reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej. Padam na buzie. Dziś mam wszystkiego dość.
Helenka źle znosiła KTG i bardzo kopała. Raz uciekło tętno , ale było ok. Położne miały tyle roboty ,że przyszły po 5 min , ale nie z ich winy. KTG mialam 2 razy pod rząd. Bo doktor bala się tej luki.

Potem. Po obchodzie uznała ,że weźmie mnie na badanie wieczorne. Wysłała mnie na porodówkę , bo uznała ,że taki tłok jest na patologii,że trzeba zacząć rodzić.
Jak miałam jakiekolwiek skurcze , tak wszystko mi minęło na sali przedporodowej. Tak przybiegła i pod koniec zaczela wmawiać ,że jest coś nie tak z dzieckiem. Dzięki Bogu mamy dobrego kierownika całej ginekologii i się nie zgodził. Powiedział ,że mam jeszcze czas .

No a druga rzecz na sali przedporodowej pani położna upokorzyla mnie, że przybralam w ciąży. A sama waży min 150 kg. Czy zawsze bylam taka wielka ? Czy zarlam , a może się nie ruszalam ????

Łzy pociekły , zacisnęłam żeby.

Mam dziś dość. Dobranoc.
Marta,Ty się nie daj.

Przez lata nieraz pozwoliłam się źle potraktować w szpitalach czy przychodniach, nie akurat ze względu na tuszę, ale po prostu mnie szokowało zachowanie personelu i brakowało mi słów. Dziś prędzej znajduje język w gębie, choć jeszcze różnie bywa.

Nieważne dlaczego przytyłaś. Na tym etapie nic z tym nie zrobisz, więc komentarze są bez sensu i to tylko wyżywanie się. Zwłaszcza przez kogoś, kto sam ma nadwagę.

Jeszcze rozumiem, gdyby Ci lekarz delikatnie coś powiedział, tak bardziej na przyszłe ciąże, dał szansę powiedzieć co i jak, a tak?

Jesli jeszcze raz ktoś Ci coś w ten sposób powie, to może spróbuj uciąć od razu, że sobie nie życzysz takich komentarzy, że tłumaczyć to się możesz lekarzowi. A do tej położnej jeszcze: "przyganiał kocioł garnkowi" [emoji1]

Ja teraz mam w sumie 30kg na plusie (10 sprzed ciąży). Źle się z tym czuję, wiem że mogłabym mieć z 5 kg mniej, boję się jak będą mi robić cc, z tym tłustym brzuchem. Dosłownie: przypuszczam, że mam dużo więcej tkanki tłuszczowej na brzuchu, choć przytyłam wszędzie.

Ale wiem,że nie żarłam, niestety większość wolnego czasu spędziłam w łóżku, mam problemy z io.

Ale nawet gdyby to było tylko z powodu zaniedbań dietetycznych, nikt nie ma prawa odzywać się w ten sposób do nikogo, zwłaszcza na tym etapie ciąży.

Pytanie mam do kobitek po CC.
:confused::confused:
Otoz mam rane, szwy juz zdjete. Polozna mowila ze rana gladka i nie powinno nic mi sie paprac.
A ja mam pytanie odnosnie gojenia.
Rano jest zawsze lepiej ale juz tak w okolicy obiadu to ten moj brzuch jest bardziej jakby nabrzmialy. Chodzi mi o ten "walek" ktory sie zrobil nad rana.
W szpitalu jak to ogladali to nic nie mowili na ten temat, w sensie ze to zle. Uciskal mnie lekarz i polozne i mowili ze opuchlizna schodzi.
Ale ja sie tak martwie troche tym.
Ze czucia miec nie bede to wiedzialam ale jak to jest z tym uczuciem mrowienia od srodka i wrazenia, ze pod koniec dnia to ten brzuch "pusci"
?????????
I co do krwawienia to ja juz praktycznie wcale nie krwawie. Nosze juz w domu zwykle podpaski bo leci tyle o ile.
U mnie już praktycznie nic nie leci. Wkładki noszę i czasem są brudne. Wiadomo, że rano po wypoczynku organizm bardziej zregenerowany, więc i to wszystko mniej boli. Później w ciągu dnia nadwyręża się jednak ta rana i może trochę puchnąć i bardziej boleć. Mi poleciła @Chloe.Chloe, żeby ciepłe okłady na ten wałek przykładać, wtedy to wszystko szybciej zejdzie. Lepiej po tym się czuję :)

reklama
U mnie już praktycznie nic nie leci. Wkładki noszę i czasem są brudne. Wiadomo, że rano po wypoczynku organizm bardziej zregenerowany, więc i to wszystko mniej boli. Później w ciągu dnia nadwyręża się jednak ta rana i może trochę puchnąć i bardziej boleć. Mi poleciła @Chloe.Chloe, żeby ciepłe okłady na ten wałek przykładać, wtedy to wszystko szybciej zejdzie. Lepiej po tym się czuję :)

A jak się masz tak wogole ? Pewnie pisałaś ale mi umknęło :) i jak tam dzidzia ?

Do góry