitach). Można też Dolicol i Floractin i te inne kropelki na kolki i wzdęcia i żeby podawać, jeśli pomagają. Mówiła też o tych niemieckich kroplach SabSimplex czy jakoś tak, ale to taki sam skład jak Espumisan..

Była położna dzisiaj. Mała jutro kończy 3 tygodnie, przytyła już 1kg [emoji33]

A mi polecano plastry Sutricon i masc Dermatix (obie przetestowane przez rodzine- dzialaja na blizny i bliznowce).

Ja mialam zalecenie vit.D3 dla Mlodego i dha dla mnie. Maly dostaje vit. D3 z pompki, a ja biore prenatal classic i dha 600j.i vid D3 1000. Zima pewnie zwieksze do 2000j. Vit D biore od kilku lat- mniej choruje i mam mniej problemow z zebami- przynajmniej moim zdaniem to zasluga vit. D3
W pregna plus jest 2000 wit. D wiec osobno nie suplementuje.

reklama
Do góry