reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

o, Goj. pierwszy raz czytam forum z kompa i widzę w miniaturce trochę Ciebie :)
Ale na telefonie też widać wystarczy kliknąć na awatar, przekueruje na profil i potem jeszcze raz na zdjątko w awatarze i widać na ekranie telefonu Gosie [emoji16] Ja dopiero doczytałam że Gosia to mój rocznik [emoji16]

reklama
Ja to zupełnie nie wiem jak ubierać takie maluchy, czy starsza do przedszkola, rano zimno, w sali nie wiem jak jest, potem ciepło się robi na dworzu. A takiego noworodka to już zupełnie nie czaje. Nie raz usłyszałam od sąsiadów na spacerze czy nie za ciepło ubrałam.... to jest dla mnie duży stres, bo nie chce żeby się przeziębiło i cuduje, może kocyk nakryć a może jednak nie i co 5min staje i w wózku coś poprawiałam.... no taka już jestem w tej kwestii nie zdecydowana :/
Mnie ostatnio zimno ciągle szczególnie rano i potrafię młodego już ma dworze rozbierać ;) ale lepiej go rozbierać niż żeby się przeziębił. Generalnie jestem za zimnym chowem ale od porodu jakoś nie czaję temperatury...

My mamy tak gorące mieszkanie ze okna mogłyby cały czas być pootwierane, ale nie mogę bo mamy sąsiadów z doło co całe dnie i noce siedzą na balkonie i jarają szlugi. A to tak się niesie, że jakaś masakra. Najgorzej do sypialni.. wiec do wyboru albo gorąc albo smród papierosów :(

A mi dziś przyszła kołyska [emoji5] szwagierka była i pomogła skręcić na szybko by zobaczyć jak wygląda bo kupiłam używaną za 150 złotych [emoji846] muszę tylko wszystko poprasować bo widać i czuć było że babka wyprała ją przed wysyłką [emoji16]Zobacz załącznik 897198Zobacz załącznik 897199
Super! I jeszcze ma kółka! To z olx? Może powinnam poszukać czegoś,zwłaszcza w tej cenie, bo mieszkanie mamy duże i przechodnie.Kuchnia na jednym końcu, a na drugim sypialnia i się w kółeczko trzeba kręcić. Poprzednio miałam wózek na paskach specjalnie do domu,ale już oddałam koleżance. Myślałam o tych dostawkach chicco, widziałam na żywo u pani, która mi wózek sprzedała i jest super,ale cena, nawet uzywanej, mi nijak nie pasuje do mojego budżetu wyprawki. Ciśnie mnie teraz przed zimą na oczyszczacz powietrza jeszcze. Z tych większych wydatków.

Goj, bardzo madrze i pieknie to napisalas i dotyczy to nie tylko Kliski, ale dylematow wielu z nas.
Dziekuje za madre slowa :)
Pisałam Wam kiedyś że od kilku ładnych lat walczę o siebie... b. dużo nad sobą pracowałam i pracuję... nie akceptowałam kiedyś ani siebie ani swojego życia i to nie był motywujący brak akceptacji tylko ten drugi... ten który doprowadza do autodestrukcji. Teraz pragnę żyć. Lubię siebie z wadami i zaletami. Co mogę zmienić zmieniam czego nie mogę staram się olać lub zaakceptować

My mamy tak gorące mieszkanie ze okna mogłyby cały czas być pootwierane, ale nie mogę bo mamy sąsiadów z doło co całe dnie i noce siedzą na balkonie i jarają szlugi. A to tak się niesie, że jakaś masakra. Najgorzej do sypialni.. wiec do wyboru albo gorąc albo smród papierosów :(
@KINDERBUENOO88 a ja zaś tak bym zapaliła, bo przed ciążą paliłam i oczywiście odrzuciło mnie na początku ale gdy ochota wróciła to oczywiście nie zapaliłam tylko jak gdzieś poczuje dym papierosowy to aż mnie skręca [emoji12] taka ze mnie PATOMATKA [emoji13] dopiero zapale jak przestanę karmić cycem [emoji39]

Super! I jeszcze ma kółka! To z olx? Może powinnam poszukać czegoś,zwłaszcza w tej cenie, bo mieszkanie mamy duże i przechodnie.Kuchnia na jednym końcu, a na drugim sypialnia i się w kółeczko trzeba kręcić. Poprzednio miałam wózek na paskach specjalnie do domu,ale już oddałam koleżance. Myślałam o tych dostawkach chicco, widziałam na żywo u pani, która mi wózek sprzedała i jest super,ale cena, nawet uzywanej, mi nijak nie pasuje do mojego budżetu wyprawki. Ciśnie mnie teraz przed zimą na oczyszczacz powietrza jeszcze. Z tych większych wydatków.
@klaraklara nie, nie z olx tylko z grupy regionalnej na Fb. No właśnie też mam duży dom i ze względu na to tak jak u Ciebie kuchnia z jednej strony a sypialnia z drugiej dlatego kupiłam kołyskę [emoji5]

reklama
Do góry