reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Oooo małe cycki to ja :)
Czyli, że u mnie coś się wydarzy :)
Ha ha. A u mnie chłopiec. Tzn mogłoby to być o mnie. Nawet z obsikaniem [emoji6]

Ktg dobre ale nie szałowe, skurcze mi jakieś tam wyszły. Tj słabe i nieregularne. Jakieś 50-60 maksymalnie. Położna się przejęła, a doktor tylko kazał jutro na ktg przyjść.
Chyba dobrze, że ta wizyta dziś wieczorem.
Idę do domu odpocząć, póki dzieci nie ma.
I nie wiem czy się szczypać po piersiach, sprzątać czy może leżeć i ruchy liczyć.
Śmierdzi mi szpitalem, tj położna mnie trochę nastraszyła nim.
Idę się oczyszczać na razie [emoji15] [emoji57]

wiciowamama dobrze jest mieć swoje ubranka, przy pierwszym porodzie na pierwsze założyli szpitalne ubranka, a teraz od razu założyli moje. jak jest ciepło to preferują same pajace lub body i półśpiochy. Zapomniałam dodać że możesz zabrać swój laktator, gniazdka są przy łóżkach i jedno na ścianie (jest mocniejsze). potrzebujesz kocyk/rożek, pieluchy tetra, flanela/bambusowa, pampersy, chusteczki, kremik do pupy ewentualnie sól fizjologiczną do oczek i waciki.

Mam depresję dziś.
Szyjka nic się nie ruszyła. Żadnego rozwarcia. W poniedziałek mam się położyć w szpitalu. Dodatkowo mała mi się tak obróciła ,, potylicznie tylnie ", że moze być problem jak będę miała już spore rozwarcie. Lekarz kazał mi mieć nadzieję ,że się jeszcze przekręci. A od położnej wiem że nie jest to wskazanie do CC , ale ponoć boli gorzej niż przy innym ułożeniu. Mała waży ok 4 kg. Mam się obserwować i jak będzie źle jechać na szpital.
Już mi się chce wyć i płakać.
No.i ogólnie teraz mam leżeć .

Biedna współczuje bardzo Ci

Hej dziewczyny, ja tez po dluzszej nieobecnosci (juz chyba nie nadrobie tutaj zaleglosci z ponad tygodnia). Urodzilam w 39,5 tc.

Chcialabym przedstawic Kubusia, urodzonego 29.08.2018, 3520g, 56cm.
Cesarka przebiegla perfekcyjnie i bezbolesnie w srode, w czwartek bylam juz na nogach-wszystko tak jak chcialam-100% bez bolu!

pozdrawiam Was serdecznie i bede sledzic aktualne newsy!

Zobacz załącznik 894858
Gratulacje

Hej dziewczyny, ja tez po dluzszej nieobecnosci (juz chyba nie nadrobie tutaj zaleglosci z ponad tygodnia). Urodzilam w 39,5 tc.

Chcialabym przedstawic Kubusia, urodzonego 29.08.2018, 3520g, 56cm.
Cesarka przebiegla perfekcyjnie i bezbolesnie w srode, w czwartek bylam juz na nogach-wszystko tak jak chcialam-100% bez bolu!

pozdrawiam Was serdecznie i bede sledzic aktualne newsy!

Zobacz załącznik 894858

Superr!! Sliczny Kubus [emoji7]

Martabunia i moja córka była inaczej ta głowa ulozona nie pamiętam jak to się nazywa może tak jak i u Ciebie i mi tel mówiła lekarka że mogę mieć ciężki poród, i tak sobie myślę że może przez to ułożenie te krocze mi pękło aż do 3 stopnia. Po urodzeniu miała przez chwilę stozkowa głowę. Teraz nie wiem jak jest ułożone dZiecko i nie chce nawet wiedZieć , co ma być to będzie , same stresy w tych ciazach.

Ja się urodziłam przed terminem jakoś kilka dni , ale to akurat na farcie , bo łożysko się mamie oderwało :) więc była cesarka i ratunek.

Już mnie az tak nie przeraża to ,że urodzę później. Prawdopodobnie. Moja siostra pierwsze przechodziła 2 tygodnie i skończyło się CC .

Tylko ,że jeśli się położe to będą mnie trzymać. Zrobią sobie króliczka doświadczalnego . Te wstrętne łapska zanurzone w moim bobrze ... Matko droga.

reklama
Martabunia i moja córka była inaczej ta głowa ulozona nie pamiętam jak to się nazywa może tak jak i u Ciebie i mi tel mówiła lekarka że mogę mieć ciężki poród, i tak sobie myślę że może przez to ułożenie te krocze mi pękło aż do 3 stopnia. Po urodzeniu miała przez chwilę stozkowa głowę. Teraz nie wiem jak jest ułożone dZiecko i nie chce nawet wiedZieć , co ma być to będzie , same stresy w tych ciazach.

Nie strasz Marty...
Marta popłacze sobie a potem zobaczysz szybko urodzisz- tej myśli się trzymaj :)

Do góry