reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Następnym razem jak będę musiała kupić zmywarkę to też boscha kupię [emoji5]
No ja na pralkę Bosch nie mogę narzekać, mieliśmy jedną i teraz mamy drugą [emoji16]
Ja jutro mijam bezpieczny termin i będę mogła powiedzieć że ciążę mam donoszoną [emoji847]
Pralka i zmywarka u mnie też z Boscha i jestem bardzo zadowolona :)

To trudny czas dla każdej kobiety. Nie patrz na wygląd. To mija. naprawde. Najważniejsze ze masz zew soba zdrowe dziecko.
Wykarmisz to jeśli tylko w to uwierzysz.. Masz to tylko w głowie. Chcesz mieć więcej pokarmu, to częściej go przystawiaj. Na 1000 procent jesteś w stanie wykarmić i 2 Leosiów . Wystarczy że zrezygnujesz z mm i zaczniesz go często przystawiać.
Że zwolnieniem nie pomogę. Znajomi tak brali przy cc.. Ale nie wiem jak to robili i kto i gdzie im wystawiał.
Głowa do góry.. plac z jeśli potrzebujesz.. ściskam
Dziewczyny, Dziekuje za rady i wsparcie :)
Zwolnienie mam wystawione. Nie wiem do kogo poszedl moj maz (trafil do jakiegos innego gabinetu lekarskiego i tam mu jakas pindzia cos nagadala, ze nie dostanie), a jak poszlam do lekarki z polozniczego to powiedziala, ze oczywiscie, ze dostanie i przy mnie od razu zadzwonila do sekretariatu.
Wiem, ze wyglad nie jest najwazniejszy, ale czuje sie jakby mnie ciezarowka przejechala.
Co do karmienia to jednak mysle, ze zalezy od kobiety, stanu jej organizmu. Jednak CC to operacja, bardzo duza interwencja farmakologicza, bol, leki, kompletnie inny przebieg hormonalny niz porod sn.
Mysle, ze moze nie mialabym takich problemow gdyby nie te plaskie male brodawki i ich poranienie na samym poczatku.
Nawet chcialam wrzucic Wam focie jak leze z blizna na wierzchu z kompresem chlodzacym na opuchliznie i kompresami z szalwi na poranione piersi. Nie odwaze sie jednak i nie chce straszyc dziewczyn przed (szczegolnie pierwszym ;)).
Dzisiaj jest lepiej, bo mimo karmienia w nocy i odciagania laktatorem spalam calkiem sporo.
Co do pozycji to nam sie sprawdza spod pachy - Leo na piramidzie z poduszki-weza. Ja czuje, ze on ssie, ale mimo ssania z dwoch piersi jest nadal glodny. Chociaz rano nakarmilam go z jednej i poszedl spac na godzine.
Probuje leczyc brodawki, na prawa uzywam kapturka, bo jest gorsza. Jak podgoje to przestane.
Moj plan na dzisiaj to karmic, odciagac, leczyc piersi i rane.
Nie wiem czy zdolam, ale musze kupic kilka bawelnianych stanikow do karmienia. Rozmiar jest dla mnie zagadka, ale wiem, ze musza byc przewiewne. Aha i pizame do karmienia, jakas ladna na poprawe nastroju.
@GoJ wrzucalas kiedys taka fajna flanelowa tunike tutaj. Pamietasz skad byla. Bylby to idealny steoj domowy na teraz :).

reklama
Jakoś to będzie a to coś dostaniesz a to zaczekasz a jak człowiek sam do wszystkiego sam dochodzi trudem to później ma satysfakcję i docenia z większą siła niż ci co wszystko dostają i mają od razu na tacy! Najważniejsze lodówka, kuchenka i garnek abyś mogła chociaż zupę ugotować i pralka! A ludzie naprawdę oddaja takie rzeczy musisz się ogłosić że przyjmiesz
Pralkę zabieram. Na lodówkę uciułałam. Kuchenka jest w mieszkaniu nowa. Także luz. Z tym dorabianiem masz rację ja ba wszystko co mam sama zarobiłam i nienawidzę niszczenia itp.

Do góry