reklama
Adell1994
Fanka BB :)
GratulacjeWczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie
Hej dziewczyny
Jeżeli ktoś o mnie pytał to sory, że tak zniknęłam. Wypisali mnie w poniedziałek po tej konsultacji. W sercu mniej przepływów, więc tzw. Gradienty niższe, a frakcja wyższa. Dostałam słabsza dawkę leku (metocard 25 x2, a nie 50x2). Najgorsze, że Pani doktor powiedziała, że zrobili Pani cesarke, a mogła Pani urodzić naturalnie. Podobno dostawała aż 6 telefonów w mojej sprawie. Powiedziałam jej, że walczyłam o SN do końca, ale nie chciałam mieć potem wyrzutów sumienia, że coś mogłoby się stać dziecku i też mi, że tutaj ryzyko jest zdrowia i życia, a nie blachych rzeczy. Powiedziała mi na to, że to samo ryzyko jest przy cesarce.
Eh... Przez to mam metlik w głowie. Chyba mnie złapalo baby blues właśnie przez to. Walka pomiędzy kardiologami a poloznikami. Mam przez to traume.
Dodatkowo jak patrzę na swoje ciało... Masakra mój maz mówi, że jestem piekna pomimo tego, ale same sobie wyobraźcie: rozstępy na brzuchu, blizna po ICD, teraz blizna po cesarce, a w przyszłości jeszcze pewnie blizna po operacji serca. Człowiek chce pięknie wyglądać, a tu za rok jak położy się na plaży to będą się na niego patrzyć i komentować
Sory, musiałam się wyzalic.
Z Basią wszystko w porządku, wczoraj był pierwszy spacer już tak mi brakowało świeżego powietrza.
PS. Mam problem taki, że bolą mnie brodawki. Nie jest to tylko podczas karmienia, ale wtedy boli najbardziej. Mam wrażenie, że jeszcze się nie przyzwyczaily do tak częstego ssania. Czy jest na to jakiś sposób?
Na brodawki maść z czystą lanoliną, np. z Ziai lub kompresy z MultiMam - są super i ja tak wyleczyłam brodawki.
Co do blizn to są teraz śliczne kostiumy jednoczęściowe na plażę, zresztą jak popatrzeć po ludziach na plaży to więcej jest tych z "mankamentami" niż nieskazitelnie pięknych i nikt nawet nie zwraca na to uwagi. Blizna po CC jest nisko i nie będzie widoczna dla obcych. Zresztą moja przyjaciółka powiedziała, że to powinna być moja ulubiona blizna, bo jest pamiątką po narodzinach cudownego daru, jakim jest dziecko. To tylko blizna. Też mam inne blizny na brzuchu po operacji i nie czuję się komfortowo z nimi, ale są "pamiątką" po operacjach, dzięki którym żyję ja i moje dziecko. To tylko blizny, ale powinny dodawać ci siły. To znak, że jesteś silną kobietą, bo dużo przeszłaś jeśli mąż zapewnia cię o twojej urodzie to uwierz mu. Wątpieniem w siebie wyrządzisz krzywdę też jemu, bo możesz go odtrącać przez brak wiary w siebie. Ciało się zmienia, ale są to znaki przeszłości, które też nas kształtują i jesteśmy dzięki nim tu, gdzie jesteśmy
KatarzynaCarmen
A która rodziłas z Oxy? To pierwsze czy drugie ?Ja 2 razy rodziłam SN w tym raz z oxy i moje porównanie jest takie że bez oxy dłużej skurcze męczyły zanim były bóle parte bo te miałam pół godziny i urodziłam, a z oxy od podłączenia do urodzenia z zegarkiem w ręku 6h, a skurczy tych bolesnych i partych około 3h. Również też jestem przeciwnikiem CC na żądanie bo ktoś ma widzimisię, jedynie jestem za wtedy gdy ktoś panicznie się boi lub ze wskazań medycznych a tych jest wiele.
Mama7
Wogole to źle dzisiaj spałam, męczył mnie skurcze i jestem padaka jakbym już miała dziecko i musiała do niego wstawać..
Młoda się mniej rusza..
A i mąż wczoraj odmówił masowania sut.kow bo chce doczekać do piątku.. taki cwaniak, nie chce iść jutro na zebranie..
Młoda się mniej rusza..
A i mąż wczoraj odmówił masowania sut.kow bo chce doczekać do piątku.. taki cwaniak, nie chce iść jutro na zebranie..
AgulaK82
Drugiego syna rodziłam z oxy.A która rodziłas z Oxy? To pierwsze czy drugie ?
