reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A no i cholerna skleroza zapomniała dać cioteczkom fotkę prawie 2 tygodniowego Mikiego w nowych już rozmiarowych śpiochach.
20180908_052750.jpg

Załączniki

• 20180908_052750.jpg
    20180908_052750.jpg
    778,7 KB · Wyświetleń: 535
reklama
Wlasnie probuje przeczytac kilkanascie ostatnich stron podczas wietrzenia rany.
Mam baby blusa- nagle wybucham placzem, ze Leo jest taki malutki, ze nie moge wykarmic go piersia. W szpitalu zrobilam szoł jak ryczac poszlam do lekarzy, ze odmowiono mezowi zwolnienia na mnie. A w domu lezac z tym pocierym brzuchwm i ostrupialymi piersiami zaczelam plakac, ze ja nie wygladam juz jak kobieta (obiektyw ie wygladam slabo: oczy zapuchniete od zmeczenia i placzu, stopy i kostki spuchniete jak klocki.. ) slabo ..

To trudny czas dla każdej kobiety. Nie patrz na wygląd. To mija. naprawde. Najważniejsze ze masz zew soba zdrowe dziecko.
Wykarmisz to jeśli tylko w to uwierzysz.. Masz to tylko w głowie. Chcesz mieć więcej pokarmu, to częściej go przystawiaj. Na 1000 procent jesteś w stanie wykarmić i 2 Leosiów . Wystarczy że zrezygnujesz z mm i zaczniesz go często przystawiać.
Że zwolnieniem nie pomogę. Znajomi tak brali przy cc.. Ale nie wiem jak to robili i kto i gdzie im wystawiał.
Głowa do góry.. plac z jeśli potrzebujesz.. ściskam

Ostatnia edycja:
A jak poradzilas soboe z brodawka?
Po prostu karmiłam. Nie miałam żadnych muszli itp i żadnego mm. Uznałam że jestem w stanie bo często przystawiałam i wiedziałam że mleko jest. Jak miał zoltaczke i ciągle spał skorzystałam z tej strzykawki co ania pisze, tzn odcignelam laktatorem i wlałam do strzykawki. Ze strzykawki był taki cieniutkie kanalik i podczas kp tym kanalikiem wstrzyknelam więcej, ale dziecko miało cycka w buzi. Jak dasz butle, to jest maluchowi łatwiej i nie chce się postarać z cycka..

Ostatnia edycja:
Dzień dobry [emoji846] jak dobrze że dziś sobota i nie trzeba zaraz wstawać [emoji12]
@GoJ ale Ty masz sny, masakra [emoji23]
Co do karmienia piersią nigdy nie miałam z tym problemów, także współczuję mamom które muszą się męczyć z przystawianiem maluszków do cyca.

Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
IMG_20180906_201905.jpg
IMG_20180907_100216.jpg

Załączniki

• IMG_20180906_201905.jpg
    IMG_20180906_201905.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 483
  • IMG_20180907_100216.jpg
    IMG_20180907_100216.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 484
Dzień dobry [emoji846] jak dobrze że dziś sobota i nie trzeba zaraz wstawać [emoji12]
@GoJ ale Ty masz sny, masakra [emoji23]
Co do karmienia piersią nigdy nie miałam z tym problemów, także współczuję mamom które muszą się męczyć z przystawianiem maluszków do cyca.
Moje. sny odzwierciedlają chyba to jak bardzo zryty mam beret ;)

Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
Zobacz załącznik 895840 Zobacz załącznik 895841
Ale Basia to wykapany tata.

Ale ja laktatorem po calym cyklu 7/5/3 ściagam moze jeden, moze dwa mililitry. Piersi na etapie strupkow- zrobilam kompres z szalwi, smaruje mlekiem na zmiane z mascia lanolinowa.
Maz nie pozwoli mi na niedokarmianie dziecka. Ja tez sobie nie wyobrazam calodziennego karmienia, bo brodawki nie wytrzymaja. No i ten placz mimo karmienia z obu piersi na zmiane chwile po zaprzestaniu. On jest strasznie glodny, szuka bardzo mocno jedzenia.
W 3 dobie 2ml to dobra ilość. Z tego co pamiętam o 1ml mniej niż doba dziecko. Częściej przystawiać i samo się rozkręci. Spróbuj przystawiać go co godzinę, zobaczysz co się stanie.. uwierz w siebie.. mąż w Ciebie wierzy to duży sukces.
Ja w pewnym momencie przystawiałam mniej z tej poranionej i zrobiła się większa ta druga.. może pamiętasz jak pisałam. Kp jest w głowie. I jeśli możesz to więcej karm niż odciagaj. Mleko to żywa substancja i kontakt pierś usta dziecka działa cuda.. pamiętasz książkę Magdy. Na bank musiała o tym pisać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry