10 lat temu zgłaszało się 10 dni po terminie do szpitala. Zamykali cię na pato i... nic. Tzn. KTG co kilka godzin takie 1minutowe. Czasem jakieś dłuższe i ew. USG... i dopiero jak coś się działo to ew. oksytocynka. Tak nawet te 2 tygodnie człowiek mógł leżeć i nawet ze 3x mógł mieć test oksy...Ja też się bardzo boję tego bólu już pisałam kilka dni temu, ale nie mamy za bardzo wyjścia, poproś może ZZO?Ja muszę czekać do poniedziałku czyli będę w 41t i 2 dni to już w ogóle długo 9 dni po terminie A Ty już na weekend będziesz mogła tulić swoje dzieciątko, i wierzę że chcesz już ten poród mam to samo uwierz mi , na sama myśl mi źle się robi że jeszcze tydzień czekania [emoji33]
reklama
Nie no nie masz się wyspać tylko "utracić świadomość" na godzinkę czy dwie potem adrenalina skacze to się zmęczenie chowaHahaha dobre [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] tylko czy ta pierońska zgaga da mi spać [emoji13]
KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
OMG , przecież przenoszenie ciąży też nie jest dobre łożysko się starzeje itp .Gosia ja naprawdę modlę się do Boga żeby to już za mną było bo naprawdę wykończe się już uważam że w Polsce szybciej jakoś podejmują te wywołanie A tutaj to mnie doprowadzają do płaczu niech ta mała już wychodzi z mojego brzucha [emoji188]10 lat temu zgłaszało się 10 dni po terminie do szpitala. Zamykali cię na pato i... nic. Tzn. KTG co kilka godzin takie 1minutowe. Czasem jakieś dłuższe i ew. USG... i dopiero jak coś się działo to ew. oksytocynka. Tak nawet te 2 tygodnie człowiek mógł leżeć i nawet ze 3x mógł mieć test oksy...
AgulaK82
Masz rację źle to ujęłam [emoji12] dobra idę wziąć szybki prysznic i tylko zamknę oczy a reszta niech sama zadecyduje czy coś z tego będzie czy obudzę się rano [emoji12][emoji23]Nie no nie masz się wyspać tylko "utracić świadomość" na godzinkę czy dwie potem adrenalina skacze to się zmęczenie chowa
D
Deleted member 180961
Gość
Od godziny 11:00 czekam na to zeby mi zrobili usg. Upominalam sie juz 5 razy, za kazdym razem „ktos mnie zaraz zawola”
Paranoja
Paranoja
AgulaK82
A niby zachód taki postępowy [emoji6] a tak na serio to nie zazdroszczę, pakuj walizki i wracaj do Polski, gwarantuje że jak tylko przekroczysz granice od razu urodzisz [emoji12]OMG , przecież przenoszenie ciąży też nie jest dobre łożysko się starzeje itp .Gosia ja naprawdę modlę się do Boga żeby to już za mną było bo naprawdę wykończe się już uważam że w Polsce szybciej jakoś podejmują te wywołanie A tutaj to mnie doprowadzają do płaczu niech ta mała już wychodzi z mojego brzucha [emoji188]
KatarzynaCarmen
Wiesz wydaje mi się że oni mają całkiem inne podejście tutaj do życia, wszystko jest dla nich " wszystko będzie dobrze ( ned. komt goed ) " my jesteśmy raczej Narodem którzy nie mają cierpliwości oni mają inne podejście do życia, no nie ważne póki co zobowiązuje mnie kredyt na 25 lat i nie wybieram się do Polski [emoji106] na wakacje jak najbardziej [emoji106]A niby zachód taki postępowy [emoji6] a tak na serio to nie zazdroszczę, pakuj walizki i wracaj do Polski, gwarantuje że jak tylko przekroczysz granice od razu urodzisz [emoji12]
AgulaK82
Mój mąż jeździ do Holandii to mi mówił że podoba mu się ten kraj bo do wszystkiego podchodzą spokojnie, bez spiny także coś musi w tym być.Wiesz wydaje mi się że oni mają całkiem inne podejście tutaj do życia, wszystko jest dla nich " wszystko będzie dobrze ( ned. komt goed ) " my jesteśmy raczej Narodem którzy nie mają cierpliwości oni mają inne podejście do życia, no nie ważne póki co zobowiązuje mnie kredyt na 25 lat i nie wybieram się do Polski [emoji106] na wakacje jak najbardziej [emoji106]
b_dob
Hej,
CC i o 10:19 przywitałam na świecie Ewę, 2840 g i 51 cm....słodzinka z czarnymi włoskami, jutro postaram sie wrzucić foto.
Małej nie rozprezyły się płucka tak jak powinny wiec mąż nie dostał jej, jest na neonatologii, oddechowo lepiej ale szybko się wyziębia więc jest w inkubatorze. Neonatolog mowil ze urodzona z cechami wczesniactwa a to 38+3.
Samo CC ok, zero bólu ale po juz nie tak wesoło, brzuch boli a leki co 6h...i podejscie w stylu: po CC musi poboleć....jutro mam wstać rano, trzymajcie kciuki bo poki co to ja tego nie widzę rano mają też przywieźć malutką jak będzie wszystko ok.
CC i o 10:19 przywitałam na świecie Ewę, 2840 g i 51 cm....słodzinka z czarnymi włoskami, jutro postaram sie wrzucić foto.
Małej nie rozprezyły się płucka tak jak powinny wiec mąż nie dostał jej, jest na neonatologii, oddechowo lepiej ale szybko się wyziębia więc jest w inkubatorze. Neonatolog mowil ze urodzona z cechami wczesniactwa a to 38+3.
Samo CC ok, zero bólu ale po juz nie tak wesoło, brzuch boli a leki co 6h...i podejscie w stylu: po CC musi poboleć....jutro mam wstać rano, trzymajcie kciuki bo poki co to ja tego nie widzę rano mają też przywieźć malutką jak będzie wszystko ok.
reklama
AgulaK82
@b_dob serdeczne gratulacje. Trzeba być dobrej myśli i Ewunia nie będzie odbiegać od innych, czekamy na focie a Tobie szybkiej rekonwalescencji po CC [emoji8][emoji8]Hej,