reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja czekam na wyniki krwi malego i jak beda ok to szczepienie i wychodzimy. A rano byl jescze problem bo do wczoraj wieczorem zszedl z wagi prawie 10% i rank wzieli na wazenie i powiedzieli, ze jak jeszcze schudl, to go zostawia, ale na szczecie od wczoraj wieczorem przybral 90 gr. Przy karmieniu mozna jesc i pic wszystko wszystko, tak? Tzn. Oczywiscie bez alkoholu :)
Trzymam kciuki by wyniki były ok i dziś do domku byście wyszli [emoji110] [emoji110]
A co do jedzenia to kwestia indywidualna ale też trzeba próbować jeść wszystko wtedy ewentualnie wyeliminować produkty jeżeli maleństwo będzie niespokojne [emoji4]

reklama
Może masuj sobie sutki;) jeśli masz już trochę rozwarcia to zawsze szansa jest. Trzymam kciuki żeby było jak chcesz:)
Dzisiaj rano trochę pomasowalam i zdziwiłam się, że mam już mleko. Niestety jakoś mnie to nie podniecilo. Chyba się przejdę po piętrach po coś do picia. Najlepsze, że mnie to wchodzenie na 3 piętro nie męczy, a mojego męża wczoraj jak przyjechał to zmeczylo.
Miałam mieć tego psychologa, a do tej pory nikogo nie ma. Chciałabym z nim porozmawiać, może mi to pomoże się uspokoić?

Dzisiaj rano trochę pomasowalam i zdziwiłam się, że mam już mleko. Niestety jakoś mnie to nie podniecilo. Chyba się przejdę po piętrach po coś do picia. Najlepsze, że mnie to wchodzenie na 3 piętro nie męczy, a mojego męża wczoraj jak przyjechał to zmeczylo.
Miałam mieć tego psychologa, a do tej pory nikogo nie ma. Chciałabym z nim porozmawiać, może mi to pomoże się uspokoić?
Biedna Ty się masz [emoji26] Wiem też że masowanie górnej części brzucha może wywołać skurcze a masowanie skutków też tylko trzeba robić to dość często i długo

No tak. Bo w koncu konkretnie powiedzieli co i jak.
A nie jak do tej pory moj gin ze moze za tydzien a moze za dwa a moze jeszcze pozniej sie zobaczy.

Pytalam o cesarki tutaj.
Nie ma mozlowosci wykupienia jednoosobowej sali, i tak bede na takiej lezec zreszta.
Maz moze byc ze mna od 8:00 rano, na czas cesarki czeka w korytarzu, potem przez okno moze zobaczyc, lekarz pokaze i powie jaki stan i wtedy moze wrocic do mnie na sale.
Odwiedziny do 22:00
Pani prosila tylko zeby jak najmniej odwiedzajacych na raz bo to lepiej dla mnie i dziecka.
Przez 2 godziny leze na jednej sali bez ruchu.
Potem kolejne 2 godziny na poporodowej juz, tez bez ruchu. Potem mam sie w miare mozliwosci wiercic, krecic. Po 12h wstac trzeba do lazienki juz.
Przez ten czas gdy ja bez ruchu kluska bedzie na noworodkach. Beda donosic na karmienie do piersi i zabierac poki nie bede mogla sama sie nia zajac.
To tak ogolnie co sie dowiedzialam
Fajnie że wiesz na czym stoisz i jak to wszystko wyglądać będzie.

Ja czekam na wyniki krwi malego i jak beda ok to szczepienie i wychodzimy. A rano byl jescze problem bo do wczoraj wieczorem zszedl z wagi prawie 10% i rank wzieli na wazenie i powiedzieli, ze jak jeszcze schudl, to go zostawia, ale na szczecie od wczoraj wieczorem przybral 90 gr. Przy karmieniu mozna jesc i pic wszystko wszystko, tak? Tzn. Oczywiscie bez alkoholu :)
Tak można wszystko.

Dochodzę do wniosku że mój organizm jeszcze potrzebuje rekonwalescencji...
Rozpoczęcie u Bartka. Przychodnia. I jestem zmęczona... Bolą kopyta.

@StarAnia .mam do ciebie pytanie. Czemu młody czasem zaraz po cycu ulewa. Pytam bo mi żaden nie ulewał. Zastanawiam się czemu Mikiemu to się zdarza. To jest zaraz po odessaniu. Zazwyczaj powiązane z czkawką. Nie wiem czy on za dużo żre czy co?

Biedna Ty się masz [emoji26] Wiem też że masowanie górnej części brzucha może wywołać skurcze a masowanie skutków też tylko trzeba robić to dość często i długo
Nie mam tu za bardzo jak. Lekarze też wolą, abym dużo nie chodziła, a mnie tu roznosi. Może sama Basia ruszy. Mówiłam do niej, aby zdecydowała za mnie. Najwyżej będzie cesarka i mąż będzie przy porodzie. A jak się uda SN to będę przeszczesliwa.

Nie mam tu za bardzo jak. Lekarze też wolą, abym dużo nie chodziła, a mnie tu roznosi. Może sama Basia ruszy. Mówiłam do niej, aby zdecydowała za mnie. Najwyżej będzie cesarka i mąż będzie przy porodzie. A jak się uda SN to będę przeszczesliwa.
To masuj brzuszek u góry, spróbować możesz [emoji6]

reklama
Do góry