reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Brr. Jak.brzydko. Jak chce, to niech załatwi/zarobi. A nie zrzędzi.

Szkoda, że tak nie można facetowi powiedzieć (przynajmniej mojemu).
Ja bym jakoś dyplomatycznie podkreśliła zalety nowego miejsca i dobitnie poprosiła,żeby przestał narzekać, bo tobie też może tym obrzydzić.

A co do urządzania to dziś na olx można naprawdę dużo fajnych, tanich lub czasem za darmo rzeczy znaleźć.

Moja mama tak się urządzała (tj. tanio, używane) i ma naprawdę ładnie i przytulnie.

Byłam też sceptycznie do "za darmo" nastawiona, aż mi pokazała poduszkę kojec motherhood, niedaleko mojego miasta.

Pojechałam z myślą, że wywalę jeśli będzie jakaś brudna czy obrzydzająca. Wzięłam słodycze, z myślą że najwyżej tyle stracę. Pani miła, zadbana, z pięknego domu.
Wyprałam poszewkę i wypełnienie i przez 2miesiące miałam raj. Teraz już mnie tylko denerwuje, chyba zbyt dużo miejsca w łóżku zajmuję [emoji48] i ona się nie mieści. I poszewka się sypie, dokupię o ile się sprawdzi przy karmieniu.
A. Sama używaną pralkę beko oddałam za darmo. Prała ale trzeba było łożyska wymienić, w naszym przypadku 150zł bo mąż nie porafi, a starszy pan przyjechał i powiedział, że sobie to za 30 zrobi [emoji3]
Ja wiem bo my kmpl. mebli chłopakom za 80zł kiedyś kupiliśmy. Model z lat 90tych ale za to jak nowy.... zero śladów użytkowania. Pradziadkowi S. za 100zł kmpl. wypoczynkowy załatwił... dwie pufy dwa fotele i wersalka. Także...

Ja to też kontenery filuję bo ludzie wywalają perełki np. Hałasy!!! Jak ktoś się nie zna to myśli stare graty... a to designerskie cuda

My z mężem sami remontowaliśmy dom. To znaczy kupiliśmy zestaw szafek kuchennych gotowych za grosze. Dopasowaliśmy do kuchni i wyglądają jak na wymiar. Wiadomo nie są to rzeczy z górnej półki , ale wystarczająco jak dla nas. Boazerie malowaliśmy bo nie stać nas było w tej chwili na zrywanie. I wiele innych rzeczy.

Na Olx to potwierdzam można znaleźć fajne meble tylko trzeba obserwować za grosze. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy. Ludzie często chcą się czegoś pozbyć.
A jak chce się urządzić fajnie mieszkanie to i stare meble można fajnie pozmieniać za grosze. :)
Zapomniałam napisać jak się 10lat temu pod koniec ciąży urządzałam [emoji3]
Najpierw miałam komodę i łóżko, reszta w workach. Myłam gary w wannie, a gotowałam na butli z jednym palnikiem. Ile razy to wywalilam na ścianę to tylko ja wiem [emoji6] Potem kupiłam zmywarkę, bo od dawna o niej marzyłam, a dostałam wreszcie zasiłek na który do 24tc ciężko pracowałam.
Długo, dlugo ubrania były w workach, tv dostałam używany i stał na skrzynce po jabłkach pomalowanej na biało [emoji6] itd

Mój wiercioszek mniej aktywny dziś. Dużo w sumie chodziliśmy , bo zakupy , teraz sprzątanie. Ale za to rano rzyganko było i teraz też mi nie dobrze.

reklama
Do góry