reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja to już mam termin na jutro. W poniedziałek idziemy prawdopodobnie do szpitala o ile mnie przyjmą.

W ogóle dziś wyleciał mi przezroczysty glucior. Przepraszam za określenie , ale lepiej tak niż w ogóle. Mam nadzieję ,że to ten czop.
Aaa, ale Tobie zazdroszczę że już termin masz [emoji5] to w poniedziałek pewnie zrobią usg i się dowiesz czy obróciła się [emoji16]

36 łącznie z czego pokoje 25.5
Mnie metraż nie przeszkadza - mniej sprzątania. U rodziców mamy 18m dwa pokoje wspólny sracz i kuchnia...
On chce wiecej pokoi... i mnie tym gadaniem tylko wku..wia.
Brr. Jak.brzydko. Jak chce, to niech załatwi/zarobi. A nie zrzędzi.

Szkoda, że tak nie można facetowi powiedzieć (przynajmniej mojemu).
Ja bym jakoś dyplomatycznie podkreśliła zalety nowego miejsca i dobitnie poprosiła,żeby przestał narzekać, bo tobie też może tym obrzydzić.

A co do urządzania to dziś na olx można naprawdę dużo fajnych, tanich lub czasem za darmo rzeczy znaleźć.

Moja mama tak się urządzała (tj. tanio, używane) i ma naprawdę ładnie i przytulnie.

Byłam też sceptycznie do "za darmo" nastawiona, aż mi pokazała poduszkę kojec motherhood, niedaleko mojego miasta.

Pojechałam z myślą, że wywalę jeśli będzie jakaś brudna czy obrzydzająca. Wzięłam słodycze, z myślą że najwyżej tyle stracę. Pani miła, zadbana, z pięknego domu.
Wyprałam poszewkę i wypełnienie i przez 2miesiące miałam raj. Teraz już mnie tylko denerwuje, chyba zbyt dużo miejsca w łóżku zajmuję [emoji48] i ona się nie mieści. I poszewka się sypie, dokupię o ile się sprawdzi przy karmieniu.
A. Sama używaną pralkę beko oddałam za darmo. Prała ale trzeba było łożyska wymienić, w naszym przypadku 150zł bo mąż nie porafi, a starszy pan przyjechał i powiedział, że sobie to za 30 zrobi [emoji3]

Ja na czwartek a mam takie mieszane uczucia przy 1 porodzie się tak nie czułam jak teraz skurcze jakieś nie regularne bardziej w krzyżu boli czasem na brzuch przechodzi wieczorami w pochwie kucia dziecko się wierci plamienia ostatnio coś jak czop bezbarwny dziewczyny macie takie coś bo juz nie wiem co mam myśleć ?boje się przeoczyć cokolwiek

Dziewczyny co tak naprawdę mam wypatrywać?tych co 5 min trwających 1 min bez przerwy czy tego czopu właściwego?????

reklama
Brr. Jak.brzydko. Jak chce, to niech załatwi/zarobi. A nie zrzędzi.

Szkoda, że tak nie można facetowi powiedzieć (przynajmniej mojemu).
Ja bym jakoś dyplomatycznie podkreśliła zalety nowego miejsca i dobitnie poprosiła,żeby przestał narzekać, bo tobie też może tym obrzydzić.

A co do urządzania to dziś na olx można naprawdę dużo fajnych, tanich lub czasem za darmo rzeczy znaleźć.

Moja mama tak się urządzała (tj. tanio, używane) i ma naprawdę ładnie i przytulnie.

Byłam też sceptycznie do "za darmo" nastawiona, aż mi pokazała poduszkę kojec motherhood, niedaleko mojego miasta.

Pojechałam z myślą, że wywalę jeśli będzie jakaś brudna czy obrzydzająca. Wzięłam słodycze, z myślą że najwyżej tyle stracę. Pani miła, zadbana, z pięknego domu.
Wyprałam poszewkę i wypełnienie i przez 2miesiące miałam raj. Teraz już mnie tylko denerwuje, chyba zbyt dużo miejsca w łóżku zajmuję [emoji48] i ona się nie mieści. I poszewka się sypie, dokupię o ile się sprawdzi przy karmieniu.
A. Sama używaną pralkę beko oddałam za darmo. Prała ale trzeba było łożyska wymienić, w naszym przypadku 150zł bo mąż nie porafi, a starszy pan przyjechał i powiedział, że sobie to za 30 zrobi [emoji3]
My z mężem sami remontowaliśmy dom. To znaczy kupiliśmy zestaw szafek kuchennych gotowych za grosze. Dopasowaliśmy do kuchni i wyglądają jak na wymiar. Wiadomo nie są to rzeczy z górnej półki , ale wystarczająco jak dla nas. Boazerie malowaliśmy bo nie stać nas było w tej chwili na zrywanie. I wiele innych rzeczy.

Na Olx to potwierdzam można znaleźć fajne meble tylko trzeba obserwować za grosze. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy. Ludzie często chcą się czegoś pozbyć.
A jak chce się urządzić fajnie mieszkanie to i stare meble można fajnie pozmieniać za grosze. :)

Do góry