reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczyny
Jeżeli ktoś o mnie pytał to sory, że tak zniknęłam. Wypisali mnie w poniedziałek po tej konsultacji. W sercu mniej przepływów, więc tzw. Gradienty niższe, a frakcja wyższa. Dostałam słabsza dawkę leku (metocard 25 x2, a nie 50x2). Najgorsze, że Pani doktor powiedziała, że zrobili Pani cesarke, a mogła Pani urodzić naturalnie. Podobno dostawała aż 6 telefonów w mojej sprawie. Powiedziałam jej, że walczyłam o SN do końca, ale nie chciałam mieć potem wyrzutów sumienia, że coś mogłoby się stać dziecku i też mi, że tutaj ryzyko jest zdrowia i życia, a nie blachych rzeczy. Powiedziała mi na to, że to samo ryzyko jest przy cesarce.
Eh... Przez to mam metlik w głowie. Chyba mnie złapalo baby blues właśnie przez to. Walka pomiędzy kardiologami a poloznikami. Mam przez to traume.
Dodatkowo jak patrzę na swoje ciało... Masakra :( mój maz mówi, że jestem piekna pomimo tego, ale same sobie wyobraźcie: rozstępy na brzuchu, blizna po ICD, teraz blizna po cesarce, a w przyszłości jeszcze pewnie blizna po operacji serca. Człowiek chce pięknie wyglądać, a tu za rok jak położy się na plaży to będą się na niego patrzyć i komentować :(
Sory, musiałam się wyzalic.
Z Basią wszystko w porządku, wczoraj był pierwszy spacer :) już tak mi brakowało świeżego powietrza.
PS. Mam problem taki, że bolą mnie brodawki. Nie jest to tylko podczas karmienia, ale wtedy boli najbardziej. Mam wrażenie, że jeszcze się nie przyzwyczaily do tak częstego ssania. Czy jest na to jakiś sposób?
Zawsze możesz zakładać kostoum jednoczęściowy.Ciało to tylko reklamówka dla duszy... Nie ważne jakie jest nyle by służyło jej noszeniu najdłużej jak się da.
A co do blizn każda z nich to wspomnienie. Rozstępy mówią że jesteś matką. Blizna po CC że urodziłaś bezpiecznie. Po ingerencjach w sercu że dbasz o siebie o życie. Patrz na to w ten sposób...
A baby blues być musi jakoś te hormony wypłynąć muszą więc niech płyną tymi oczami ;)

reklama
A tutaj zdjęcia ze spaceru, z kąpieli w domu i bajki na dobranoc :)
IMG_20180911_162114.jpg
IMG_20180911_174510.jpg
IMG_20180911_173511.jpg

Załączniki

• IMG_20180911_174510.jpg
    IMG_20180911_174510.jpg
    996 KB · Wyświetleń: 497
  • IMG_20180911_173511.jpg
    IMG_20180911_173511.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 517
  • IMG_20180911_162114.jpg
    IMG_20180911_162114.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 501
Zawsze możesz zakładać kostoum jednoczęściowy.Ciało to tylko reklamówka dla duszy... Nie ważne jakie jest nyle by służyło jej noszeniu najdłużej jak się da.
A co do blizn każda z nich to wspomnienie. Rozstępy mówią że jesteś matką. Blizna po CC że urodziłaś bezpiecznie. Po ingerencjach w sercu że dbasz o siebie o życie. Patrz na to w ten sposób...
A baby blues być musi jakoś te hormony wypłynąć muszą więc niech płyną tymi oczami ;)
Coś podobnego mi wczoraj powiedział mąż, że wydałam na świat dwie piękne córki i nie mogło to się obyć bez takich kosztów. Eh... Nie potrafię tego powtórzyć, bo on to tak ładnie ubrał w słowa.

A no i berek!

Noc ZDECYDOWANIE LEPSZA od poprzedniej. Ciekawe jak będzie w ciągu dnia. Rano cycki full więc serio "wyspałam" się. Pobudka 1 i 5 rano. Także bosssko. Kurde przy noworodku małe rzeczy zaje..iście cieszą. :)

U Nas zaczął się sezon kichania smarkania kasłania... także wesoło.

Dzień dobry laski. Ja od wczoraj mam jakąś depresję[emoji852]️ Pewnie spowodowane tym że już nie daje rady, podczytuje Was ale jakoś nie mam się chęci udzielać, antyspołeczna jakaś się zrobiłam. Wczoraj miałam dość bolące skurcze ale były nieregularne więc się nie nakręcałam i dobrze bo dziś cisza od rana. Starsze dzieci do tego jeszcze swoje humory pokazały a wieczorem przy rozmowie z małżonem poryczałam się. Pocieszam się tym że jutro już będzie i choć do terminu zostanie 17 dni od jutra, to zaczynam działać coś by już urodzić. Na prawdę mam dość bo już mnie wykańcza ta końcówka [emoji24]

Wiem, że 2 kolejne zostały już mamusiami i pragnę im pogratulować z całego serca[emoji8][emoji173]️ Zdrówka dla Waszych pociech i oczywiście jak reszta naszych sierpniowo-wrześniowych dzieci są przeurocze [emoji7]

Mnie od 3 dni na wieczór strasznie rwie noga lewa :/ biorę sobie po pół apapu bo nie daje rady wytrzymać :/ kasiaczek a jak twoje zastrzyki przeciw zakrzepicy? Kiedy powtarzasz d dimery? Klara pytałaś lekarza o cyclo 3 fort ?
Pytałam. I tak jak myślałam, olał mnie. Tj. powiedział że pewnie, tak ale to od początku ciąży, teraz nie ma sensu, zaraz rodzę i to jeszcze cc. Nie chciało mi się kontynuować ale z tego co wiem, to on ma wzmacniać żyły czy krążenie poprawiać. A hemoroidy od dawna mam i w momencie cc nie znikną. Teraz znów się szykuje siedzenie na d...e przy karmieniu.

reklama
Do góry