reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja już jak gdzieś wyjdę mam wizję odejścia wód w miejscu publicznym haha oj przecież życie się nie kończy po narodzinach dziecka! :)
Dokładnie :) przecież dziecko to nie jest jakiś intruz, jak się urodzi to będzie inaczej, ale też fajnie. A na początku pewnie bedziemy z S. tak zapatrzeni w Blankę, że w ogóle nie będziemy zwracać uwagi na imprezy i miejsca, w ktorych moglibyśmy być gdyby nie dziecko. Ja na pewno nie ;)

W ogóle zastanawiam się jak bardzo mi się to spodoba i ile razy pożałuje że tak późno zdecydowaliśmy się na dziecko.

reklama
Szacuja 3200 a wyskoczy 4100 :D?
Hihi.
Ja tez nie bardzo zawierzam tym pomiarom wszystkim.
U mnie ostatnie badania wskazywaly na niska wage Leosia i na jednym szacunek byl na 2660, a na drugim 2640. Leo urodzil sie z waga 2700. Szacun dla lekarzy, bo pomylka byla zadna chociaz uprzedzali o mozliwosci bledu na granicy 10-15% (jakos tak). Jak widac moze to zalezy od lekarza, jego umiejetnosci i sprzetu?

Dziekuje za gratulacje :-)

Mala spi od 11nie chce jesc a ni nic...
Czekam na meza z chlopakami :-)

Wiciowa ja man pare kaftanikow na 56 i potem same 62. W ogole jestem pozytywnie zaskoczona nie musze miec nic swojego poza sztuccami :-) :-) :-) nawet pampersy i waciki do pupy daja caly czas. Fajny kameralny szpital i rodzilam ja maz i polozna w polmroku :-)

Moja dama zajela mi pol lozka a.ja leze wygieta

Załączniki

• IMG_20180909_155615.jpg
    IMG_20180909_155615.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 213
No właśnie średnio. Tzn mnie o dziwo nawet nie boli, ale po całym dniu,kiedy nic się nie działo, w nocy zachlapałam pół łazienki, bo tak mi się lało, a nie używam ostatnio wkładek/podpasek i znaleźć nie mogłam. W końcu te przygotowane do szpitala otworzyłam i okłady z kory sobie w nocy robiłam (męża wyrzuciłam z sypialni), ale mam wrażenie że te czopki pomagają. Jutro zapytam gina o cyclo3fort.
Pociesz się, że chociaż tego krwawienia nie masz, bo wkładki na tyłku nosić? [emoji15] Mąż mi przypomniał, że w każdej ciąży pod koniec mam zaostrzenie, więc może to że u ciebie gorzej, też dlatego?
Cyclo 3 fort w ciazy mozna chociaz ja teoche sie balam dokladac kolejne leki.
U mnie 5 dni po cc hemoroidy sie jakby chowaja. Na szczescie troche podleczylam je wczesniej unigelem czopkami i mascia (ona jak doczytalam ma leczyc rany) orza okladami z kory debu i rumianku, a ja mialm stan ostry i podkrwawianie. Mam nadzieje, ze calkiem mi przejdzie za jakis czas. Przed ciaza mialam ze dwa ataki wiec pewnie tak juz bedzie poki co. Mam tez zaplanowana kontrole za kilka miesiecy u proctologa to mi powie jaki stan.

reklama
Chusty są cudowne. Udało mi się ogarnąć chatę :D
Zaraz mam gości. Przed chwilą wpadła siostra Przemka i zamiast "cześć" usłyszałam "o Jezu jaka ty jesteś zmęczona". Także, żeby Was nie straszyć, zdjęcia z filtrami [emoji14]

IMG_20180909_150741.jpg
IMG_20180909_150647.jpg

Załączniki

• IMG_20180909_150741.jpg
    IMG_20180909_150741.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 495
  • IMG_20180909_150647.jpg
    IMG_20180909_150647.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 482
Do góry