reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@GoJ , @kasiaczek89pl i inne dziewczyny z maluchami 2+kg. Czy wasze skarby dobrze przybieraja? Nasz Leos niby ladnie je, ale za malo przybiera. Mamy wage w domu dla niemowlakow i dwa razy wazylismy. Byla polozna i straszyla szpitalem i nakazem dokarmiania, jesli nie bedzie przybieral prawidlowo.
Na razie mam polecenie karmienia co 2 h (w nocy tez), ********** na noc i rano i w pt mamy zwazyc znowu. Martwie sie, bo sie wydawalo, ze jest lepiej, ale rzeczywiscie malo przybiera...a tonszczegolnie kontroluja u dzieci z hipotrofia. Nie chce szpitaki ani dokarmiania wiec musze sie zmobilizowac do tych czestszych karmien. Za bardzo pozwalalam mu przysypiac w dzien i w nocy (czasami przerwy po 3,5 h)...
U Nas nigdy nie było przerwy tak długiej jak 3.5h wizyte patronażową mamy dopiero 27 września czyli w 2msc życia i nie wiem ile młody przybrał wiem czuję że jest zdecydowanie cięższy niż był... ale czy to już jest 3kg tonie wiem.

reklama
Kto urodził?

U mnie ciągle napięcia jak na @@@ i pełno śluzu , przezroczysto-bialego [emoji885]️[emoji885]️[emoji885]️. Dopatrzyłam się troszkę krwi. Położna powiedziała , że idzie to w dobrym kierunku. [emoji123][emoji123][emoji123].

Co do wychodzenia na dwór. W taką pogodę to ja nawet nie mam zamiaru tydzień czekać na spacer. Myślę że jeśli będzie ciepło wyjdziemy chociaż na 5-10 minut. Potem powoli będziemy przedłużać .

U mnie, poza rozwarstwieniem z lewej rana jest sucha, a rozgrzewac mam walek nad rana.
Ja też mam ten wałek. Co ptawda już mniejszy, ale wolno znika. To też rozgrzewać? [emoji33]
Dziewczyny ubierać już prześcieradło itp rzeczy? Korci mnie w sumie 5dni do szpitala chyba przez tydzień nic się pobrudzi ani nie zakurzy?
Już ubierz. Niech domowych "bakterii" i zapachów nabierze.
Kto urodził?

U mnie ciągle napięcia jak na @@@ i pełno śluzu , przezroczysto-bialego [emoji885]️[emoji885]️[emoji885]️. Dopatrzyłam się troszkę krwi. Położna powiedziała , że idzie to w dobrym kierunku. [emoji123][emoji123][emoji123].

Co do wychodzenia na dwór. W taką pogodę to ja nawet nie mam zamiaru tydzień czekać na spacer. Myślę że jeśli będzie ciepło wyjdziemy chociaż na 5-10 minut. Potem powoli będziemy przedłużać .
U mnie położna powiedziała, że nawet się nie opłaca na 5-10 min wychodzić i mam chodzić dopóki mam siły..

Chloe chloe pokarm nocny jest najtłustszy. Wiec moze warto w nocy pokarmic. A ile przybrał i w jakim czasie? Przeciez to jeszcze maleństwo. Je, robi kupy? Ja bym nie panikowała. Mniejszym dzieciom trochę trudniej przybrać.

Dziewczyny ubierać już prześcieradło itp rzeczy? Korci mnie w sumie 5dni do szpitala chyba przez tydzień nic się pobrudzi ani nie zakurzy?
Ja już od 2 tygodni mam przygotowane łóżeczko dla małej tylko przykryta pościel kapką [emoji5]
IMG_20180813_174334.jpg

Załączniki

• IMG_20180813_174334.jpg
    IMG_20180813_174334.jpg
    57,2 KB · Wyświetleń: 338
Marta u mnie też jakieś przezroczyste gluty..
Podobnie jak tydzień temu tylko bez krwi. A juz odpuściłam sobie tą obserwację - co będzie to będzie.
Jeszcze w nocy snilo mi się że coś gryzlam i w jedzeniu został mój ząb. Całkiem zdrowy i chciałam to tam powrotem wsadzić.. źle mi się takie sny zębowe kojarzą.. pewnie stąd jakiś strach i niepokój dzisiaj we mnie.
Jeszcze młody wyszedł że szkoły że złym humorem i kłótnia z kolegą..
Siedzimy w domu i tv ogląda.. A na zewnątrz 29 stopni..

Dziewczyny jestem w szpitalu , jutro mam mieć wywołany poród rano , opieka pierwsza klasa , pokój mam jednoosobowy , mój mąż też będzie tutaj ze mną spał ma łóżko rozkładane także czekamy cierpliwie dzisiaj miałam wykonywany masaż szyjki i mam 2cm rozwarcia . Trzymajcie kciuki dziewczyny
Lol super i czekamy na Wasze maleństwo [emoji16] trzymamy kciuki za Was i super że mąż będzie z Tobą zawsze psychicznie dla kobiety lepiej [emoji5][emoji110]

reklama
Ja zadnych glutow nie mam, ciezko mi nawet stwierdzic cokolwiek bo dalej mam plamienie po wczorajszym badaniu [emoji53]
Za to czesto czuje takie mocne klucia, wiec mam nadzieje, ze to rozwarcie idzie.
Ciesze sie w sumie, ze nic jeszcze ze mna nie robia, bo dziewczynie obok zalozyli ten balonik i widze jak strasznie juz cierpi, a to tak naprawde jeszcze nie poczatek. Ma wytrzymac z nim do rana i rano dadza jej oksy. Ja mam nadzieje, ze juz teraz serio malutki sie zlituje i jutro samo sie rozkreci, ma byc idealna pogoda-19 stopni [emoji39]

Do góry