U Nas nigdy nie było przerwy tak długiej jak 3.5h wizyte patronażową mamy dopiero 27 września czyli w 2msc życia i nie wiem ile młody przybrał wiem czuję że jest zdecydowanie cięższy niż był... ale czy to już jest 3kg tonie wiem.@GoJ , @kasiaczek89pl i inne dziewczyny z maluchami 2+kg. Czy wasze skarby dobrze przybieraja? Nasz Leos niby ladnie je, ale za malo przybiera. Mamy wage w domu dla niemowlakow i dwa razy wazylismy. Byla polozna i straszyla szpitalem i nakazem dokarmiania, jesli nie bedzie przybieral prawidlowo.
Na razie mam polecenie karmienia co 2 h (w nocy tez), ********** na noc i rano i w pt mamy zwazyc znowu. Martwie sie, bo sie wydawalo, ze jest lepiej, ale rzeczywiscie malo przybiera...a tonszczegolnie kontroluja u dzieci z hipotrofia. Nie chce szpitaki ani dokarmiania wiec musze sie zmobilizowac do tych czestszych karmien. Za bardzo pozwalalam mu przysypiac w dzien i w nocy (czasami przerwy po 3,5 h)...
reklama
U
użytkownik 180176
Gość
Kto urodził?
U mnie ciągle napięcia jak na @@@ i pełno śluzu , przezroczysto-bialego [emoji885]️[emoji885]️[emoji885]️. Dopatrzyłam się troszkę krwi. Położna powiedziała , że idzie to w dobrym kierunku. [emoji123][emoji123][emoji123].
Co do wychodzenia na dwór. W taką pogodę to ja nawet nie mam zamiaru tydzień czekać na spacer. Myślę że jeśli będzie ciepło wyjdziemy chociaż na 5-10 minut. Potem powoli będziemy przedłużać .
U mnie ciągle napięcia jak na @@@ i pełno śluzu , przezroczysto-bialego [emoji885]️[emoji885]️[emoji885]️. Dopatrzyłam się troszkę krwi. Położna powiedziała , że idzie to w dobrym kierunku. [emoji123][emoji123][emoji123].
Co do wychodzenia na dwór. W taką pogodę to ja nawet nie mam zamiaru tydzień czekać na spacer. Myślę że jeśli będzie ciepło wyjdziemy chociaż na 5-10 minut. Potem powoli będziemy przedłużać .
Mama7
Fanka BB :)
A mi dziś przyszła kołyska [emoji5] szwagierka była i pomogła skręcić na szybko by zobaczyć jak wygląda bo kupiłam używaną za 150 złotych [emoji846] muszę tylko wszystko poprasować bo widać i czuć było że babka wyprała ją przed wysyłką [emoji16]Zobacz załącznik 897198Zobacz załącznik 897199
Śliczna
Ja też mam ten wałek. Co ptawda już mniejszy, ale wolno znika. To też rozgrzewać? [emoji33]U mnie, poza rozwarstwieniem z lewej rana jest sucha, a rozgrzewac mam walek nad rana.
Już ubierz. Niech domowych "bakterii" i zapachów nabierze.Dziewczyny ubierać już prześcieradło itp rzeczy? Korci mnie w sumie 5dni do szpitala chyba przez tydzień nic się pobrudzi ani nie zakurzy?
U mnie położna powiedziała, że nawet się nie opłaca na 5-10 min wychodzić i mam chodzić dopóki mam siły..Kto urodził?
AgulaK82
Ja już od 2 tygodni mam przygotowane łóżeczko dla małej tylko przykryta pościel kapką [emoji5]Dziewczyny ubierać już prześcieradło itp rzeczy? Korci mnie w sumie 5dni do szpitala chyba przez tydzień nic się pobrudzi ani nie zakurzy?
Załączniki
Mama7
Marta u mnie też jakieś przezroczyste gluty..
Podobnie jak tydzień temu tylko bez krwi. A juz odpuściłam sobie tą obserwację - co będzie to będzie.
Jeszcze w nocy snilo mi się że coś gryzlam i w jedzeniu został mój ząb. Całkiem zdrowy i chciałam to tam powrotem wsadzić.. źle mi się takie sny zębowe kojarzą.. pewnie stąd jakiś strach i niepokój dzisiaj we mnie.
Jeszcze młody wyszedł że szkoły że złym humorem i kłótnia z kolegą..
Siedzimy w domu i tv ogląda.. A na zewnątrz 29 stopni..
Podobnie jak tydzień temu tylko bez krwi. A juz odpuściłam sobie tą obserwację - co będzie to będzie.
Jeszcze w nocy snilo mi się że coś gryzlam i w jedzeniu został mój ząb. Całkiem zdrowy i chciałam to tam powrotem wsadzić.. źle mi się takie sny zębowe kojarzą.. pewnie stąd jakiś strach i niepokój dzisiaj we mnie.
Jeszcze młody wyszedł że szkoły że złym humorem i kłótnia z kolegą..
Siedzimy w domu i tv ogląda.. A na zewnątrz 29 stopni..
KatarzynaCarmen
Dziewczyny jestem w szpitalu , jutro mam mieć wywołany poród rano , opieka pierwsza klasa , pokój mam jednoosobowy , mój mąż też będzie tutaj ze mną spał ma łóżko rozkładane także czekamy cierpliwie dzisiaj miałam wykonywany masaż szyjki i mam 2cm rozwarcia . Trzymajcie kciuki dziewczyny
AgulaK82
Lol super i czekamy na Wasze maleństwo [emoji16] trzymamy kciuki za Was i super że mąż będzie z Tobą zawsze psychicznie dla kobiety lepiej [emoji5][emoji110]Dziewczyny jestem w szpitalu , jutro mam mieć wywołany poród rano , opieka pierwsza klasa , pokój mam jednoosobowy , mój mąż też będzie tutaj ze mną spał ma łóżko rozkładane także czekamy cierpliwie dzisiaj miałam wykonywany masaż szyjki i mam 2cm rozwarcia . Trzymajcie kciuki dziewczyny
reklama
D
Deleted member 180961
Gość
Ja zadnych glutow nie mam, ciezko mi nawet stwierdzic cokolwiek bo dalej mam plamienie po wczorajszym badaniu [emoji53]
Za to czesto czuje takie mocne klucia, wiec mam nadzieje, ze to rozwarcie idzie.
Ciesze sie w sumie, ze nic jeszcze ze mna nie robia, bo dziewczynie obok zalozyli ten balonik i widze jak strasznie juz cierpi, a to tak naprawde jeszcze nie poczatek. Ma wytrzymac z nim do rana i rano dadza jej oksy. Ja mam nadzieje, ze juz teraz serio malutki sie zlituje i jutro samo sie rozkreci, ma byc idealna pogoda-19 stopni [emoji39]
Za to czesto czuje takie mocne klucia, wiec mam nadzieje, ze to rozwarcie idzie.
Ciesze sie w sumie, ze nic jeszcze ze mna nie robia, bo dziewczynie obok zalozyli ten balonik i widze jak strasznie juz cierpi, a to tak naprawde jeszcze nie poczatek. Ma wytrzymac z nim do rana i rano dadza jej oksy. Ja mam nadzieje, ze juz teraz serio malutki sie zlituje i jutro samo sie rozkreci, ma byc idealna pogoda-19 stopni [emoji39]