reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry ;)
Nawet się wyspałam, bo wyjątkowo obyło się bez pobudki w środku nocy... Wierzyć mi się nie chce jak ta końcówka ciąży mnie osłabia! Wczoraj pierwszy raz po 2 dniach wyszłam z psem, a tak poza tym to jako tako funkcjonuję tylko w domu... Remontowana klatka schodowa w bloku i odarte z płytek schody w ogóle mi się nie podobają. Ciekawe czy jak zacznę rodzić to będzie to w godzinach pracy ekipy remontowej i będzie trzeba się między nimi przeciskać? :D bo wolałabym schodzić po tych schodach bez komentarzy niepotrzebnych gapiów... Ja pier.... ale sobie czas wybrali na remont. I potrwa miesiąc, czyli na pewno zdążę urodzić zanim się skończy ;(

S. chory. A może raczej ostro przeziębiony... Ma straszny katar, mam nadzieję że nie przywlókł do domu żadnej zarazy. Niech szybko zdrowieje, bo nie wpuszczą go w takim stanie na porodówkę :/
Dziewczyny ja juz z malutka. Naturalnie i bez znieczulenia..bez oxy 4020 i 57. Klaudia. Urodziłam o 17.05
Gratulacje!!! :) ;*
Hej. Padam na buzie. Dziś mam wszystkiego dość.
Helenka źle znosiła KTG i bardzo kopała. Raz uciekło tętno , ale było ok. Położne miały tyle roboty ,że przyszły po 5 min , ale nie z ich winy. KTG mialam 2 razy pod rząd. Bo doktor bala się tej luki.

Potem. Po obchodzie uznała ,że weźmie mnie na badanie wieczorne. Wysłała mnie na porodówkę , bo uznała ,że taki tłok jest na patologii,że trzeba zacząć rodzić.
Jak miałam jakiekolwiek skurcze , tak wszystko mi minęło na sali przedporodowej. Tak przybiegła i pod koniec zaczela wmawiać ,że jest coś nie tak z dzieckiem. Dzięki Bogu mamy dobrego kierownika całej ginekologii i się nie zgodził. Powiedział ,że mam jeszcze czas .

No a druga rzecz na sali przedporodowej pani położna upokorzyla mnie, że przybralam w ciąży. A sama waży min 150 kg. Czy zawsze bylam taka wielka ? Czy zarlam , a może się nie ruszalam ????

Łzy pociekły , zacisnęłam żeby.

Mam dziś dość. Dobranoc.
Nóż się w kieszeni otwiera kiedy czytam o tym z jakim chamstwem Ty się spotykasz, bidulko :( zero zrozumienia, czy współczucia :(
I chyba musze wyrzucic telefon, bo mam juz dosyc wiadomosci od dziwnych znajomych i rodziny piatej wody po kisielu „urodzilas juz???”
U mnie już znajomi z którymi nie gadam za często zaczynają powoli podpytywac...

Dziewczyny czy wasze maluchy mają zaparcia , bo moja malutka dzidzia zrobiła wczoraj taka słaba kupkę i dziś tez tylko rano jedna .. I kurczę widzę jak się wygina przy piardach i przez sen popłakuje i napina brzuszek bidulka..macie jakieś rady.. dodam że pije moje mleko ale muszę ja dokarmiac mlekiem NaN

Przy dokarmianiu to różnie może być , a malutka ile ma bo się gubię ? Na nan moja tez miała problem z kupami i wogole bólami brzucha. Bo starsza dokarmiałam właśnie nan.

Mi 1 dady starczały na 3 do 4 dni teraz mam 0 Pampersa

Przy naszej wadze ur to tylko pampers 0. Najmniejsze są. Reszta 0 i 1 z pampers wszystko szło bokiem choćby nie wiem jak zapiął. Wiec dalej na zerówkach pampersa. Ja przewijam często. Tak jak karmie. Wiec nawet co 2h w dzień i w nocy i do 4 razy. No i każda kupa od razu. Poszło mi kilka paczek 0 , i jedna 1 zmęczyłam . Wiec nie ma się co napalać na 2 chyba ze maluch ma być dość duży. U mnie teraz 3,5 kg i jeszcze myśle o zerówkach pampersa. Miałam dady ale sory. Nie dla mnie. Używałam ale od 3 przy starszych. Teraz jedna paczkę 0 ale na sile. Wiecznie przesikane. Innych na młodym nie testowałam

A co tu rady nie dawać... Miałam dwójkę z małą różnicą wieku. Teraz ma trójkę i też ogarniam. Fakt trzeba spiąć pośladki logistycznie... Ale spoko. Czasem zimny obiad czy kawa... i kąpiel już nie trwa 2h ;) Ale codziennie mam zrobiony make up. Włosy. Wszystko ogarnięte... Ja dzieci dom.
Także tak..

Kup se kubek termiczny.
IMG_1084.JPG

Załączniki

• IMG_1084.JPG
    IMG_1084.JPG
    506,9 KB · Wyświetleń: 477
U nas pierwsza nocka zaliczona.
Mala raz sie przesikala, dwa razy kupe robila lub trzy i raz sie jej ulalo.
Wynik 6 pampersow i 3 pajacyki :rolleyes2:
A w szpitalu bylysmy 3 dni i poszly 3 pajace i 6 pampersow.... takze ten
Chlop ja przebieral ze trzy razy a ja raz.
I cycala duzo.
Teraz spi cwaniara kamiennym snem.

Może za duży rozmiar pampkow ? U nas tak było?

reklama
Do góry