reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dochodzę do wniosku że mój organizm jeszcze potrzebuje rekonwalescencji...
Rozpoczęcie u Bartka. Przychodnia. I jestem zmęczona... Bolą kopyta.

@StarAnia .mam do ciebie pytanie. Czemu młody czasem zaraz po cycu ulewa. Pytam bo mi żaden nie ulewał. Zastanawiam się czemu Mikiemu to się zdarza. To jest zaraz po odessaniu. Zazwyczaj powiązane z czkawką. Nie wiem czy on za dużo żre czy co?

Mi tez ulewa Może to niedojrzałość jeszcze układu pokarmowego ? A może końcówki nie poklnal i wypluł ? Nie wiem sama

reklama
Eh... Zwariuje tutaj. Jak któraś z Was mówiła, że ma ciężka ciąże to teraz Was zagne dwoma przypadkami, z którymi leżę.
Dziewczyna spod okna jest w 25 tyg. Ciąży i jest tu już 3 tygodnie. Ma 32 lata, pierwsze dziecko w brzuszku i ma łożysko przodujace dodatkowo jeszcze wrosniete w ścianki szyjki macicy. Wstawać może tylko 2-3 razy w ciągu dnia.
A dzisiaj dołączyła do nas druga leżąca, 21 lat, drugie dziecko (pierwsze zmarło po 4 miesiącach od porodu), 27 tyg. Ciąży (tamta ciąża zakończyła się w 27) i trafiła tu, bo się okazało, że ma rozwarcie 3 cm.
Można się załamać... A ja marzę tylko o tym porodzie naturalnym w szybkim tempie...
Się naogladam... Już bym chciała być w domu.

Rety dziewczyny się naoogladacie, nasluchacie krzyków.... :/ no każą dużo pić ale żeby wstać siku pod tym ktg to u mnie robiły problem... seremida jak spacer z mała? Goj chłopaków masz super :) bajdelka lub może któraś z was macie dobry przepis na ciasto ze śliwkami?

U mnie leniwie.
Kluska nie wspolpracuje na ktg, ucieka na boki.
Ale ogolnie ma troche za wysokie tetno.
Polozna pytala sie czy pije, jak jej powiedzialam ile i czego to tylko biedna glowa pokrecila.
No i mowila ze 25 lat pracuje i ze jak mama jest odwodniona to dziecko ma to tetno podwyzszone. Mam do wieczora wmusic w siebie przynajmniej litr.

A w ogole jakas laska rodzi.
Przed chwila krzyczala tak ze az sie wystraszylam. Ze ona juz nie moze tak.
Powiem wam ze jakbym tu ze skurczami lezala to bym sie zestrachala jak nie wiem tym wyciem
:o;)
Slowo. Ja sie tak nie darlam a jak rodzilam to sama bylam wiec tez nie slyszalam innych. Oby niedlugo urodzila bo juz godzine jest na tej porodowce
Co do odwodnienia ja tak się ostatnio właśnie załatwiłam w czasie upałów... Niby piłam ale a to herbata a to jakiś soczek i w ilościach takich, co kot napłakał. Myślałam, że nadrabiam owocami typu arbuz itd. ale tak się niestety nie da... Jeden dzień porządnego nawadniania i tętno już się uspokoiło, w kolejnych dniach na kontrolnych KTG już był piękny zapis. Od tamtej pory 2-3 l samej wody dziennie to już rytuał.

Dzien dobry!
Co do odwodnienia ja tak się ostatnio właśnie załatwiłam w czasie upałów... Niby piłam ale a to herbata a to jakiś soczek i w ilościach takich, co kot napłakał. Myślałam, że nadrabiam owocami typu arbuz itd. ale tak się niestety nie da... Jeden dzień porządnego nawadniania i tętno już się uspokoiło, w kolejnych dniach na kontrolnych KTG już był piękny zapis. Od tamtej pory 2-3 l samej wody dziennie to już rytuał.
Ja w upaly jak pilam za malo to mialam skok cisnienia, podwyzszone tetno i dusznosc). Jak swiadomie zaczelam pic wiecej, to wszystko mi sie wyrownalo.

reklama
Do góry