reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny, ja tez po dluzszej nieobecnosci (juz chyba nie nadrobie tutaj zaleglosci z ponad tygodnia). Urodzilam w 39,5 tc.

Chcialabym przedstawic Kubusia, urodzonego 29.08.2018, 3520g, 56cm.
Cesarka przebiegla perfekcyjnie i bezbolesnie w srode, w czwartek bylam juz na nogach-wszystko tak jak chcialam-100% bez bolu!

pozdrawiam Was serdecznie i bede sledzic aktualne newsy!

Zobacz załącznik 894858
Minxior gratulacje [emoji7]Kubuś prześliczny i te włosy [emoji7][emoji8]
Ja siedzę w poczekalni i chyba pobiłam wszelkie rekordy wagi bo przytyłam od początku ciąży całe 700 gram [emoji39] ciśnienie za to mam niskie bo 90/60 i odebrałam wynik GBS i jest ujemny. A teraz informacje dostaliśmy że lekarz spóźni się około godziny [emoji16] [emoji37]

Hej dziewczyny, ja tez po dluzszej nieobecnosci (juz chyba nie nadrobie tutaj zaleglosci z ponad tygodnia). Urodzilam w 39,5 tc.

Cesarka przebiegla perfekcyjnie i bezbolesnie w srode, w czwartek bylam juz na nogach-wszystko tak jak chcialam-100% bez bolu!

Zobacz załącznik 894858
Gratuluję jakie ma czarne długie włosy

Mam depresję dziś.
Szyjka nic się nie ruszyła. Żadnego rozwarcia. W poniedziałek mam się położyć w szpitalu. Dodatkowo mała mi się tak obróciła ,, potylicznie tylnie ", że moze być problem jak będę miała już spore rozwarcie. Lekarz kazał mi mieć nadzieję ,że się jeszcze przekręci. A od położnej wiem że nie jest to wskazanie do CC , ale ponoć boli gorzej niż przy innym ułożeniu. Mała waży ok 4 kg. Mam się obserwować i jak będzie źle jechać na szpital.
Już mi się chce wyć i płakać.
No.i ogólnie teraz mam leżeć .

Mam depresję dziś.
Szyjka nic się nie ruszyła. Żadnego rozwarcia. W poniedziałek mam się położyć w szpitalu. Dodatkowo mała mi się tak obróciła ,, potylicznie tylnie ", że moze być problem jak będę miała już spore rozwarcie. Lekarz kazał mi mieć nadzieję ,że się jeszcze przekręci. A od położnej wiem że nie jest to wskazanie do CC , ale ponoć boli gorzej niż przy innym ułożeniu. Mała waży ok 4 kg. Mam się obserwować i jak będzie źle jechać na szpital.

Gratulacje wagi.. fajniutkie są takie większe bobasy. Możesz sobie darować rozmiar 56:)
Głowa do góry. To już ostatnia prosta.
Mi płacz pomaga się oczyścić.. niby dużo różnych czynników wskazywało by u Ciebie że już już.. A jednak.
Będę się powtarzać, ale moja położna twierdzi, że większe dzieci lubià się rodzić po terminie i naprawdę potrzebują więcej czasu.. zawsze jak podawałaś że córcia większa to mi się przypomniało. Ustawieniem się nie martw. Najwazniejsze, ze głowka w dole, skoro sie jeszcze w kanal nie wstawila to moze zmienic poxycje..
Buziaki ci przesyłam i może się umówimy na wspólny poród 14? To 5 dni po terminie, może tyle jej wystarczy?

A i rozumiem, że czekałaś wcześniej. Ja w poprzedniej ciazy też, i usg wskazywało wcześniej, ale to było tylko wielkość dziecka. Młody urodził się 6 dni po- po oxy i gin powiedziała, że nie miał zamiaru wychodzić..
A Ty i mąż rodzilisvie się w terminie, czy po? My oboje po i to m 14dni, ja 9 mimo ciąży blizniaczej

Zobacz załącznik 894858
Gratulacje wielkie!! Cześć Kubuś :* Jest piękny :) a Ty nie miałaś mieć 30 cc? Coś wcześniej ruszyło? Super że wszystko dobrze poszło. Wszystkiego dobrego dla Was. :)

UWAGA!
Która tam chciała żebym dospała i żeby co mi się przyśniło.
Ciąża bliźniacza powikłana. Chłopczyk. Obsikane kanapki. Obs..ana cioocia. Małe cycki..
Ja!! Małe cycki się zgadzają, ale bliźniaki i chłopiec to nie u mnie :p

reklama

Zobacz załącznik 894858
Gratulacje! Słodkości :)
Zerknelam na usg z wczoraj.
Bo bylo zdjecie kosci udowej a wiem ze po tym okreslaja wage.
Wiec tam doczytalam dokladniej i wynika z pomiaru ze Ulka wazy 3400g
Ale w zeszly czwartek taki sam pomiar na innym usg co prawda pokazywal 2780g
Chyba w tydzien pol kilo nie przybrala!
Ciekawa jestem. Po porodzie sie dowiem bo te usg to widze szaleje jak chce.
Onichyba do obliczania wagi mają jakiś algorytm - obwód brzuszka, obwód główki i kość udowa.
Do cc można być w staniku? Tak z ciekawości pytam ;)
Nie. Tylko koszula operacyjne. Przy ewentualnym użyciu elektrycznej koagulacji mogłoby cię poparzyć np. od fiszbin.
Mam depresję dziś.
Połóż się, odpocznij. Jeśli trzeba to wypłacz się. Jeszcze może zmienić ułożenie. Wystarczy, że przekręci się na drugi bok [emoji14]

Do góry