reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie!
Nie sposób was nadgonic!
Upchana miłością po pachy do corci tylko leże i się w nią wpatruje.
Dziś mamy za sobą nerwowe karmienia bo nawał przyszedł i co chwilę głowę odrzuca od piersi. Ale nie poddajemy się po ryku przystawia się już .
Mój A. się że mnie śmieje że ja taką cierpliwa ale nie potrafię nawet się złościć.
Wkurzają mnie tylko odwiedziny, bo każdy by chciał choć na chwilę a ja się wtedy mega stresuje jak mam karmić...
Dlatego od jutra koniec z wizytami, mimo że są ekspresowe.
Chyba że wy macie jakiś pomysł z tym odbijaniem główki podczas karmienia, przy pozycji naturalnej też tak robi.
Ja jak będę przystawiac do cyca to też nie chve odwiedzin ja poprostu nienawidze jak ktoś mi będzie cycki oglądać no poprostu ja mam jakiś uraz czy nie wiem co ale nie mam zamiaru oprócz męża i mojej mamy aby ktoś oglądał jak karmie i wyjmuje doje że stanika

reklama
Bajdelka mnie też tak bolą właśnie....

Kinderbueno ja tam nie zaglądam nie chce się denerwować, pamiętam jak bałam się po porodzie tam zajrzeć... to dopiero był widok.... nie polecam.

Goj, kasiaczek, StarAnia i reszta czy po sn wam kazali te majtki siateczkowe zakładać czy zwykłe zakładacie?

Aniabrz jak samopoczucie, ból ustąpił? Czy wybrałaś się na IP?

Bajdelka piękne torty i ciasteczka :)

Ja też mam jakieś wachania nastrojów :/ Goj, helenka miejmy nadzieje to chwilowe ten baby blues, ale niestety częsta przypadłość.
Mnie też coś puchną stopy na wieczór szczególnie
I po bólu;) mlody sie uspokoil krzyze nie bola brzuch na razie tez nie. 30 min spania i prysznic i wszystko przeszlo ale chyba zblizamy sie powoli bo tak jak pisalam pierwsze tego typu akcje ;)
a jak 4 pietro?? Pomoglo cos ?

A mnie strasznie boli sutki i cycki, jak tylko zachacze lekko o sutka to sikam z bólu a jak silny strumień wody polecił to maskarka ja nie wiem jak ja mam go tam przystawiac jak jeszcze nie karmie a boli jak cholera???
To niesamowite.. zwłaszcza że karmić nie planowałaś. Ja jak dzisiaj przycisnełam to kropla się pojawiła i tyle. Wcześniej też nie miałam mleka do porodu. Wiem bo przyciskałam. A jarmilam młodego kilka lat;)

Ania po co ten cewnik? Zostało coś po porodzie tam w środku? Skąd takie problemy? I czemu ta żółaczka?
Trzymam kciuki za szybkie wyjście..
Mój młody urodził się prawie 4.2kg, w 2 dobie miał już 3,8 I ciężko to było pobudzić do kp. Ale w 3 dobie już 3.9 I wypuścili nas bo zaczął przybierać. W domu był żółty jeszcze z tydzień..

Hej,
Udało się nadrobić forum...tyle stron od rana:happy:
U mnie dzisiaj też jakiś zjazd nastroju, popłakałam sobie i trochę mi lepiej.
Mała kopie bardzo i to najgorzej ze bolesnie, jakby mi chciała żebra poprzestawiać, czasami to tak się wyginam że aż mąż pyta czy wszystko ok a ja poprostu mam wrazenie jakby rękę ktoś wkładał pod żebro i przesuwał.
Dodatkowo strasznie mam nos zatkany i ciezko się oddycha ale to tez się zdarza więc jakoś przezyje. Byle jeszcze pochodzic te kilka dni, mam nadzieje ze szybko minie tydzień bo zaczyna się przedszkole, potem ostatni weekend w domu i w pn witamy maluszka :)
Goj, StarAnia fajne fotki, śliczne te Wasze maluszki...chciałabym już swoją przytulić :)
Za to starsza coś chyba zazdrosna bo tuli się cały dzień, pyta czy ją kocham i kogo będę kochała bardziej...dużo jej tłumaczę ale ona juz czuje ze za chwilę będzie dzidziuś i chyba po prostu pojawily się jakieś obawy ze zejdzie na drugi tor...rozwieam wszelkie obawy jak umiem, mam nadzieję że szybko się przekona że nadal jest tak samo wazna jak dotąd...mój bąbelek :D
Zaraz idę spać bo trzeba się wyspać póki można :-) :)

reklama
To tak na szybko
Od rana panna wzgardziła cycem
Efekt bolące i twarde piersi-lewa najbardziej. Prysznic.sciagznie dała ja rade.
Potem jak się dziecko ok 19 obudziło
Tak obie piersi wycyckane i z 5 pieluch w trakcie....
Teraz coś zasnąć ciężko a matka by poszła spać.....

Do góry