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Ja teraz po oxy 1godzina 15min parte 1min. Przy drugim mialam podobnie tylko parte 10min...pierwsze nie pamietam :-) :-)Ja 2 razy rodziłam SN w tym raz z oxy i moje porównanie jest takie że bez oxy dłużej skurcze męczyły zanim były bóle parte bo te miałam pół godziny i urodziłam, a z oxy od podłączenia do urodzenia z zegarkiem w ręku 6h, a skurczy tych bolesnych i partych około 3h. Również też jestem przeciwnikiem CC na żądanie bo ktoś ma widzimisię, jedynie jestem za wtedy gdy ktoś panicznie się boi lub ze wskazań medycznych a tych jest wiele.
GOJ Jak ogarniasz bande...mi mala ciagle na piersi wisi w ogole bron boze odkladac gdziekolwiek. Nie moge nic zrobic. ...chlip
M
Mar1
Gość
Chciałabym coś konstruktywnego napisać, ale jakoś nie mam weny. Miłego dnia
18grudzien
Cześć laski czy jak wam dla odmiany napisze ze spałam nawet dobrze to uwierzcie???? Hehe jak nigdy......
Końcówka już dogadzam sobie byłam w sklepie kupiłam w słoiku fete w takim pysznym oleju, arbuza i nawet dwa eklerki ale te słodkie zjem później! Już po śniadaniu leżę i się bycze wstawie tylko pranie, pewnie się też zdrzemne i takie myśli mnie naszly że w sumie moje ostatnie dni takich nudów! I muszę korzystać hihi
Dziewczyny te które czują że już nie dają rady wiem co czujecie mam to samo, ale już dużo nam nie zostało......
A ja się tam bliznami, rozstępami i wisząca skóra nie przejmuje! Nikt nie jest idealny dla mnie najważniejsze jest zdrowie moje i mojej rodziny a takie dosuzkiwanie się i smecenie olaBoga jak ja wyglądam to mnie wkurza jak to kobiety doszukuja się w sobie tych negatywów i tylko to widzą! Ja mam wyrabane, a to że np mam ładna gładka buzię bez pryszczy i zmarszczek to co mam już nie widzieć? Tylko te złe rzeczy? Jakieś chore jakbym miała się tak każda pierdolka przejmować to aż depresji można się nabawic niż np cieszyć się z pięknego jesiennego dnia......
Końcówka już dogadzam sobie byłam w sklepie kupiłam w słoiku fete w takim pysznym oleju, arbuza i nawet dwa eklerki ale te słodkie zjem później! Już po śniadaniu leżę i się bycze wstawie tylko pranie, pewnie się też zdrzemne i takie myśli mnie naszly że w sumie moje ostatnie dni takich nudów! I muszę korzystać hihi
Dziewczyny te które czują że już nie dają rady wiem co czujecie mam to samo, ale już dużo nam nie zostało......
A ja się tam bliznami, rozstępami i wisząca skóra nie przejmuje! Nikt nie jest idealny dla mnie najważniejsze jest zdrowie moje i mojej rodziny a takie dosuzkiwanie się i smecenie olaBoga jak ja wyglądam to mnie wkurza jak to kobiety doszukuja się w sobie tych negatywów i tylko to widzą! Ja mam wyrabane, a to że np mam ładna gładka buzię bez pryszczy i zmarszczek to co mam już nie widzieć? Tylko te złe rzeczy? Jakieś chore jakbym miała się tak każda pierdolka przejmować to aż depresji można się nabawic niż np cieszyć się z pięknego jesiennego dnia......
reklama
KatarzynaCarmen
Dziewczyny dzisiaj idę na 14 do położnej i porozmawiać z nią niech daje mi dokładny termin na wywołanie, bo nie mam żadnego tutaj chcą najlepiej żeby kobieta chodziła do 42 tygodnia A ja napewno już nie wytrzymam jeszcze 1.5 tygodnia więc idę powiedzieć że już bardzo źle się czuje inaczej tutaj spraw nie załatwisz, trzymajcie kciuki za dzisiejszą pomyślna wizytę.
@Mama7 też zauważyłam że rodzą przed terminem A ja już 4 dni po i cisza nawet nie drgnie już wolę wywołane chociaż będę miała już za sobą to. A ja bardzo chciałam przed terminem ale niestety się nie udało i jestem przeterminowana
@Mama7 też zauważyłam że rodzą przed terminem A ja już 4 dni po i cisza nawet nie drgnie już wolę wywołane chociaż będę miała już za sobą to. A ja bardzo chciałam przed terminem ale niestety się nie udało i jestem przeterminowana