W Rossmanie są te 0Mozliwe, chlop w nocy jak ja przebieral to chcial nawet na odwrot go zalozyc
Ona jest taka mala a dupke to ma jak 5 groszy Trzeba sie rozejrzec za zerowkami i sprawdze to.
reklama
klaraklara
Fanka BB :)
Marta,Ty się nie daj.Hej. Padam na buzie. Dziś mam wszystkiego dość.
Helenka źle znosiła KTG i bardzo kopała. Raz uciekło tętno , ale było ok. Położne miały tyle roboty ,że przyszły po 5 min , ale nie z ich winy. KTG mialam 2 razy pod rząd. Bo doktor bala się tej luki.
Potem. Po obchodzie uznała ,że weźmie mnie na badanie wieczorne. Wysłała mnie na porodówkę , bo uznała ,że taki tłok jest na patologii,że trzeba zacząć rodzić.
Jak miałam jakiekolwiek skurcze , tak wszystko mi minęło na sali przedporodowej. Tak przybiegła i pod koniec zaczela wmawiać ,że jest coś nie tak z dzieckiem. Dzięki Bogu mamy dobrego kierownika całej ginekologii i się nie zgodził. Powiedział ,że mam jeszcze czas .
No a druga rzecz na sali przedporodowej pani położna upokorzyla mnie, że przybralam w ciąży. A sama waży min 150 kg. Czy zawsze bylam taka wielka ? Czy zarlam , a może się nie ruszalam ????
Łzy pociekły , zacisnęłam żeby.
Mam dziś dość. Dobranoc.
Przez lata nieraz pozwoliłam się źle potraktować w szpitalach czy przychodniach, nie akurat ze względu na tuszę, ale po prostu mnie szokowało zachowanie personelu i brakowało mi słów. Dziś prędzej znajduje język w gębie, choć jeszcze różnie bywa.
Nieważne dlaczego przytyłaś. Na tym etapie nic z tym nie zrobisz, więc komentarze są bez sensu i to tylko wyżywanie się. Zwłaszcza przez kogoś, kto sam ma nadwagę.
Jeszcze rozumiem, gdyby Ci lekarz delikatnie coś powiedział, tak bardziej na przyszłe ciąże, dał szansę powiedzieć co i jak, a tak?
Jesli jeszcze raz ktoś Ci coś w ten sposób powie, to może spróbuj uciąć od razu, że sobie nie życzysz takich komentarzy, że tłumaczyć to się możesz lekarzowi. A do tej położnej jeszcze: "przyganiał kocioł garnkowi" [emoji1]
Ja teraz mam w sumie 30kg na plusie (10 sprzed ciąży). Źle się z tym czuję, wiem że mogłabym mieć z 5 kg mniej, boję się jak będą mi robić cc, z tym tłustym brzuchem. Dosłownie: przypuszczam, że mam dużo więcej tkanki tłuszczowej na brzuchu, choć przytyłam wszędzie.
Ale wiem,że nie żarłam, niestety większość wolnego czasu spędziłam w łóżku, mam problemy z io.
Ale nawet gdyby to było tylko z powodu zaniedbań dietetycznych, nikt nie ma prawa odzywać się w ten sposób do nikogo, zwłaszcza na tym etapie ciąży.
U mnie już praktycznie nic nie leci. Wkładki noszę i czasem są brudne. Wiadomo, że rano po wypoczynku organizm bardziej zregenerowany, więc i to wszystko mniej boli. Później w ciągu dnia nadwyręża się jednak ta rana i może trochę puchnąć i bardziej boleć. Mi poleciła @Chloe.Chloe, żeby ciepłe okłady na ten wałek przykładać, wtedy to wszystko szybciej zejdzie. Lepiej po tym się czujęPytanie mam do kobitek po CC.
Otoz mam rane, szwy juz zdjete. Polozna mowila ze rana gladka i nie powinno nic mi sie paprac.
A ja mam pytanie odnosnie gojenia.
Rano jest zawsze lepiej ale juz tak w okolicy obiadu to ten moj brzuch jest bardziej jakby nabrzmialy. Chodzi mi o ten "walek" ktory sie zrobil nad rana.
W szpitalu jak to ogladali to nic nie mowili na ten temat, w sensie ze to zle. Uciskal mnie lekarz i polozne i mowili ze opuchlizna schodzi.
Ale ja sie tak martwie troche tym.
Ze czucia miec nie bede to wiedzialam ale jak to jest z tym uczuciem mrowienia od srodka i wrazenia, ze pod koniec dnia to ten brzuch "pusci"
?????????
I co do krwawienia to ja juz praktycznie wcale nie krwawie. Nosze juz w domu zwykle podpaski bo leci tyle o ile.
KatarzynaCarmen
Super Gratulacje duza kluseczka i jaka długą bo aż 57 cm [emoji7] [emoji307]Dziewczyny ja juz z malutka. Naturalnie i bez znieczulenia..bez oxy 4020 i 57. Klaudia. Urodziłam o 17.05
KatarzynaCarmen
Kochane ja już nie nadążam z czytaniem was , wszystkim mamusia gratulacje , i trzymam kciuki za dalsze porody ,[emoji7]
kasiaczek89pl
A taki to bym se kupiła ale tylko taki
W biedronce są Dla mnie wygoda pije ciepłe ... w nocy ciepła herbatka. No i w aucie a ja dużo jeżdżę
kasiaczek89pl
W Rossmanie są te 0
@wiciowamama w rossmanie najtaniej w sumie chyba tez. Ja przez stronę zamawiam i płace a w sklepie tylko odbieram żeby nie latac po Polkach
kasiaczek89pl
Mozliwe, chlop w nocy jak ja przebieral to chcial nawet na odwrot go zalozyc
Ona jest taka mala a dupke to ma jak 5 groszy Trzeba sie rozejrzec za zerowkami i sprawdze to.
Ja tez założyłam na odwrót nawet dziś rano. Zdarza się. Jak już ma pod dupskiem to nie chce mi się podnosić i odwracać zwłaszcza jak usypia
kasiaczek89pl
Martuś współczuje Ci ... na jakich ludzi musisz trafiać ... a ta torba widocznie chciała się wyżyć na Tobie ...
reklama
kasiaczek89pl
U mnie już praktycznie nic nie leci. Wkładki noszę i czasem są brudne. Wiadomo, że rano po wypoczynku organizm bardziej zregenerowany, więc i to wszystko mniej boli. Później w ciągu dnia nadwyręża się jednak ta rana i może trochę puchnąć i bardziej boleć. Mi poleciła @Chloe.Chloe, żeby ciepłe okłady na ten wałek przykładać, wtedy to wszystko szybciej zejdzie. Lepiej po tym się czuję
A jak się masz tak wogole ? Pewnie pisałaś ale mi umknęło i jak tam dzidzia ?