Forowa wiedźmaGoj daj znac jak wysnisz mi termin usg
reklama
Miałam to samo w sumie przed zresztą teraz nie wzruszają mnie dzieci zbytnio ale MÓJ kurczaczek to inna bajkaFajnooo
Ja jak slysze te maluszki tutaj to mnie nic nie rusza. Instynkt -50
Ja też... Ale jestem w szoku bo na punkcie Bartka i Kacpra takiego pie..lca nie miałam. Kochałam ich oczywiście ale jakoś tak chłodniej... Chyba się starzeję.Wiedziałam, że tak będzie cieszę się bardzo
Mnie czeka jutro pierwszy spacer z dwójką dzieci ciekawe jak ogarnę [emoji14]
Mąż nawet zauważył że teraz jestem najlepszą matką jakkolwiek to brzmi. Mam jakieś nie wiem skąd pokłady cierpliwości miłości spokoju czułości... Co procentuje też u starszaków...
Ktosik_Cosik
Zaciekawiona BB
hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle.
A jeszcze dodam ze jesli nie czujesz ruchow dziecka i sie niepokoisz zadzwon na Triage lub MAU (MAS) nr telefonu powinien byc w zoltej ksiazce. Tam powiedza co i jak.
Jutro pewnie polozna zaproponuje masaz szyjki. Generalnie jesli jestes zdrowa i ciaza przebiega prawidlowo po terminie robia najpierw 2x masaz szyjki, potem dopiero wywoluja
Adell1994
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny może teraz uda mi się was nadrobić powoli
My już dzisiaj o 12 byliśmy w domu , pierwsza kąpiel zaliczona Malutki był trochę niespokojny ale nowe otoczenie , musi się przyzwyczaić
Cyce pełne , jak za długo nie je to aż bolą .
Dół boli nieziemsko przy chodzeniu po schodach, a niestety muszę bo toaletę mam na dole , a pokój na górze. Położna już dzwoniła , wizyta w piątek . To tak pokrótce u nas tyle
My już dzisiaj o 12 byliśmy w domu , pierwsza kąpiel zaliczona Malutki był trochę niespokojny ale nowe otoczenie , musi się przyzwyczaić
Cyce pełne , jak za długo nie je to aż bolą .
Dół boli nieziemsko przy chodzeniu po schodach, a niestety muszę bo toaletę mam na dole , a pokój na górze. Położna już dzwoniła , wizyta w piątek . To tak pokrótce u nas tyle
majacyr
ŚlicznyLeoś. Moje wyczekane szczescieZobacz załącznik 894724 jestem zmeczona, znieczulenie puszcza, maluch spi obok, wtulony. Jest cudowny
Napisze wiecej jak troche dojde do siebie.
Mama7
Normalne chwilę przed porodem więc może już niedługo?hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle. czy to normalne ?
Mama7
A dużo tego? Mi lek zapowiedziała że może być po badaniuCześć dziewczyny zauważyłam jak się podcieralam to brunatna wydzieline? Czy to jest czop? Czy po wczorajszym badaniu szyjki ?
Mama7
To super same fajne wiadomości u ciebieByłam dziś na wizycie. Blanka przybrała 1 kg od wizyty na początku sierpnia i teraz wazy już 3 kg. To ładnie jak na 36tc+3 Przepływy ok, wszystko ok. Szyjka skróciła się i zmiękła, rozwarcia nie ma, ale juz w każdej chwili mogę spodziewać się porodu. Ale mogę też przenosić - wiadomo nikt dokładnie nie przewidzi kiedy będzie poród SN.
Młoda chociaż odrobinkę się zlitowała i na jedną krótką chwilę odsłoniła kawałek buźki - widziałam uroczy zadarty nosek i jak rusza ustami
Ginekolog mówił, że ogólnie mało już widać na usg... nawet na tej kartce z parametrami wyczytałam później że zakres błędu w pomiarach to plus/minus 400 g.
Przez chwilę pozachwycaliśmy się wynikami morfologii i tym jak pięknie udało mi się uciec anemii
Standardowo dzień przed wizytą przybrałam kolejne kilogramy. A praktycznie cały miesiąc bujałam się z wagą z poprzedniego badania Co za złośliwość, aaaa!!
Mam się nie przejmować tym, że nie czuję praktycznie żadnych skurczów, że nic mnie nie boli. Mam się z tego cieszyć
Mówiłam, że czuję dużo spokojnych ruchów. Lekarz stwierdził, że oni w położnictwie nie jakościują ruchów, niewazne jakie są - ważne że są, mogą być spokojne, leniwe, energiczne. Mają być. Wtedy jest ok.
reklama
Mama7
Super. GratulacjeMamy Leosia, ma 2700 gr, 52 cm, jest zdrowy i sliczny, jadl juz cyca, a teraz spi.