reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mnie dziś pierwsza wyprawa z domu czekała. Musiałam wyjść się przewietrzyć bo ile można.
Ale za bardzo wycenilam swoje moce. Szybkim tempem poszłam do sklepu i spowrotem i skończyło się tak że jak wlazlam na klatkę to praktycznie po ścianie sunelam sie do domu.. .tak mi się nagle gorąco i słabo zrobiło że masakra. Mój A .się przeraził i kąsał że już nigdy sama nie wyjdę i po co mi to bylo:eek:
Ale z organizmem nie wygrasz, nie ma co. Tu wydaje się że czloczło pełen vigoru a nagle taka słabość dosięga .
Uważaj na siebie! Ja nie biegam jeszcze spaceruję ale mi też krzyż nie pozwala na harce... Muszę wybrać się na masaż terapeutyczny... znów...

Hej dziewczyny. U mnie sie totalnie uspokoiło, zadnych boli, skurczy itp. Dziś na chwilę wyskoczyłam do siostry bo zaprosiła mnie na kawe, a tam niespodzianka[emoji16]mini impreza z okazji przyszłego macierzyństwa [emoji6]siostra zaprosiła kilka moich koleżanek i bardzo miło spędziliśmy czas. Fajnie się było oderwać .
Dziewczyny, które są lub od jutra będą w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby pobyt okazal się jak najmniej problematyczny i oczywiście, żeby z malenstwami było wszystko ok Zobacz załącznik 894174Zobacz załącznik 894175
Ale super niespodzianka. Szkoda jeść tych muffinek. Balonik bomba.

Może jeszcze te podkłady na sedes?

U mnie drugie ktg idealne. Wyszły jakieś skurcze do 60. Ale może że 2. Szyjka na 2cm i 1 palec. Czyli nie rodzę na ta chwilę. Ilosc wod i przepływy ok. Pustki na na żelaznej.
Wróciłam do domu. Dobranoc
Takie mi się na porodowce zapisywały przy pierwszym KTG...

kliska mnie zaczęło coś boleć podbrzusze jak na okres. Przypomniało mi się tym samym jakie te cholerne skurcze porodowe są bolesne, chciałabym zniknąć tak się boję że nie opanuje tego bólu i dostanę histerii, mi też by się psycholog przydał.... a cc też się bardzo boję.... coś na uspokojenie by nam się przydało ;)
Powiem Ci że te skurcze porodowe jak się ma wody to luz w porównaniu z tymi bez wód... Wczoraj gadałam z sąsiadką która też jedno z dzieci rodziła bez wód. Ona po 24h od odejścia ja prawie 47h po... Wtedy te skurcze są jakby wszystko zaciskało się wokół dużego kamienia o ostrych krawędziach. A najgorsze że czujesz ból ale do partych nie wiesz czy to TO...

Jem sniadanie bo mnie mdlilo.
Nic lekarz nie mowil zeby na czczo... kit tam zreszta.
Nie wiem kiedy mnie przyjma a glodna tam siedziala nie bede.
Przespalam nocke ale nad ranem mialam dzikie sny. Takie realne ze juz zamiast spac to czuwalam.
Obudzilam sie przed budzikiem pol godziny.
Ogarnelam dom i dopijam kawe. Denerwuje sie.
Kluska sie zaczyna przeciagac. Czekam
Współczuję.
My mamy oba rozpoczęcia na 10:00
Ja z Bartkiem i Mikim idę to po skoczę małego zapisać do przychodni. A w ogóle gdzieś posiałam portfel... muszę mu GPSa zamontować.
Wczoraj kupiłam w PEPCO jedyne 2 ciuchy na 56 dla Miksona. Kapcie. Gacie. Scary chłopakom i.... 150 zeta poooooszło. Stary się wk..wił że tak lekką ręką pół jego dniówki wydałam. Ale k..a! To było nie lekką ręką bo mnie przy kasie zatkało i nerwy miałam ze 3h jeszcze. Tyle kasy na kilka rzeczy dosłownie...

Która tam jeszcze nie ma a planuje zakup:
Screenshot_2018-09-03-07-16-50.png

Załączniki

• Screenshot_2018-09-03-07-16-50.png
    Screenshot_2018-09-03-07-16-50.png
    283,1 KB · Wyświetleń: 418
reklama
Witam czy któraś z was ma takie skurcze przepowpadające i bóle miesiaczkowe mnie po bolewa od soboty w krzyżu z lewej str

Do góry