reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie pogoda dzis nieciekawa. Chlodno i na deszcz sie ma, choc slonce swiecilo do poludnia.
A mam dwa prania do powieszenia.

Wymylam sobie klapki moje domowe zebym do szpitala mogla zabrac.
Musze poszukac jakiejs torby malej zebym mogla sie spakowac na te trzy dni.
Wezme klapki, pizame, szlafrok, kosmetyczke, dwa reczniki, wkladki i ksiazke. Chyba styknie

A co z ciuchami w ktorych pojade?
Musi je ktos zabrac? Czy schowac moge do torby?

U mnie nic nie mowili o tym, ze ktos musi zabrac moje rzeczy, z reszta byloby to dla mnie dziwne, co ich obchodzi co ja mam w torbie. W ogole ja nie chodzilam po oddziale nawet w zadnych koszulach, tylko normalnie krotkie spodenki i tshirt, teraz jak beda mnie kladli to tez mam taki zamiar, nienawidze nocnych koszul.
W koszule sie przebiore dopiero na porod [emoji39]

A ten bawełniany to skąd ?
Bo ja w sumie całe życie nosze push up'y, ale wiadomo na początek bym kupiła sobie jakieś z dwa miękkie, najlepiej jakieś zwykłemu by nie było żal wywalić ale żeby tez miłe były.
I myśle tez gacie kupić bo ja mam same koronki i głównie stringi, by mieć na ten czas po porodzie.
O ile dla dziecka fajnie się kupuje, tak dla siebie to nie chce, bo mam wrażenie jakbym kupowała jednorazowo, że Max miesiąc i wrócę do ładnych rzeczy :)
Ja mam bawełniany typowo do karmienia plus 3 sportowe z pepco po 15 zł i pewnie w nich mi będzie najlepiej :) biorę nawet do szpitala ten zwykły i ten sportowy :)

A może byśmy taką listę założyły z data urodzenia, wagą, wzrostem ;) imieniem mamy i dziecka?
Taki post, gdzie każda mama by dopisywała swoją pociechę? albo jedna z nas by to robiła?
Myślę że to bardzo fajny pomysł tyle że chyba trzeba by nowy wątek założyć albo w tym wątku wrześniowe brzuszki ? :) no tutaj to się zagubi w lawinie postów

A ten bawełniany to skąd ?
Bo ja w sumie całe życie nosze push up'y, ale wiadomo na początek bym kupiła sobie jakieś z dwa miękkie, najlepiej jakieś zwykłemu by nie było żal wywalić ale żeby tez miłe były.
I myśle tez gacie kupić bo ja mam same koronki i głównie stringi, by mieć na ten czas po porodzie.
O ile dla dziecka fajnie się kupuje, tak dla siebie to nie chce, bo mam wrażenie jakbym kupowała jednorazowo, że Max miesiąc i wrócę do ładnych rzeczy :)
Ja noszę wyłącznie bawełniane majtki od samego początku ciąży i nakupiłam trochę tego ;), a ostatnio dokupiłam kilka wyższych (zalecane po cc) i tylko jedne koronkowe na "po", bo są śliczne :).
Ten bawełniany to dostałam od koleżanki, bo kupiła sobie zły rozmiar, ale widziałam w Tchibo tego typu staniki. Niestety u nich rozmiarówka zaczyna się od 75 i teraz byłby dobry, ale po porodzie pewnie obwód wróci mi do normy. Jednak moze zamówię tak na ostatnią chwilę i zobaczymy czy podpasują, jeśli nie to odeślę - jest na to 14 dni. Ja nie lubię kupować bielizny przez neta, bo zwykle coś nie pasuje i muszę odsyłać, a to dodatkowe zawracanie głowy.
Co do Alles mama - dobrze, że pojechałam do sklepu, bo okazało się, że z tej firmy pasuje na mnie wciąż 70 - trzeba tez mierzyć poszczególne modele, bo różne rozmiary miseczek na mnie pasowały.

Ostatnia edycja:
reklama
CC
Trzecie.....
Nie wiem czy to wędzidełko bo drugą łapie bez problemu....
To zapewne nie to - może druga piers jest nieco inna lub przystawiasz nieco inaczej, bo bardziej boli... ale to takie moje domysły. Też będę mieć cc i chcę kp, dlatego tak się dopytuję. Od kiedy masz małą przy sobie? Trzymaj się i wracaj do zdrowia.

Do góry