reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie jak bolal brzuch po porodzie cc w bielanskim, to tez mi kazali termofor/ciepla wode przykladac a pozniej okazalo sie, ze zapalenie mi sie robilo, a cieplo rozmnaza bakterie i wlasnie nie mozna wtedy cieplego przykladac..
U mnie juz rane widziala polozna, lekarz i jeszcze jedna polozna i mowia, ze jest ok. To bede przykladac te cieple. Wczesniej przykladalam zimne, ale kazali zmienic na cieple

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie juz rane widziala polozna, lekarz i jeszcze jedna polozna i mowia, ze ok. To bede przykladac te cieple. Wczesniej przykladalam zimne, ale kazali zmienic na cieple
Moim zdaniem w to wchodzi trochę fizyki bo ciepło rozpręża i dlatego mówią by przykładać ciepłe bo gdy rana się zagoi to byście nie czuły dyskomfortu że gdzieś Was ciągnie no ale minus tego jest taki że ciepło i wilgotna rana mogą doprowadzić do mnożenia bakterii a tym samym do stanu zapalnego lub zakażenia rany.

@KINDERBUENOO88 a ja zaś tak bym zapaliła, bo przed ciążą paliłam i oczywiście odrzuciło mnie na początku ale gdy ochota wróciła to oczywiście nie zapaliłam tylko jak gdzieś poczuje dym papierosowy to aż mnie skręca [emoji12] taka ze mnie PATOMATKA [emoji13] dopiero zapale jak przestanę karmić cycem [emoji39]

My z Kamilem się śmiejemy, że jak nie wytrzymamy już z tym dymem z dołu to tez zaczniemy palić by już nam zapach nie przeszkadzał :)
Ja na studiach to paliłam i czasem na imprezach ale tak to na szczęście aż tak mnie nie ciągnęło :)

My dzisiaj tak ubrani na spacer wyszlismy i nawet niczym nie przykrywalam. Goraco. starszy do przedszkola tez krotki rekaw i krotkie spodnie i okna caly czas pootwierane. Zamykam jakies 20 min przed kapiela malego i rano znowu otwieram. Dzisiaj mielismy wyprawe z dwojka do przychodni i obaj pobieranie krwi, starszy gorzej zniosl, ale dali rade :) i pediatra powiedziala, ze wg niej to najlepsze te szczepionki 6w1 bo pytalam, ktore poleca i zeby doplacic do pneumokokow, bo te co sa refundowane to maja mniej szczepow

Załączniki

• 20180912_140203.jpg
    20180912_140203.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 184
Moim zdaniem w to wchodzi trochę fizyki bo ciepło rozpręża i dlatego mówią by przykładać ciepłe bo gdy rana się zagoi to byście nie czuły dyskomfortu że gdzieś Was ciągnie no ale minus tego jest taki że ciepło i wilgotna rana mogą doprowadzić do mnożenia bakterii a tym samym do stanu zapalnego lub zakażenia rany.
U mnie, poza rozwarstwieniem z lewej rana jest sucha, a rozgrzewac mam walek nad rana.

@GoJ , @kasiaczek89pl i inne dziewczyny z maluchami 2+kg. Czy wasze skarby dobrze przybieraja? Nasz Leos niby ladnie je, ale za malo przybiera. Mamy wage w domu dla niemowlakow i dwa razy wazylismy. Byla polozna i straszyla szpitalem i nakazem dokarmiania, jesli nie bedzie przybieral prawidlowo.
Na razie mam polecenie karmienia co 2 h (w nocy tez), femalti.ker na noc i rano i w pt mamy zwazyc znowu. Martwie sie, bo sie wydawalo, ze jest lepiej, ale rzeczywiscie malo przybiera...a to szczegolnie kontroluja u dzieci z hipotrofia. Nie chce szpitaki ani dokarmiania wiec musze sie zmobilizowac do tych czestszych karmien. Za bardzo pozwalalam mu przysypiac w dzien i w nocy (czasami przerwy po 3,5 h)...

Ostatnia edycja:
reklama
@dareczka1994 piekne fotki [emoji7]
@KINDERBUENOO88 niee, nie rodze. Rano mnie tak zirytowali, mial byc ordynator na obchodzie, a byla ta lekarka co w poniedzialek i patrzy w karte ze mieli mi dzisiaj wywolywac, skreslila to i mowi „a po co, ja jestem dopiero za piatkiem”. Wydaje mi sie, ze powinni podjac jakas jedna wspolna decyzje, a nie przychodzi co chwile kto inny i decyduje co sie jemu podoba.. pewnie wieczorem bedzie jeszcze inny lekarz i beda pytac czemu nic ze mna nie zrobili. Paranoja.. jeszcze sie pytam, czy waga dziecka nie jest tutaj wskazaniem do dzialania, skoro maly juz 3700, to powiedziala cos w stylu, ze jak w piatek bedzie mial 4kg to sie bedziemy martwic [emoji23] no super i w piatek nagle sie okaze, ze musze miec cesarke!
Dodatkowo moje skurcze jakos odpuscily, cos tam sie pisze na ktg ale chyba mniej.
Ja to mówię z tym KTG to lipa jest [emoji16] nie przejmuj się.

Do góry