reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tez tak myslalam, ale nie wiem jak bedzie ze spacerami.moj maluch okropnie podskakuje w wozku na wertepach i staram sie trzymac blisko domu poki co, a potem przyjdzie ta ciemna zimna jesien...pewnie na wiosne z takim polrocznym bobasem bedzie latwiej.

No powiem Ci ze u mnie z tym wózkiem to nie ma gdzie chodzić ... wszędzie tiry i hałas i kurz i smród od drogi ... wole wybyc do jednej babci czy drugiej ... tamte miałam na zimę to mniej na początku jeździły za to na wiosnę jeździły aż miło ... Trzeba korzystać z pogody teraz ... ale w zimie tez nie ma co rezygnować. Nawet w trochę gorsza pogodę ... tylko mniej się chce

reklama
Mam trochę na szczęście koszul także spoko. Teraz szukałam sukienki i w całym mieście nie ma wyjściowej kiecki do karmienia. Zadupie ... a tak to właśnie podkoszulki i do góry. Albo taka rozciągliwa kiecka i zsuwam z ramienia lekko i wystawiam bar mleczny. Są takie z zamkami ukrytymi fajne ciuszki. Ale na necie u mnie stacjonarnie nic ...
Ja wlasnie bardziej celuje w takie codzienne ciuchy, bo skoro nie chodze do pracy to nie potrzebuje eleganckich. Zaraz ide przejrzec ciuchy schowane przed ciaza, to cos wygrzebie, niestety bluzki koszulowe raczej sie na mnie nie dopna (biust, brzuszek). Tez mysle i nowym "eleganckim" dresiku do chodzenia po domu i na spacerki.

Był obchód idę na USG. Jestem jedyną osobą , której lekarz nie chce wypchnąć na porodówkę.

Powiedział ,że musi sprawdzić co się dzieje z małą . No wiadomo , przepływy , waga , wody. Bardzo się cieszę , bo się zainteresowal . Ta szyjka i rozwarcie nadal zero. Myślę ,że nie trzyma mnie tak bez powodu. Nie ma najmniejszych warunków do rodzenia. To usłyszałam.

Jestem niecierpliwa , ale dobrze ,że jestem w dobrych rękach. Musi być dobrze !!!!

Będzie dobrze.

No powiem Ci ze u mnie z tym wózkiem to nie ma gdzie chodzić ... wszędzie tiry i hałas i kurz i smród od drogi ... wole wybyc do jednej babci czy drugiej ... tamte miałam na zimę to mniej na początku jeździły za to na wiosnę jeździły aż miło ... Trzeba korzystać z pogody teraz ... ale w zimie tez nie ma co rezygnować. Nawet w trochę gorsza pogodę ... tylko mniej się chce
To ja mam wypas, bo mieszkam kolo parku ze stawami, a i Lasek Bielanski mam blisko. Zal mi tylko Łazienek, bo mieszkalam doslownie za rogiem i sobie wyobrazalam, jak bede tam chodzic z dzieckiem- przed poludniem w tygodniu jest bardzo zacisznie i pieknie :).

Ostatnia edycja:
Jeśli lubicie sukienki, to polecam te sklepy. Maja cudne kiecki a i większość się nadaje do karmienia bo ma guziki.
Ja czekam do października jak dostanę jakiś przypływ gotówki i poznam swoją figurę :p

Link do: dollyglamshop

Link do: Home Page
Wlasnie otworzylam linka na taka sukienke - wielki sweter i wyobrazilam sobie karmienie w miejscu publicznym w takim swetrze. A pod sukienka majtki pologowe z siatki :) sama sie smieje ze swoich skojarzen ;)

Ja wlasnie bardziej celuje w takie codzienne ciuchy, bo skoro nie chodze do pracy to nie potrzebuje eleganckich. Zaraz ide przejrzec ciuchy schowane przed ciaza, to cos wygrzebie, niestety bluzki koszulowe raczej sie na mnie nie dopna (biust, brzuszek). Tez mysle i nowym "eleganckim" dresiku do chodzenia po domu i na spacerki.

Fajne dresowe spodnie to mi się też marzą.
Ogólnie takie ciuchy po domu ale nadające się na wyjścia.
Ogólnie to jestem fanką sukienek całorocznie. Uwielbiam długości od do kostek po do za kolana. Jedna sztuka garderoby: maskuje to co musi, podkreśla to co chcemy i nie trzeba komponować czy coś do czegoś pasuje :)

Ja nie pomyślałam o tym wczesniej.
Że przyda się coś co będzie łatwo rozpiąć zamiast wywalać podroby na wierzch :laugh2:
Ale chcę sukienkę .
Niby w necie dużo ale ja mam 180cm i nie chcę takiej uniwersalnej tutki ledwo za dupę jak na chińczyków.
Jesień idzie i chce coś na długi rękaw przynajmniej do połowy uda lub przed kolano.
A te laski co reklamują ciuchy to mają po 160cm max 170cm więc nie dowierzam :rolleyes2:
U nich cacy. U mnie na pochył dupa wystaje
A ja mam w druga strone- 156 cm wiec musze uwazac na dlugosc kiecki i rekawow ;)

reklama
Do góry