reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A no i cholerna skleroza zapomniała dać cioteczkom fotkę prawie 2 tygodniowego Mikiego w nowych już rozmiarowych śpiochach.
20180908_052750.jpg

Załączniki

• 20180908_052750.jpg
    20180908_052750.jpg
    778,7 KB · Wyświetleń: 539
reklama
Wlasnie probuje przeczytac kilkanascie ostatnich stron podczas wietrzenia rany.
Mam baby blusa- nagle wybucham placzem, ze Leo jest taki malutki, ze nie moge wykarmic go piersia. W szpitalu zrobilam szoł jak ryczac poszlam do lekarzy, ze odmowiono mezowi zwolnienia na mnie. A w domu lezac z tym pocierym brzuchwm i ostrupialymi piersiami zaczelam plakac, ze ja nie wygladam juz jak kobieta (obiektyw ie wygladam slabo: oczy zapuchniete od zmeczenia i placzu, stopy i kostki spuchniete jak klocki.. ) slabo ..

To trudny czas dla każdej kobiety. Nie patrz na wygląd. To mija. naprawde. Najważniejsze ze masz zew soba zdrowe dziecko.
Wykarmisz to jeśli tylko w to uwierzysz.. Masz to tylko w głowie. Chcesz mieć więcej pokarmu, to częściej go przystawiaj. Na 1000 procent jesteś w stanie wykarmić i 2 Leosiów . Wystarczy że zrezygnujesz z mm i zaczniesz go często przystawiać.
Że zwolnieniem nie pomogę. Znajomi tak brali przy cc.. Ale nie wiem jak to robili i kto i gdzie im wystawiał.
Głowa do góry.. plac z jeśli potrzebujesz.. ściskam

Ostatnia edycja:
A jak poradzilas soboe z brodawka?
Po prostu karmiłam. Nie miałam żadnych muszli itp i żadnego mm. Uznałam że jestem w stanie bo często przystawiałam i wiedziałam że mleko jest. Jak miał zoltaczke i ciągle spał skorzystałam z tej strzykawki co ania pisze, tzn odcignelam laktatorem i wlałam do strzykawki. Ze strzykawki był taki cieniutkie kanalik i podczas kp tym kanalikiem wstrzyknelam więcej, ale dziecko miało cycka w buzi. Jak dasz butle, to jest maluchowi łatwiej i nie chce się postarać z cycka..

Ostatnia edycja:
Dzień dobry [emoji846] jak dobrze że dziś sobota i nie trzeba zaraz wstawać [emoji12]
@GoJ ale Ty masz sny, masakra [emoji23]
Co do karmienia piersią nigdy nie miałam z tym problemów, także współczuję mamom które muszą się męczyć z przystawianiem maluszków do cyca.

Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
IMG_20180906_201905.jpg
IMG_20180907_100216.jpg

Załączniki

• IMG_20180906_201905.jpg
    IMG_20180906_201905.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 486
  • IMG_20180907_100216.jpg
    IMG_20180907_100216.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 486
Dzień dobry [emoji846] jak dobrze że dziś sobota i nie trzeba zaraz wstawać [emoji12]
@GoJ ale Ty masz sny, masakra [emoji23]
Co do karmienia piersią nigdy nie miałam z tym problemów, także współczuję mamom które muszą się męczyć z przystawianiem maluszków do cyca.
Moje. sny odzwierciedlają chyba to jak bardzo zryty mam beret ;)

Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
Zobacz załącznik 895840 Zobacz załącznik 895841
Ale Basia to wykapany tata.

Ale ja laktatorem po calym cyklu 7/5/3 ściagam moze jeden, moze dwa mililitry. Piersi na etapie strupkow- zrobilam kompres z szalwi, smaruje mlekiem na zmiane z mascia lanolinowa.
Maz nie pozwoli mi na niedokarmianie dziecka. Ja tez sobie nie wyobrazam calodziennego karmienia, bo brodawki nie wytrzymaja. No i ten placz mimo karmienia z obu piersi na zmiane chwile po zaprzestaniu. On jest strasznie glodny, szuka bardzo mocno jedzenia.
W 3 dobie 2ml to dobra ilość. Z tego co pamiętam o 1ml mniej niż doba dziecko. Częściej przystawiać i samo się rozkręci. Spróbuj przystawiać go co godzinę, zobaczysz co się stanie.. uwierz w siebie.. mąż w Ciebie wierzy to duży sukces.
Ja w pewnym momencie przystawiałam mniej z tej poranionej i zrobiła się większa ta druga.. może pamiętasz jak pisałam. Kp jest w głowie. I jeśli możesz to więcej karm niż odciagaj. Mleko to żywa substancja i kontakt pierś usta dziecka działa cuda.. pamiętasz książkę Magdy. Na bank musiała o tym pisać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry